6 geheimen van een interieur designer die niets kosten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 geheimen van een interieur designer die niets kosten

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne keukens van Luca Tranquilli - Fotografo Modern
Loading admin actions …

Wil je graag dat je huis ruimer lijkt zodat alles past in je lange smalle badkamer of je wilt graag weten hoe je een donkere ruimte lichter kunt laten lijken? Laat je dan inspireren door de suggesties van onze experts en ontdek in dit Ideeënboek 6 geheimen die een interieur ontwerper nooit zal vergeten toe te passen. Deze 6 regels worden altijd gehanteerd door professionals bij de inrichting en decoratie van huizen en helpen om de perceptie van ruimtes in je huis te veranderen. Kijk mee en pas ze direct toe!

Speel met kleur om ruimtes te vergroten

Wat is de truc om een kleine omgeving groter te laten lijken? Schilder een muur in een accentkleur en hou de rest in lichtere tinten – of wit. Deze truc zal helpen om de perceptie van de ruimte te vergroten. Het zorgt ervoor dat de ruimte eruit ziet als een grotere kamer, zoals blijkt uit deze moderne eetkamer die voor een vrolijk vakantiegevoel zorgt. Ook zorgt het voor meer levendigheid en dynamiek in een interieur met lichte en neutrale kleuren.

Een spiegelwand om ruimtes optisch te vergroten

Het klinkt misschien afgezaagd, maar toch heb je er zelf waarschijnlijk nooit aan gedacht dat een kleine of smalle ruimte letterlijk verdubbeld kan worden met een spiegelwand. In een kleine hal bijvoorbeeld kun je een spiegelwand gebruiken om een optische illusie te creëren van meer ruimte en ook om een meer ruime en lichtere omgeving te creëren. Spiegels weerkaatsen namelijk ook licht.

Kies neutrale vloeren voor een lichte vibe

De vloer kan een belangrijke rol spelen bij de perceptie van de ruimte. Als we bijvoorbeeld graag een gevoel van lichtheid willen suggereren dan is het advies is om een vloer met brede planken van licht hout te kiezen. Of een mooie laminaat- of vinylvloer zonder naden en dus optimaal geschikt om een gevoel van meer ruimte te bevorderen. Wil je graag rust en licht in de ruimte? Kies dan voor een rustig patroon en een lichte kleur. 

Maak gebruik van verticale lijnen

Wil je graag dat het plafond van je zolder hoger lijkt? In dit geval bevelen interieurontwerpers aan om de muren te verven met een patroon met verticale strepen. Een kleine truc die makkelijk uitvoerbaar is om het perspectief van de kamer te veranderen en ook de visuele perceptie van de hoogte van een kamer te vergroten. In plaats van behang met strepen kun je ook kiezen voor texturen, hout of natuursteen op de muur met een verticaal patroon.

Licht en luchtigheid om een ruimte op te helderen

Eclectische slaapkamers van labzona Eclectisch

Je slaapkamer lijkt te donker en benauwend? Kies dan voor meer vrolijke en heldere tinten voor de muren en decoratie die doet denken aan een open hemel met horizon. In dit voorbeeld hebben de interieur ontwerpers gekozen voor de introductie van een landelijke omgeving met veel vogels die vrolijk door de lucht zweven! Naast lichte kleuren en spiegels die daglicht reflecteren zijn heldere sprekende kleuren ook zeer geschikt om een donkere ruimte op te frissen.

Maak gebruik van een trompe l'oeil om ruimtes te vergroten

Je woont in een studio en wilt graag een ruimer gevoel in je woonkamer? Creëer er dan een extra ruimte bij door je muren te verfraaien met behang voorzien van een fake doorkijkje oftewel trompe l'oeil. Op deze manier neem je afscheid van de bestaande grenzen van je huis en open je een ruimte aan nieuwe dimensies zoals we zien in dit voorbeeld. Wil je een meer luxe uitstraling in je huis neerzetten? Lees dan dit artikel met 9 tips van interieur designers om je huis een chique uitstraling te geven voor een prikkie.

En waren deze adviezen nuttig voor je? Laat het ons weten?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!