Nederlandse designtafels: Marc Th. van der Voorn | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Nederlandse designtafels: Marc Th. van der Voorn

Stoa. Stoa.
Twister serie voor Spoinq van Marc Th. van der Voorn Industrieel
Loading admin actions …

In dit artikel besteden we exclusief aandacht aan de Nederlandse ontwerper Marc Th. van der Voorn (1974). Hij studeerde in 2001 af aan de Kunstacademie Minerva, Groningen, richting interieurarchitectuur. Samenwerken is waar het bij Marc om draait. Dit doet hij uitsluitend met betrokken producenten en merken zoals Odesi, AAN-UIT, Spoinq en DeKnudt Mirrors. Zijn ontwerpen voorzien in een duidelijke behoefte en hebben vaak iets verrassends. Twee keer kijken dus! We richten ons in dit artikel in het bijzonder op een aantal van zijn tafels. 

Het is aannemelijk om te stellen dat de tafel een sociaal 'geladen' meubelstuk is, waaraan de dynamiek van het gezinsleven zich gedurende vele uren op de dag voltrekt. Naast een handige oppervlakte om persoonlijke spullen op kwijt te kunnen, of om heerlijk aan te dineren, is de tafel ook een volwaardig designstuk, dat gegarandeerd een bijzondere invloed op je interieur heeft. Marc Th. van der Voorn ontwikkelde voor het Nederlandse merk Spoinq een aantal zeldzame meubels. Deze meubels zijn modern en functioneel, maar met een huiselijke twist. Al benieuwd naar dit Nederlandse design? In dit artikel zetten we een aantal mooie voorbeelden voor je op een rijtje.

Twister eettafel

Twister eettafel voor Spoinq van Marc Th. van der Voorn Landelijk
Marc Th. van der Voorn

Twister eettafel voor Spoinq

Marc Th. van der Voorn

Deze meubels zijn ontwikkeld voor een serie die de naam Twister draagt. De tafelpoten krullen als linten onder de tafel, wat een luchtig en speels effect geeft. Het blad is van eikenhout en het onderstel van blank of gecoat staal. We zien hier de eettafel in een luchtig vertrek. De bank met retroprint zorgt voor een vintage sfeer in deze ruimte, terwijl de roze stoel er een moderne twist aan geeft. Deze eettafel heeft door zijn minimalistische vormgeving een bescheiden visuele rol in de kamer, maar brengt juist daardoor een balans aan in het verder nogal lichte vertrek.

Bijzettafel

Twister bijzettafel - high van Marc Th. van der Voorn Minimalistisch
Marc Th. van der Voorn

Twister bijzettafel – high

Marc Th. van der Voorn

De bijzettafel heeft zo'n beetje alle aspecten die zijn grote broer ook heeft: de lintachtige poten van staal en het minimalistische tafelblad, dat een Scandinavische sfeer oproept. Op de tafel staat de industriële lamp die veel sfeer aan het vertrek toevoegt door zijn eveneens minimalistische vormgeving. Let ook op de planten rechts, die prachtig groen en supernatuurlijk zijn, en hoe mooi zij contrasteren met het staal van de tafel en de leeslamp. Een contrast tussen diverse materialen in je interieur is vaak een goed creatief stijlmiddel. Zet naast deze tafel een lekkere leesstoel, pak een boek of tijdschrift en droom weg bij een meesterlijk verhaal. Het kan allemaal door de leeslamp en de handige bijzettafel. Een schitterend ontwerp van Marc Th. van der Voorn.

Bijzettafel II

Twister serie - bijzettafels voor Spoinq van Marc Th. van der Voorn Industrieel
Marc Th. van der Voorn

Twister serie – bijzettafels voor Spoinq

Marc Th. van der Voorn

Deze kamer is erg gezellig en fleurig. De bewoner van dit huis is wars van witte wanden en wenst zich te omringen met de pracht en praal van de natuur. Dat is niet zo verwonderlijk, want deze persoon is een schilder. In dit interieur zien we de tweede bijzettafel die Marc Th. van der Voorn ontwikkeld heeft. Het valt op dat het blad een grotere diameter heeft, waardoor het oppervlakte natuurlijk groter is. De tafel biedt je meer ruimte om je spullen neer te zetten. Enkele leuke accessoires of persoonlijke spullen geven deze tafel een leuk en creatief uiterlijk. De tafel hoort gewoon helemaal thuis in deze ruimte. De plant in de hoek en de cactus ernaast maken het geheel helemaal af. We omschrijven deze kamer als fris, vrolijk en eclectisch. Dit laatste vanwege de veelheid aan vormen, stijlen en kleuren.

Expositie

Beurspresentatie Spoinq van Marc Th. van der Voorn Industrieel
Marc Th. van der Voorn

Beurspresentatie Spoinq

Marc Th. van der Voorn

Op de beurspresentatie van Spoinq werd de Twister serie aan het grote publiek gepresenteerd. De reacties waren lovend en erg enthousiast. Marc Th. van der Voorn heeft met zijn serie een schitterende bijdrage geleverd aan het Nederlandse design, dat opeens een stukje mooier, strakker en huiselijker geworden is. De voorbeelden die we je zojuist gegeven hebben bewijzen dat een strakke tafel, met een minimalistische vormgeving niet per se in een strak en functioneel interieur thuis hoort! 

Tot zover de schitterende twister serie van Marc Th. van der Voorn. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij. Blijf ons volgen, dan houden we je telkens op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het Nederlandse design. 

Een modern interieur vraagt om kunst van de 21ste-eeuw. Bekijk in dit artikel expressieve en zwierige kunst!

Op ons forum kun je advies vragen voor je interieurontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!