Voor en Na: van grauw naar hip! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van grauw naar hip!

Johan van Dijk Johan van Dijk
van 28 Grad Architektur GmbH
Loading admin actions …

Je kent ze wel: een van die vele woningen uit de jaren 80 die vooral opvallen door een architectuur en vooral een kleurenschema waar je een beetje triest van wordt. Veel te veel donkere kleuren en tinten waardoor het geheel oubollig op je overkomt. Maar als woning zijn deze bouwwerken vaak nog prima bruikbaar en kunnen ze nog jaren mee. Flink aan het verbouwen gaan kan vaak de juiste oplossing zijn. En dat moeten de bewoners van dit Duitse huis ook gedacht hebben. Ze schakelden de experts van 28 Grad Architektur in om een ontwerp voor een grondige verbouwing te maken. Het resultaat mag er zijn!

Voor: typisch jaren 80

In de inleiding hadden we het al over de woningen die in de jaren 80 veel gebouwd zijn, dit huis is daar echt een typisch voorbeeld van. Veel bruine tinten en een huis dat een donkere en grauwe indruk maakt. En dat terwijl hier eigenlijk een fantastische vrijstaande woning te zien is. Zonde toch? Laten we snel kijken hoe het uiterlijk veranderd is.

Na: lekker eigentijds

Het is net of je hier een compleet nieuwe woning ziet, het lekkere eigentijdse uiterlijk geeft namelijk een compleet ander beeld. En dat terwijl best veel oorspronkelijke elementen van het huis gewoon gebleven zijn. Het zit hem dan ook met name in de kleurstelling en de gevelbekleding die is veranderd. En tegelijkertijd is de tuin ook flink onder handen genomen.

Voor: super gedateerd

Nog meer dan aan de andere kant ziet deze gevel er echt super gedateerd uit. De oude serre met bruine kleuren daar word je echt niet vrolijk van. Deprimerender dan dit kan het bijna niet en we willen dit eigenlijk zo snel mogelijk vergeten.

Na: hip

Deze kant is haast nog hipper geworden dan de voorkant van het huis. De serre heeft het veld moeten ruimen, maar een kleine inpandige veranda is er voor in de plek gekomen. Verder loopt het dak nu iets verder door zodat er ook nog een compleet overdekt balkonnetje is. Daarnaast is het gazon flink geëgaliseerd.

Tijdens: ook binnen aan de slag

Voor we naar het nieuwe interieur laten zien, willen we je ook even een indruk geven van alle werkzaamheden die binnen zijn uitgevoerd. Je ziet direct dat er hier haast nog rigoureuzer verbouwd is dan aan de buitenkant. Maar een bouwplaats zegt je natuurlijk verder vrij weinig, laten we snel kijken naar de nieuwe inrichting!

Na: moderne keuken

In de nieuwe situatie zie je een hele mooie moderne keuken. Het is weliswaar een smalle ruimte, maar dat mag heeft eigenlijk amper effect op het resultaat. Het ziet er echt fantastisch uit! Vooral het grote aanrecht dat doorloopt in een mooie ontbijttafel is echt heel erg inspirerend. En de afzuigkap zorgt samen met het vele metaal voor een wel heel modern industrieel randje. Wij zijn fan van deze ruimte en zijn benieuwd hoe de woonkamer er in de nieuwe situatie uit is komen te zien.

Na: inspirerende woonkamer

Waar de keuken al heel erg inspirerend was, is de woonkamer dat misschien nog wel meer. Wat een fantastische ruimte en wat heerlijk modern. En op het gebied van meubels is voor zeer onalledaagse oplossingen gekozen. Vooral de sofa in het midden is erg bijzonder. Er is in zo ongeveer elke hoek zitgelegenheid gecreëerd en de diverse meubels zorgen voor een prachtig beeld. En ook de verlichting is heerlijk uitgebalanceerd. Wederom zijn we fan, een fantastisch resultaat!

Wil je graag nog zo’n verbouwing als deze bekijken? Dat kan natuurlijk! Ook dit huis is namelijk op hele leuke en interessante wijze helemaal weer bij de tijd gebracht.

Vind je dit een geslaagde verbouwing? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!