Een waar stukje architectuur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een waar stukje architectuur

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van MACIEJ JANECZEK ARCHITEKT Modern
Loading admin actions …

Vele nieuwe huizen zijn op een leuke manier ontworpen, maar vallen toch een beetje onder de categorie dertien in een dozijn. Maar een enkele keer kom je een project tegen dat er echt uitspringt. En zo’n huis is dit prachtige ontwerp van de Poolse architect Maciej Janeczek. Een fraai modern ontwerp dat op de een of andere manier perfect in het landschap ingepast is. En verrassend genoeg zijn er ook wat kleine rustieke en klassieke elementen in het ontwerp terug te vinden. We nemen je digitaal graag mee naar Polen om dit bijzondere huis van alle kanten te gaan bekijken.

Verschillende materialen

Het zeer moderne en tegelijk ook eclectische tintje van het huis blijkt direct al als je aan de buitenkant staat. Er is voor gekozen om verschillende materialen te gebruiken bij de bouw. Ruw beton, gepleisterd beton en hout zorgen samen voor de eerste indruk die je van de woning krijgt. Een duidelijke balans is zichtbaar en ook wordt direct duidelijk hoe mooi landschappelijk dit huis gelegen is. Lekker vrijstaand in een mooie natuurlijke omgeving. En ook de privacy lijkt heel erg goed gegarandeerd, vanaf de straat kun je namelijk amper naar binnen kijken.

De natuurlijke kant

We hebben het net al gehad over hoe landschappelijk dit huis gelegen is en de architect heeft daar zo te zien ook heel duidelijk rekening mee gehouden. De meer natuurlijke kant van het huis is namelijk helemaal met hout bekleed. Bijzonder is dat je op deze manier van de moderne architectuur niet zo veel kunt zien. En die omgeving is trouwens prachtig. Wat heerlijk om in zo’n huis te wonen en direct lekker de natuur in te kunnen lopen. Dat moet voor de bewoners toch een ultieme vorm van ontspanning zijn!

Moderne elementen

Vanuit het echte veld zag je voornamelijk hout, maar als je iets verder loopt dan blijken de moderne elementen van het huis toch overduidelijk. En dat is ook helemaal niet erg! Een huis in de natuur mag best modern zijn. Als je even verder kijkt dan zie je dat dit niet het enige huis in deze buurt is. Maar het saaie grijze dak van het andere huis laat wel zien dat ‘ons’ huis qua stijl en uitstraling veel leuker is om te bekijken.

Panoramisch uitzicht

De lichte glooiing in het landschap zorgt dat dit huis op een hele mooie manier zich wat verheft boven de omgeving. Door aan deze kant een smal balkon toe te voegen, is de perfecte manier gecreëerd om te genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving. En ook hier zie je weer heel mooi de houten en meer natuurlijk-rustieke kant van het huis. Weet je wat jouw voorkeur heeft: het moderne of het rustieke?

Ruime veranda

De ruime veranda die hier zichtbaar is, vormt een prachtige plek om te genieten van een mooie zomerdag. En ook als de regen met bakken uit de hemel valt dan kun je hier nog lekker droog een beetje buitenlucht opsnuiven. Vanaf deze kant blijkt weer overduidelijk het moderne van het huis. En dat ziet er toch erg aantrekkelijk uit!

Klassiek tintje

Je moet goed kijken, maar heel af en toe vind je iets klassieks in het ontwerp van dit huis. Zoals het luifeltje dat je hier kunt zien. En ook het tuinontwerp lijkt wel een moderne interpretatie van de klassieke stijl. In de tuin zit je heerlijk beschut en kun je lekker genieten van je prachtige huis. Althans dat kunnen de bewoners van deze bijzondere woning en wij hebben daar een klein beetje van mee mogen genieten. 

Wil je meer interessante architectuur zien? Bekijk dan ook dit inspirerende huis!

Wat vind jij van deze woning? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!