Wonen en werken in een moderne Bauhaus-woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen en werken in een moderne Bauhaus-woning

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Bauhaus is een belangrijk cultuurbegrip binnen de architectuurgeschiedenis van de twintigste eeuw en was tevens een opleiding voor kunstenaars, architecten en ambachtslieden. Het Bauhaus-instituut werd in 1919 opgericht te Weimar. Binnen de opleiding werden zowel de theoretische als de praktische aspecten van kunst belicht en verder ontwikkeld; het programma van de Bauhaus was een synthese van plastische kunsten, ambachtelijke techniek en industrie. De docenten en studenten geloofden in de vormende kracht van kunst en design: als mensen in open en zonnige ruimten kunnen wonen, dan voelen ze zich beter, dan presteren ze beter en dat laatste zorgt ervoor dat de wereld zelf beter wordt. 

Het huis dat we vandaag aan je laten zien is hedendaagse architectuur die gebaseerd is op de oude idealen van de Bauhaus, idealen die vandaag de dag nog steeds belangrijk zijn. Kijk met ons mee naar deze mooie moderne woning in Bauhaus-stijl. 

Abstract

Moderne huizen van homify Modern

Het is een abstracte stijl, die van de Bauhaus, daarmee springt de woning naar voren in de natuurlijke context die we hier op de foto zien. We houden van het gazon voor de woning. Wat vind je van de verschillende kleuren op de gevel? Typisch een hedendaagse variatie op de Bauhaus-stijl. Door de toevoeging van het bruin wordt de woning minder abstract en monotoon. Het is een stijl die we tegenwoordig overal tegen komen.

Strak

Moderne woonkamers van homify Modern

Wij zijn direct onder de indruk van deze woning. De Bauhaus wilde een woning ontwerpen die als een woonmachine zou functioneren, dat wil zeggen dat de woning de mens moet dienen zodat deze optimaal zou kunnen functioneren. Hier zien we een prachtig voorbeeld daarvan: de strakke ligstoel is super functioneel en zakelijk, ziet er echt uit als een onderdeel van een machine. Hier is het erg makkelijk om te genieten van een stukje home entertainment op de televisie (typisch iets van onze tijd). Zie je hoe licht de woning is, ook dat is een belangrijk aspect van de Bauhaus-stijl. Samen met een expert ontwerp je snel een unieke woning.

Sfeer

Moderne woonkamers van homify Modern

Functionaliteit is belangrijk, maar sfeer doet er natuurlijk ook toe. Daarvoor is de haard ontworpen, die is al eeuwen een belangrijke speler in ons interieur. Natuurlijk is dit wel een superstrakke uitvoering die geheel past in de moderne setting, vooral dat zwart-wit design maakt de haard erg Bauhaus.

Keuken

Moderne keukens van homify Modern

Functionaliteit is belangrijk, maar sfeer doet er natuurlijk ook toe. Daarvoor is de haard ontworpen, die is al eeuwen een belangrijke speler in ons interieur. Natuurlijk is dit wel een superstrakke uitvoering die geheel past in de moderne setting, vooral dat zwart-wit design maakt de haard erg Bauhaus. Raadpleeg een expert als je je droomhuis gaat bouwen!

Balkon

Eclectische huizen van homify Eclectisch

Op het balkon kun genieten van de frisse lucht. Dat is natuurlijk belangrijk als je optimaal wilt functioneren. Vanaf het balkon heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Een goede plek om te genieten van je vrije tijd met familie en vrienden.

Overview

Moderne keukens van homify Modern

De ruimte in de woning is fantastisch, wat een bewegingsvrijheid, wat een design! We werpen hier een blik op de keuken en de woonkamer. Alles loopt hier in elkaar over. Bauhaus is geen abstract principe, maar juist zeer concreet. Dat zien we hier in de prachtige keuken, daar kun je lekker in koken met vrienden. Het design is wel zeer abstract of minimalistisch, toch heeft het een uitstekende praktische toepassing. Met andere worden: je kunt hier goed uit de voeten. Let eens op de kraan en de wasbak. We zien nu ook dat het hout voor de haard daarachter opgeslagen ligt, dat is handig en het oogt mooi. Dat laatste is ook weer een hedendaagse twist die aan de Bauhaus-stijl gegeven wordt. Met deze laatste foto zijn we aan het einde van onze tour door de moderne Bauhaus gekomen. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen voor meer mooie projecten en woonideeën. Be inspired, check out homify!

Deze woningen zijn bijzonder en erg inspirerend. Neem gewoon de mooiste ideeën over!

Wat vind je van deze stijl? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!