Vijf moderne wastafels met uitstraling | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vijf moderne wastafels met uitstraling

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
van BETONT GmbH Minimalistisch
Loading admin actions …

Het is de plek waar we ons in de ochtend voor het eerst in de spiegel kijken. We wassen er onze handen en poetsen er onze tanden. Het belang van een wastafel en het praktisch nut ervan hoeven we hier niet uit te leggen. Wastafels bestaan uit een paar simpele elementen. Als we de wastafel van boven naar beneden ontleden komen we achtereenvolgens een kraan tegen, de wastafel zelf, en op het laagste punt bevindt zich een opening naar het riool toe. Toch valt er enorm veel te variëren en zijn er zeer veel verschillende wastafels op de markt. Niet alleen kan er gespeeld worden met de hiervoor genoemde basiselementen van de wastafel, ook kan er gevarieerd worden in de manier waarop de wastafel gemonteerd wordt. Zo kan de wastafel vastzitten aan de muur of boven op een kolom gemonteerd worden. In het volgende artikel geven wij een overzicht van vijf moderne wastafels die u wellicht kunnen inspireren.

Dubbele wastafel

Onze eerste wastafel is een dubbele wastafel. Op deze manier kunt u het ochtendritueel delen met uw partner of kroost, zonder dat men op elkaar hoeft te wachten. In de kern verschillen deze wastafels niet zoveel van de wasbakken waar we aan denken als we het woord voor het eerst horen. Toch zien deze wastafels er strak en modern uit. In tegenstelling tot de traditionele komvormige wastafel is er gekozen voor een balkvormige wastafel. Een simpele variatie die het geheel in één klap een moderne uitstraling geeft.  Het gehele tafelblad biedt daarnaast genoeg ruimte voor het plaatsen van zeepjes en andere badkamer-artikelen. Let ook op de twee kranen die na een lange aanloop een klein sierlijk boogje naar beneden maken, het geeft de verder hoekige wastafel een beetje schwung. 

Olijfhout

Olijfhouten badmeubels van NokNok Minimalistisch
NokNok

Olijfhouten badmeubels

NokNok

Op deze foto zien we een zogenaamde fontein, een kleine wastafel die we vaak terugvinden in bijvoorbeeld toiletten, voornamelijk bedoeld om de handen te wassen. De wastafelspringt door het opvallende materiaalgebruik direct in het oog, er is namelijk gebruik gemaakt van olijfhout! De combinatie met de strakke, witte wasbak en de mat-chromen kraan levert een fantastisch samenspel van kleuren en materialen op. De ontwerpers van NokNok leveren met deze fontein een topprestatie af!

Mahonie

Op de wasbak hiervoor zagen we dat het tafelblad van hout was vervaardigd, ook bij deze wasbak speelt hout een grote rol. Ditmaal gaat de aandacht niet uit naar het tafelblad maar de wasbak zelf. De vorm van de wasbak zelf doet minimaal aan, maar de ingenieuze manier waarop het hout geschikt, gefreesd en gelijmd is, geeft het geheel een speels karakter. Het model hier te zien is uitgevoerd in mahoniehout en ontworpen door Van Wijk Dutch Design.

Robuust en zwaar

Project I: modern  door Proest Interior, Modern

We blijven ons nog even richten op het materiaalgebruik. De wastafel die we hier zien, onderdeel van een ontwerp van Dylan & Van Laatum Interieurbouw,  lijkt gemaakt te zijn van marmer. Het geeft de wastafel een zware en massieve uitstraling. Ook de zwart afgewerkte opbergkastjes dragen bij aan de aanwezigheid van de wastafel. In de verder transparante en witte badkamer neemt het geheel aan opbergkastjes en wastafel een prominente rol in die bij het binnentreden van de ruimte gelijk de aandacht trekt.

Betonnen gleuf

Als laatste wastafel behandelen we deze zeer minimale betonnen wastafel. Deze wastafel onderscheidt zich van de overige wastafels door zijn opvallende vorm. Hier is geen sprake van een bak of kom waar het water in valt, maar van een hellend oppervlak dat uit het tafelblad zelf is gesneden. Doordat het geheel uit beton is vervaardigd geeft het de badkamer een rauwe en industriële uitstraling.

We hopen jullie met deze 5 bijzondere wastafels van onze experts te hebben geïnspireerd kleur en persoonlijkheid in de badkamer te halen voor een uniek en karaktervol resultaat. Zoals we hebben kunnen zien zijn de mogelijkheden eindeloos – voor iedere smaak, wens en doel is er wel een idee! Voor nog meer inspiratie kun je in deze twee ideabooks meer badkamerideeën opdoen:

Moderne Badkamers: Fris het Nieuwe Jaar In

Armaturen voor wastafel of fonteintje

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!