Schitterende gerenoveerde woning

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

We gaan vandaag naar een natuurreservaat in Wendelstein bij Neurenberg, om een gerenoveerde woning uit 1970 te bezichtigen. Het architectenbureau Bermüller + Hauner architekturwerkstatt was verantwoordelijk voor de bouw. Het ontwerp wordt gekenmerkt door de sterke verwijzing naar de buitenruimte, die duidelijk zichtbaar is vanuit het interieur, door de prachtige grote ramen. Laten we niet langer wachten en snel een tour doen door deze schitterende woning. Let´s go! 

Prachtige aanblik

In het ontwerp is veel nadruk is gelegd op een duidelijke stijl die een minimalistische sfeer heeft en diverse natuurlijke materialen combineert. De elegante dakoverstekken leiden tot een optische uitbreiding van de leefruimte.

Technische feiten:

Het evenwichtige energie-concept zorgt het hele jaar door voor een constant en aangename binnenklimaat, maar ook voor extreem lage energiekosten. De verwarming wordt verzorgd door een lucht-water warmtepomp die vloerverwarming in werking stelt. Het exterieur is vervaardigd uit monolitische stenen (Ytong 42,5 cm), waardoor geen extra isolatie nodig is. De ramen zijn allemaal driedubbel glas. Het platte dak is aangeplant, waardoor er een betere thermische isolatie ontstaat, dit heeft tevens een geluiddempend effect.

Haard

De ruime woonkamer en eetkamer staan op het zuiden. De grote ramen zorgen ervoor dat de grenzen tussen binnen en buiten nauwelijks merkbaar zijn. Het meubilair is super modern. We staan hier op het grensgebied tussen de keuken en de woonkamer. De mooie open haard is natuurlijk het pronkstuk van de kamer, waarin je na een dag hard werken helemaal tot jezelf komt!

De keuken

In de keuken ligt de focus op het eiland dat in het midden van het vertrek geplaatst is. De keuken heeft een centrale ligging en onderscheidt zich zo van conventionele keukens. We zien ook een prachtige bar in deze culinaire zone, die de ruimte een bistroachtige sfeer geeft, waar je heerlijk je koffie kunt drinken. Aan de linkerkant zien we verschillende kasten en lades geïntegreerd in de muur, deze bieden je de nodige opslagruimte.

Badkamer

Natuurlijke materialen domineren de ruime badkamer. De douche bevindt zich in een niche en is met behulp van klapdeuren gescheiden van de rest van de badkamer. De vloer is bedekt met houten planken, die in combinatie met de witte muren voor een prachtige sfeer zorgen. In deze badkamer kom jij in de ochtend en avond helemaal tot jezelf!

Kinderkamer

Liefdevol de kinderen veilig in de wieg leggen, welke ouder wil dat nu niet? Het onderwerp van deze kamer wordt gekenmerkt door veel natuurlijke materialen die een zachte en geruststellende sfeer ademen. Een bijzonder mooi detail zijn de houten kozijnen gemaakt van eikenhout, die een schitterende visuele verbinding met de buitenwereld maken. Als ze nog klein zijn, maar ook als ze ouder zijn, zal deze kamer een veilige haven voor je kinderen zijn.

Trap

Deze trap leidt naar een hoger gelegen verdieping. De stappen lopen door in de wanden. Dit creëert een natuurlijke ruimte. Een praktisch voordeel is dat de linker- en rechterkant van gesloten oppervlakken de taak van de klassieke balustrade overnemen. Het bijzonder smalle venster zorgt voor een natuurlijke helderheid in het trappenhuis. De slaapvertrekken bevinden zich in de aparte kubus in het huis. De slaapvertrekken zijn georiënteerd op het noorden, daarnaast ligt ook het natuurgebied. Je slaapkamer kijkt dus uit op de prachtige natuur: wat een sfeer!

Dit was de tour door de mooie woning. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, dan zul je nog meer schitterende tours kunnen maken! 

Een salontafel is een boost voor je woonkamer. Hier vind je top ideeën! 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!