3 grote transformaties: inspirerende keukenverbouwingen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

3 grote transformaties: inspirerende keukenverbouwingen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Klassieke keukens van PROJEKT MB Klassiek
Loading admin actions …

Je keuken verbouwen is vaak een behoorlijk ingrijpende onderneming. Want vaak blijft het niet tot een paar kleine ingrepen beperkt, maar wordt de hele ruimte grondig onder handen genomen. We laten je dan ook graag 3 grote transformaties zien die zeer inspirerende keukenverbouwingen zijn. Voor iedereen die dus van plan is om eens flink met de keuken aan de slag te gaan mag dit overzicht zeker niet overgeslagen worden. Laat je ons na afloop wel even weten welke keuken jou het meeste aanspreekt? We zijn benieuwd! Laten we eens een kijkje gaan nemen.

Voor: donker en gedateerd

Deze oude keuken is donker. En dat komt niet alleen door het gebrek aan daglicht, maar de bruine kleuren zorgen daar ook voor. De lichte keukenkastjes kunnen er ook niet voor zorgen dat het een beetje fleuriger wordt. Verder is het nogal volgepakt in een ruimte die niets, maar dan ook niets te groot is. Hier mag wel even flink de bezem door, of nog beter: pak de sloophamer er maar bij!

Na: klassiek en inspirerend

In de nieuwe situatie zie je totaal iets anders, het lijkt op geen enkele manier meer op de oude donkere ruimte. Het is nu lekker licht en inspirerend. Er is gekozen voor een redelijk klassieke benadering. Maar op sommige punten wel voorzien van een industrieel en eigentijds randje. Kijk maar naar de leuke lamp aan het plafond en de stoere Amerikaanse koelkast. En in tegenstelling tot de oude keuken is er nu meer dan genoeg werkruimte. Zelfs voor een leuk bankje is nog ruimte gevonden. Een pluim voor de keukenexpert.

Voor: terug naar oma’s keuken

Bewaar je goede herinneringen aan de keuken van je oma? Als dat zo is, is dat natuurlijk heel erg leuk maar in negen van de tien gevallen hoef je niet zo’n keuken te hebben als vroeger bij oma thuis. Deze mensen hadden wel de pech de keuken van oma te hebben geërfd. En behalve een gebrek aan sfeer en stijl zorgde dat hier ook voor een chronisch tekort aan ruimte. Niet echt handig als je eens lekker culinair aan de slag wilt gaan.

Na: minimalistisch, rustiek en ruim

Ook hier zie je net zoals bij de eerste keuken weer een verschil van dag en nacht. Het is nu ruim en daarbij is gekozen voor een fraaie mengeling van rustieke en minimalistische elementen. Vooral de prachtige natuurstenen vloer is een sfeermaker van formaat. In combinatie met het redelijk simpele keukenblok zorgt het voor een hele stijlvolle en ook chique uitstraling. En aan de keukentafel kan al het lekkers vervolgens heerlijk worden opgegeten. Een ontzettend grote verbetering.

Voor: kleiner dan klein

Deze keuken is werkelijk waar kleiner dan klein. Zelden zie je zo klein als deze! En het design van het geheel dan ook nog eens niet meewerkt aan het ruimtelijke effect, dan krijg je een drama als dit. Je zou toch elke dag met je handen in het haar zitten als je hier moet koken. Laten we dit dan ook maar snel vergeten en gaan genieten van de nieuwe situatie.

Na: ruimte en licht

Het was toch mogelijk om op exact dezelfde plek een keuken te maken waar ruimte en licht alom aanwezig zijn. En dat prachtige resultaat zie je hier! Er is gekozen voor een heel simpel aanrecht met een los gasfornuis, maar door een leuk extra rustiek aanrecht toe te voegen, is een hele leuke sfeer ontstaan. Vooral al het wit doet het hier ook erg goed. Een geslaagde afsluiter van dit overzicht.

Wil je meer leuks zien op het gebied van keukens? Vergeet dan ook zeker niet dit leuke overzicht even te bekijken.

Welke verbouwing vind jij het leukst? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!