Handige tips bij het kopen van je eerste huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Handige tips bij het kopen van je eerste huis

Stoa. Stoa.
Eclectische huizen van Mueller Concept Eclectisch
Loading admin actions …

Voor veel koppels komt dat moment dat ze zich gaan vestigen in hun eerste eigen huis. Veel mensen herkennen het wel: thuiskomen in je eigen huis dat helemaal af is: een geweldige ervaring. Het kopen en opknappen van een huis geeft je veel creatieve vrijheid,  omdat je het helemaal naar je eigen smaak kan aanpassen. Een paradijselijke woning komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, het eigenwoningbezit vereist namelijk een aantal voorzorgsmaatregelen. Naast de financiële verplichting die je aangaat, die je natuurlijk niet te lichtvaardig moet opvatten, is er ook het bouwkundig onderzoek, dat een belangrijke adviserende factor dient te zijn bij het kopen van een huis. Het kopen van een huis is vaak een compromis en je krijgt niet altijd alles voor weinig, vaak moet je zelf nog veel aan het huis opknappen. Ook de onderhandelingen over de prijs kunnen stevig zijn. Maar als je een droomhuis gevonden hebt, bijt je dan vast in je idee, geef niet op en sleep dat huis voor een goede prijs binnen! Om je een eind op weg te helpen gaan we in dit artikel een aantal vragen behandelen die je tegen kunt komen bij het realiseren van je eerste huis.

De locatie

Bij het kopen van een woning is het belangrijk dat je goed let op de locatie van de woning, want het dak kun je veranderen, de tuin opnieuw inrichten, muren kun je neerhalen, maar je huis kun je niet verplaatsten! Er bestaat natuurlijk ook een verband tussen locatie en budget. Als je huis in een gebied staat waar veel mensen graag willen wonen, dan gaat de prijs van het huis omhoog en daalt het aantal vierkante meters woonruimte. Je kunt je afvragen of je in de stad of op het platteland wilt wonen? Beide opties hebben natuurlijk hun voors en tegens. Wil je een gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer? Als je kinderen hebt wil je wellicht een school in de buurt? Dan is de stad iets voor jou. Wil je frisse lucht en veel leefruimte? Dan hoor je thuis op het platteland. Als je nu een favoriet gebied in gedachten hebt, kun je je afvragen of je er over 5 of 10 jaar nog wilt wonen. Doe je onderzoek, weegt de voors en tegens van elke locatie en laat je vervolgens verleiden door de schoonheid van de omgeving.

Werk aan de winkel

Als je na al dat zoeken een huis hebt gevonden dat geschikt lijkt, komt de volgende vraag in beeld: heb je echt goed gekeken naar de omvang van het werk dat er aan het huis gedaan moet worden? Veel kopers van het eerste huis laten zich snel door het uiterlijk van een pand verleiden, ze hebben zelfs de neiging om de gebreken van het pand te waarderen als: rustiek, vintage, shabby-chic en wat niet al. Maar als je realistisch bent, dan vraag je je af of de werklast te dragen is? Deze vraag beantwoord je met in je achterhoofd jouw beschikbare tijd en geld.  Als het antwoord ja is, en als je bereid bent om je handen eens lekker vuil te maken, dan kun je een goede deal sluiten met de verkoper. Onderhandel stevig en ga gerust een eind onder de vraag prijs zitten, alleen dan maak je kans om echt een goede slag te slaan.

Facelift

Met de nodige tijd en een beperkte budget kun je toch een echt facelift aan je huis geven. Een voorbeeld hiervan is dit schitterende zwembad. Let op het schitterende houten terras en hoe het een warm tegenwicht biedt aan het witgrijze huis. Zomermiddagen in dit zwembad zijn geweldig en op het terras houd je zo een barbecue. En dat alles in een geborgen privésfeer, want de muren rond dit terras zorgen ervoor dat de buitenwereld buiten de deur blijft. 

Onderhoud en renovaties

Bij elk huis, of het nu groot is of niet, reist de vraag of de tuin goed onderhouden is, en of deze veel onderhoud nodig heeft. Als het huis oud is kan het zo zijn dat er binnen en buiten renovaties (inclusief het dak) plaats moeten vinden. Dit zijn kostbare en tijdrovende activiteiten die je echt moet incalculeren. Al deze zaken zijn bij de aanschaf van je eerste huis het overwegen waard.

Kinderen

Voor veel jonge koppels is na de aankoop van het eerste huis vaak de volgende stap het krijgen van kinderen. Dit betekent dat de grootte van het huis erg belangrijk is. De grootte die je mogelijk nodig hebt is afhankelijk van hoelang je in het huis wilt wonen en hoeveel kinderen je uiteindelijk zou willen? De veiligheid in en om het huis speelt dan natuurlijk een extra grote rol. Deze factoren moeten worden afgewogen samen met de eerder genoemde punten.

Ga ervoor!

Geen huis dat in de verkoop staat voldoet natuurlijk voor 100% aan je eisen pakket Er zijn altijd wel zaken die kunnen, of moeten worden aangepast: de gang is te smal, te donkere ruimte, een te grote tuin, het terras is veroudert et cetera. Ook hier kun je je afvragen wat realistisch is en of je niet met de tijd, na wat klus- en breekwerk, je droomhuis perfect kunt maken? Als je alle vragen positief kunt beantwoorden, dan is het tijd om er vol voor te gaan en je vast te bijten in je idee! Ga ervoor en sleep dat droomhuis binnen. 

Tot zover de tips bij het kopen van je huis. We hopen dat je er veel inspiratie opgedaan hebt. Blijf ons volgen, dan houden wij je op de hoogte van de trends en tips van dit moment! 

Wil je weten hoe ze in Normandië een schitterend landhuis renoveren? In dit artikel zie je hou ze het voor elkaar kregen! 

Op ons forum tref je onze experts die voor je klaar staan met tips en advies!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!