Voor en Na: een jaren 50 huis is weer helemaal bij de tijd | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een jaren 50 huis is weer helemaal bij de tijd

Johan van Dijk Johan van Dijk
van FayForArchitect
Loading admin actions …

In de jaren 50 zijn in de wederopbouw heel wat nieuwe huizen gebouwd. Vooral in Duitsland is er een enorme hoeveelheid aan woningen uit deze periode te vinden. Vaak werden ze zonder een al te groot budget gebouwd en daardoor zijn het heel vaak vrij degelijke maar vooral saaie woningen. Voor een hedendaagse manier van wonen niet echt heel erg geschikt dus. Maar een flinke verbouwing kan daar natuurlijk verandering in brengen. Dankzij de experts van Fayforarchitect geldt dat ook voor de woning waar we nu een kijkje gaan nemen.

Voor: een beetje ouderwets

We zien in dit geval geen vreselijke gevel of een heel erg gedateerd geheel, maar de algehele uitstraling van dit huis is wel een beetje ouderwets. Op het gebied van jaren 50 woningen was dit trouwens wel een wat meer luxe variant, het is namelijk een relatief grote woning. Maar het kan wel een beetje vlotter dan dit!

Na: moderne touch

Met een moderne touch is de gevel van dit huis een heel stuk opgeknapt. De pleisterlaag heeft een opvallende roze kleur gekregen en vooral de ramen zijn een heel stuk verbeterd. Verder is de algehele afwerking en stuk strakker en hedendaagser dan in de oude situatie. Het lijkt op deze manier wel een nieuwe woning.

Voor: een rommelveranda

Wat een ontzettende rommel is het op deze veranda! Hier kun je toch niet met normaal fatsoen gaan zitten? De tuin zelf is ook veel te veel begroeid geraakt en de uitstraling van het huis zelf ziet er ook hier hopeloos ouderwets uit…

Na: inspirerende tuin

Hier zien we een leuke, interessante en inspirerende tuin. Wat een ontzettend groot verschil met de oude situatie is dit! In deze tuin kun je heerlijk ontspannen op het terras zitten en genieten van je vernieuwde huis en tuin. En een erg leuke extra is natuurlijk de vijver.

Na: leuke eetkamer

We hebben ook wat kiekjes van het interieur voor je in de aanbieding. We zien hier al de nieuwe situatie, maar zien straks ook nog iets van het oude interieur. Maar eerst de focus op de leuke eetkamer die we hier zien. Een fraaie moderne en ontspannen omgeving die prima past bij het uiterlijk van het huis. Leuk om hier gezellig aan te schuiven!

Na: gezellige woonkamer

Een intieme en gezellig woonkamer past ook prima bij deze woning. Het enige wat hier nog wel even verbeterd mag worden is de tv, die kan namelijk echt niet meer!

Voor: typisch ouderwets trappenhuis

In heel veel Duitse huizen zie je een trappenhuis als dit. Leuk voor de tijd waarin het is gebouwd, maar in een meer modern interieur toch een beetje achterhaald en ouderwets.

Na: hip en modern

Nu is er sprake van een hip en modern trappenhuis. Leuke kleuren en kunst kleden dit geheel fantastisch aan. En natuurstenen treden maken een chique geheel van dit alles. Het geheel doet zelfs een klein beetje aan een moderne grot denken. Erg leuk om je op die manier door het huis te kunnen bewegen.

Na: bijzondere badkamer

Boven bevindt zich in de nieuwe situatie een bijzondere badkamer. Een leuke eclectische entourage die door middel van planten wat natuurlijker gemaakt is. Let ook even op het bijzondere stoeltje dat hier is geplaatst. Een leuk authentiek elementje is overgebleven in de vorm van de oude radiator. Een heel erg leuke vorm van hergebruik!

Vind je dat het hier een flink stuk is verbeterd en wil je meer oude woningen zien die een tweede leven hebben gekregen? Laat je dan ook zeker door dit leuke Ideabook inspireren.

Wat vind jij van dit project? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!