Een vrijstaand modern familiehuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een vrijstaand modern familiehuis

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van Viktor Filimonow Architekt in München Modern
Loading admin actions …

Velen hebben de droom van het bezitten van een huis, maar vaak gooit de begroting roet in het eten. In dit artikel laten we je zien hoe een jong gezin in Beieren hun eigen huis kon realiseren. De familie huurde Viktor Filimonow in, dit is een ervaren architect die het nieuwe gebouw efficiënt ontworpen heeft. Bovendien hielp hij de eigenaren met de productie van op maat gemaakte inbouwmeubels. De kelder en de zolder zijn weggelaten, waardoor de bouwkosten verlaagd werden. Het is echt een droomhuis geworden waar zelfs een garage bij hoort. In 2014 werd het opgeleverd en is dus spiksplinternieuw. Laten we niet langer wachten en gewoon kijken naar het schitterende huis.

Aanzicht

Het aanzicht vanuit de tuin toont aan dat we te maken hebben met een zeer moderne, vrijstaande eengezinswoning. Twee verspringende kubieke volumes, evenals het ontbreken van dak-overstekken, zorgen voor een eigentijdse uitstraling. Het witte pleister contrasteert mooi met de houten lambrisering van de garage. Kortom, het gebouw combineert traditionele materialen die goed passen in de natuurlijke omgeving.

Energie-efficiënt

Een zolder en een kelder zijn weggelaten, waardoor de nieuwe bewoners het zich konden veroorloven om een royale glazen wand op de begane grond te laten bouwen, die erg milieuvriendelijk is, want het licht dat in de kamer schijnt laat het huis opwarmen. De hoge ramen zorgen voor een open en luchtige atmosfeer in de toch al grote kamers. Het is een energie-efficiënt ontwerp dat op lange termijn zelfs zorgt voor een kostenbesparingen, want het licht dat het huis binnen valt zorgt voor warmte, die dan niet uit fossiele brandstoffen gewonnen hoeft te worden.

Garage

Ook vanaf de straat ziet het Beierse familiehuis er geweldig uit. De riante oprijlaan leidt naar de garage en de entree.
Deze garage heeft een minimalistische vormgeving die goed staat bij de abstracte vormtaal van het huis. Rechts is er een strookje groen dat het geheel een fijne sfeer geeft die je verwelkomt als je aan komt rijden. Een zeer huiselijke aanblik.

Minimalistische setting

Hoe effectief een minimalistische vormgeving kan zijn bewijst deze wand met haard. De moderne open haard is ingebouwd in de muur en geeft de open woonkamer een ongekende warmte en een sfeervol licht. Het brandhout wordt opgeslagen in een rustieke mand voor de open haard, de strakke wand blijft zo minimalistisch en leeg.

Minimalistisch

Op deze foto zien we op de achtergrond de keuken, die is ingericht met een modern en open keukeneiland. Op de voorgrond zien we de trap die leidt tot de privézones van de bovenverdieping. Ook hier werd afgezien van franje in het voordeel van een adellijk minimalisme. In plaats van een trapleuning vinden we teruggetrokken wanden. Deze zijn erg veilig en zeer mooi.

Zonnig bureau

Het bureau werd direct voor het raam geplaatst om bij het werken te profiteren van het natuurlijke zonlicht. Ook in de afbeelding hieronder kun je zien hoe consequent de familie het minimalistische designconcept heeft doorgevoerd. Over het algemeen is het een zeer moderne look die niet snel uit de mode raakt. Het zorgt voor een frisse en rustgevende sfeer.

Kinderkamer

Minimalisme hoeft niet te koel en afstandelijk te zijn, dat zie je op deze foto. Het bed is voorzien van een behaaglijke witte deken. En op de plank wacht een klein konijntje op de kleinsten van het huis. Het beest laat de kinderen genieten van een ongestoorde nachtrust. Door de grote ramen stroomt een rustgevend licht, waardoor jij je gewoon helemaal fijn voelt in deze kamer. Het resultaat is een vriendelijke en gezellige sfeer in deze moderne eengezinswoning.

Tot zover dit vrijstaande huis in Beieren. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Als jij ons blijft volgen, dan houden wij je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Een bijzonder huis vind je in Japan. In dit artikel zie je hoe mooi deze architectuur is. 

Ons forum biedt je de ruimte om je vragen aan experts te stellen.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!