Het maritieme leven : een strandhuis interieur

Stoa. Stoa.
Radius Design Gang, hal & trappenhuisKapstokken & garderobes
Loading admin actions …

Je houdt ervan om een frisse wind door je haren te laten waaien? En je wilt wonen alsof de zee pal naast je deur ligt? Dan is een strandhuisinterieur gewoon echt iets voor jou! Iedereen weet dat het maritieme leven synoniem is met een frisse en natuurlijke inrichting van je huis, een interieur waarin je echt tot jezelf komt. Het kleurenschema van deze stijl heeft veel lichte zandkleuren en het draagt tevens een verfrissende contrast in zich, namelijk tussen de donkere zee  en de blauwe, heldere witte lucht. Ook de kleur van wrakhout, zeesterren, schelpen en andere accessoires speelt een rol in de maritieme stijl. Die ook wel omschreven wordt als strand flair. In dit artikel laten we je een aantal leuke interieurideeën van diverse ontwerpers zien, waarmee je in een handomdraai je huis in een cabine van een schip omtovert! Kijk met ons mee:  ahoy!

Thermometer

De vindingrijke en creatieve ontwerpers van Uberlyfe hebben een lange lijst van levendige maritieme
inrichtingsideeën op hun rapport staan, ideeën die stuk voor stuk met liefde gemaakt zijn. Je moet dan denken aan decoratieve reddingsboeien en fotolijsten in de vorm van een roer.  Ook deze geestige thermometer is een vrucht van de creatieve geest van Uberlyfe, waarmee jij eenvoudig een strandhuis interieur creert.

Prachtig Kopje

Dit kopje heeft een ankermotief en is een creatie van Ahoi Marie. Het past natuurlijk perfect in een interieur met een maritieme stijl. Ahoi Marie heeft iconische blauwe en witte schotels ontworpen met verschillende afbeeldingen van zeilers en andere aan de zee gelieerde zaken. Van haar hand verschijnen ook blocnotes, theedoeken en bedrukte plunjezakken. Al deze dingen brengen de maritieme flair bij je thuis en zorgen voor een authentiek strandhuisinterieur.

Maritieme snijplank

De ontwerpers van Hejmonti creëren woonaccessoires die niet alleen maritiem ogen, maar echt afkomstig zijn uit de zee. Het gaat hier om wrakhout dat uit de oceaan opgevist is, of gevonden op het strand. Het ontwerp is zelfs gemarkeerd met de geografische coördinaten van de vindplaats en voorzien van magneten! Gemonteerd op de muur is het al snel de favoriete plek waar sleutels, messen, gereedschap en andere metalen voorwerpen graag blijven plakken!

Garderobe

GARRUCHO hanger DVELAS
DVELAS

GARRUCHO hanger

DVELAS

Petje af voor de garderobe van DVELAS. Deze schitterende installatie bestaat uit stabiele trossen die een briljante ophangconstructie vormen. Aan de rustieke karabijnhaak kun jij je jas ophangen. En deze garderobe is niet alleen superpraktisch, maar ook een echt coole blikvanger voor elk appartement! Hoe leuk is het als je vrienden deze schitterende garderobe ontdekken als ze bij je binnen komen!

Fantasievolle garderbobe

We zien hier een ontwerp van de hand van Radius Design. Dit oude meubelstuk is na een creatieve bewerking compleet veranderd en staat erg goed in een modern interieur. Het vuurtorenmotief brengt op een verrassende manier een stevige bries vintage charme en een strandhuisinterieur in je huis. Het zwart van de garderobe en het wit van de muur vormen een twee-eenheid, en zorgen voor een krachtige visuele input in je interieur. Supermooi hedendaags design dit! 

Dit waren de schitterende maritiem geïnspireerde ontwerpen. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij! Blijf ons volgen, dan houden wij je op de hoogte van de trends van dit moment! 

Benieuwd naar hedendaags design uit Nederland? Kijk met ons mee naar het werk van de innovatieve ontwerper Erwin Zwiers

Zoek je advies? Onze experts op het forum staan voor je klaar! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!