Nathaly Furniture and Design: bijzonder betondesign | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Nathaly Furniture and Design: bijzonder betondesign

Stoa. Stoa.
Oma's Lampje & Oma's Vaasje: modern  door Nathaly Furniture and Design, Modern
Loading admin actions …

Beton is een bijzonder materiaal en wordt al eeuwen gebruikt om gebouwen uit op te trekken. Na een lange weg heeft het robuuste materiaal ook de weg naar onze interieurs gevonden; we zien het steeds vaker gebruikt worden in design voor thuis. Ook de Nederlandse ontwerpers hebben het materiaal ontdekt als uitstekend medium voor bijzonder betondesign. Beton is een siermateriaal geworden, dat voor veel creatieve mogelijkheden zorgt. In dit artikel gaan we kijken naar het werk van ontwerpstudio Nathaly Furniture and Design. Deze Nederlandse studio maakt schitterend innovatief betondesign. Laten we snel gaan kijken naar deze prachtige werken.

Oma's lampje

Wat een prachtige lamp, en wat een eclectische benadering laat Nathaly Furniture and Design met dit ontwerp zien! De metalen structuur rond het beton zorgt voor een kleurrijke toevoeging, waardoor een mooi contrast ontstaat. De lamp heeft een verhaal, want deze is door Nathaly Furniture and Design opgescharreld in de kringloopwinkel. In dergelijke winkels vindt ze vaak het materiaal voor haar werken, die we daarom ook wel found object-design of assemblage-design mogen noemen. Het is tegenwoordig een trend om oud en nieuw, vintage en new design met elkaar te combineren. Je ziet dat dit schitterende resultaten tot gevolg heeft! Op de achtergrond zien we een aantal oude lampenkappen liggen, deze zijn ook door de ontwerpstudio bij vlooienmarkten en kringloopwinkels gevonden. Deze kappen kunnen over het oranje metaal heen geplaatst worden, waardoor de lamp een nog groter retrogehalte krijgt! Let ook even op het bijzondere snoer, met zijn spikkels geeft het een eclectische feel aan de lamp!

Oma's lamp met accessoires

Hier zien we oma's lamp in een opstelling samen met andere schitterende designobjecten. Door het grauwe beton zijn de lamp en het mooie krukje eronder een uitstekende speler in het visuele spel, vanwege hun kleurloosheid passen felgekleurde objecten en accessoires er goed bij. Op de foto zien we dan ook de schitterende vazen, waarvan één met oranje bloem, die een kleurrijke toevoeging zijn aan het interieur. We kunnen stellen, dat het beton en de kleuren het beste in elkaar naar boven brengen.

Twee materialen

In dit werk combineert Nathaly Furniture and Design beton met ouderwets aardewerk. Dit is een combinatie die erg bijzonder oogt. We zien dat de bovenkant van het design een vrij klassieke vorm heeft, hoewel de kleuren natuurlijk erg modern zijn, terwijl de onderkant juist een abstracte, welhaast geometrische vorm heeft. Deze combinatie van uitersten: sierlijkheid en ruwheid, zorgt voor de symbiose die dit design zo aantrekkelijk maakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze ontwerpen bijzonder populair zijn. Het ontwerp van deze vaasjes is vrij minimalistisch, waardoor ze erg goed staan in industriële of minimalistische interieurs. Hun vormgeving is koel, maar met de hedendaagse kleuren ogen ze ook erg vriendelijk.

Toepassing

Met een vaasje alleen ben je er nog niet, want deze accessoires hebben natuurlijk vaak een speciale rol te vervullen, namelijk het omvatten van bloemen. Deze schitterende bloem is qua kleur een goede toevoeging aan het vaasje. We zien dat de natuur en het designobject als het ware een kleurenalliantie aangaan. Je interieur krijgt een serene sfeer met deze verstilde opstelling: gewoon helemaal zen! Deze mooie vaasjes zijn ideaal als decoratie in een studeerkamer of thuiskantoor.

Tot zover de schitterende ontwerpen van Nathaly Furniture and Design. We hopen dat je veel plezier zult hebben bij het creëren van je eigen interieur. Blijf ons volgen dan houden we je telkens op de hoogte van de nieuwste trends van dit moment.  

Eclectisch design voor thuis is een explosie van kleur. In dit artikel zie je schitterende voorbeelden!

Op ons forum kun je experst vragen stellen over je eigen interieurontwerp.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!