Een charmant landhuis

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een charmant landhuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Huizen door homify
Loading admin actions …

Wonen op het platteland kan op vele manieren. Vooral in het zuiden van de Verenigde Staten zie je daar ontelbaar veel voorbeelden van. Grote vrijstaande huis, vrijwel altijd uit hout opgetrokken. Voor een nieuwe woning kan zo’n type woning dan ook een fantastische inspiratiebron zijn. De Duitse architecten van Albert-Haus hebben zich dan ook door zo’n soort huis laten inspireren toen ze de opdracht kregen voor het ontwerpen van een charmant landhuis. Het fraaie resultaat mag er zijn! Diverse stijlen komen hier op een prachtige manier bij elkaar en kunnen voor jou ook als geweldige inspiratiebron gelden als je van plan ben om lekker landelijk te gaan wonen.

Een grote veranda

 Huizen door homify

Als je een Amerikaanse film kijkt die zich afspeelt op het platteland, dan is de kans heel erg groot dat er zich meerdere scenes afspelen op een veranda of ‘porch’ zoals het meestal in het Amerikaans-Engels genoemd wordt. En als zo’n type huis de inspiratiebron vormt, dan mag zo’n grote veranda natuurlijk hier ook niet ontbreken. Lekker om ’s ochtends al te genieten van je kopje koffie en ’s avonds naar de sterrenhemel te kijken. En overdag biedt het beschutting tegen de zon of juist tegen de regen.

Lekker ruim

 Huizen door homify

Het is hier lekker ruim, dat staat buiten kijf. Het grondoppervlakte is groot en dat geldt ook zeker voor het huis. Erg handig is de dubbele garage. Naast de garages is de officieuze voordeur terwijl de formele ingang zich op de veranda begint. En we hadden het over houten huizen. Maar hier is dat niet helemaal het geval, er is namelijk ook gedeeltelijk gebruik gemaakt van steen en beton. Niet dat dat uitmaakt, het kan prima op deze plek.

Houten uitbouw

 Huizen door homify

Zoals al eerder gemeld, worden de meeste huizen op het Amerikaanse platteland bijna volledig uit hout opgebouwd. En ook al is hier het nodige hout en beton, deze uitbouw is helemaal van hout gemaakt. Vanuit dit perspectief kun je ook heel goed wat zeggen over de stijl die hier gebruikt is. Traditioneel en modern gaan namelijk hand in hand met elkaar. Fraaie grijze en witte tinten zorgen voor een hele mooie eenheid met de omgeving.

Kijkje op de veranda

 Terras door homify

Bij dit huis mag een kijkje op de veranda natuurlijk niet ontbreken. Een typisch Amerikaans elementje wordt gevormd door de schommelstoel die je ziet staan. Die ken je vast wel uit een film! Andere leuke accessoires in combinatie met een redelijk modern aangelegde tuin maken deze plek helemaal compleet. En let trouwens ook even op de grappige brievenbus!

Nog een keer de veranda

 Tuin door homify

De veranda is iets waar je bij dit huis absoluut niet omheen kunt. Dit fraaie landelijke plaatje is eigenlijk gewoon om van te genieten. En lekker te dromen over dit huis en hoe het zou zijn om hier heerlijk te ontspannen, je koffie te drinken, een ander drankje of een leuk feest te organiseren voor familie en vrienden. Op deze plek is het allemaal mogelijk.

In het zwembad!

 Huizen door homify

Als het mooi weer is, kan het zwembad hier worden opgezet en is het feest voor de kinderen. Ook de volwassenen kunnen natuurlijk een verfrissende duik nemen. Je ziet hier ook de achterkant van het huis waar je vanuit de woonkamer via de openslaande deuren ook in de tuin kunt komen. Hier zie je de meest klassieke kant van het huis en daarmee wordt de balans van modern en rustiek helemaal compleet gemaakt. Een huis om van te genieten.

Wil je meer landelijke wooninspiratie op gaan doen? Blijf dan nog even langer op homify rondneuzen. Dit leuke huis kunnen we je ook van harte aanbevelen.

Wat vind je van dit project? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!