Schitterende Nederlandse kunst van Axel Grothausen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schitterende Nederlandse kunst van Axel Grothausen

Stoa. Stoa.
Schilderijen monotype : modern  door Grothausen BNI , Modern
Loading admin actions …

Vandaag gaan we kijken naar een aantal werken van Axel M.J. Grothausen. Deze kunstenaar is na zijn studie aan de Rietveld academieterecht gekomen in de wereld van de architectuur, waarin hij zich vooral bezighoudt met de vormgeving en inrichting van bedrijven en huizen. Hij is een kunstenaar met een fascinatie voor beweging, deze vindt hij in diverse sporten, zoals schaatsen, atletiek, golfen, hockey en ga zo maar door. Houding en beweging zijn twee belangrijke visuele aspecten voor hem. Als kunstenaar weet hij met verschillende technieken uiting te geven aan het gene dat hem raakt. Al zijn schilderijen zijn monotypes, warm van kleur en oscilleren tussen een figuratieve en abstracte stijl. Het medium voor deze werken is vaak linnen of canvas. De beelden die zijn werken oproepen worden gekenmerkt door een vloeiende beweging, die tot stand gebracht is middels een positieve en soms negatieve druktechniek. Axel Grothausen werkt tevens in opdracht, in principe kan elk gewenst formaat en onderwerp door hem gerealiseerd worden. Laten we samen kijken naar de bijzondere werken van deze Nederlandse kunstenaar!

Twee vrouwen

Twee vrouwen form. 800 x 1200 mm linnen VERKOCHT : modern  door Grothausen BNI , Modern
Grothausen BNI

Twee vrouwen form. 800 x 1200 mm linnen VERKOCHT

Grothausen BNI

Dit schilderij toont twee kussende vrouwen. Een thema dat je vroeger niet zo snel in de beeldende kunst vond. Goed dat Grothausen dit gewoon wel schildert en op deze manier een schitterend werk wist te creëren. De vrouwen zijn met een aantal eenvoudige lijnen gesuggereerd, en deze eenvoud past goed bij de wilde kleuren die de achtergrond van dit monotype vormen. Een monotype is een afdruk die één keer gemaakt kan worden. Het procedé is eenvoudig: op een plaat wordt met inkt of verf een afbeelding gemaakt. Terwijl de inkt nog nat is wordt deze plaat op het papier gedrukt. Een zeldzaam en kleurrijk werk is daarvan het gevolg!

Temperament

Vulkaan form. 800 x 1200 mm linnen VERKOCHT : modern  door Grothausen BNI , Modern
Grothausen BNI

Vulkaan form. 800 x 1200 mm linnen VERKOCHT

Grothausen BNI

De kunstenaar heeft gekozen om hét archetypische voorbeeld van beweging en verandering te vatten in zijn werk. Deze vulkaan spuwt vuur en heeft door zijn mythische proporties en texturen een ongekende sfeer in je interieur. Het oergevoel spreekt hieruit. Het kan ons niet ontgaan hoe ruw het oppervlak van dit werk is. Toch zien we door alle rauwheid heen, een lichte werkelijkheid, die van het lichtblauw en het geel; de zon aan een heldere blauwe hemel. De lava valt in de zee en je ziet het veranderen, afkoelen en langzaam steen worden. Het is onder andere deze verandering die de kunstenaar inspiratie geeft. 

Waterval

Waterval form. 1200 x 900 mm linnen : modern  door Grothausen BNI , Modern
Grothausen BNI

Waterval form. 1200 x 900 mm linnen

Grothausen BNI

Kijken we hier vanaf een boot omhoog in een oeroud grottenstelsel, waar de waterval al millennia stroomt, beweegt en de ruimte onder zich met water voedt. Wat is er nu mooier dan het machtige water in beweging. Eigenlijk is dit werk het tegenbeeld van het monotype dat we net zagen, want beiden hebben de beweging: het stromen, in zich geborgen. We mogen stellen, dat het werk van Grothausen behoordt tot de schitterende hedendaagse Nederlandse kunst, die niet alleen een innovatief karakter heeft, maar ook heel erg goed in een modern interieur past.

De aarde

Wereldbol form. 700 x 700 mm linnen : modern  door Grothausen BNI , Modern
Grothausen BNI

Wereldbol form. 700 x 700 mm linnen

Grothausen BNI

De aarde is een dynamisch cluster van beweging en beweging, ontelbare processen van veranderingen spelen zich op haar af, geen wonder dat Grothausen als echte bewegingsfanaticus de aarde tot object van zijn kunst gemaakt heeft. Dit monotype is helder, licht en heeft een prachtige diepte waarin je geest kan dwalen en zich altijd thuis voelt. Het werk heeft een poëtische kwaliteit, waardoor het monotype tot de top van de Nederlandse hedendaagse kunst gerekend kan worden. 

Tot zover het inspirerende werk van Axel M.J. Grothausen. We hopen dat je het net zo mooi vindt als wij. Blijf homify volgen, dan houden we je telkens op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunst en design. 

De 21ste-eeuw vraagt om nieuwe kunst. In dit artikel zie je die kunst. Laat je inspireren! 

Vragen over inrichting en design? Onze experts staan voor je klaar op het forum!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!