Voor en Na: een prachtige verbouwing van een oude zolder | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een prachtige verbouwing van een oude zolder

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door Olivier De Cubber - Architecture d'intérieur, design & décoration, Modern
Loading admin actions …

Heb jij een huis met een puntdak en heb je daardoor de beschikking over een vliering of een zolder? In de meeste gevallen is zo’n ruimte in gebruik als rommelhok, opslagruimte of iets anders wat niet voor representatieve doeleinden geschikt is. En vaak is dat best heel erg jammer, want zo’n zolder kan namelijk prima een functie krijgen als extra slaapkamer. De Franse interieurarchitect Olivier de Cubber is zo’n expert die als geen ander weet hoe je iets moois van een oude zolder kunt maken. En dat is ook precies wat we nu gaan doen: we zien hoe een oud rommelhok veranderd is in een prachtige en sfeervolle slaapkamer.

Voor: oud en onbruikbaar

Je ziet dat er hier al enige activiteit aan de gang is om er voor te zorgen dat deze ruimte opnieuw kan worden gebruikt, maar overduidelijk is dat deze zolder in de oude situatie onbruikbaar was als slaapkamer. Dakramen zijn echter al toegevoegd en er wordt hard gewerkt aan goede isolatie. Vooral dat laatste is van groot belang, want als een zolder niet goed is geïsoleerd dan is het er vanzelfsprekend veel te koud om te slapen. Het tegenovergestelde kan trouwens in de zomer het geval zijn: de ruimte wordt dan veel te heet. Mogelijkheden biedt deze ruimte trouwens ook meer dan voldoende. Vooral de oude schoorsteen is een element dat helemaal niet weggewerkt hoeft te worden. We laten de oude situatie dan ook voor wat het is en kijken snel hoe de nieuwe er uit is komen te zien.

Na: slapen onder de oude balken

Dat het een slaapkamer is geworden zal inmiddels geen verrassing meer zijn, maar dat je hier op een zeer stijlvolle wijze kunt slapen onder de oude balken is dat misschien wel. Wat een heerlijke sfeer is hier tot stand gekomen! En je ziet gelijk dat de oude schoorsteen inderdaad op prachtige wijze een decoratief element in de ruimte is geworden. Op het gebied van stijl is gekozen voor een leuke mix van moderne en rustieke elementen en een mooi verlichtingsplan is daar onderdeel van.

Een leuke accessoire

Een simpele en leuke accessoire kan soms al voldoende zijn om een ruimte extra in te richten. Kijk maar naar dit ontzettend leuke autootje dat de kastenwand extra charme geeft. Het doet haast een beetje minimalistisch aan en dat past ook heel goed bij de beige tinten die zijn gebruikt. En let vooral ook even op de fraaie lichtinval.

Boekenkast als traphek

De trap die naar de zolder leidt is niet voorzien van een traditioneel traphek, maar een leuke simpele boekenkast doet als zodanig dienst. En dat geeft aan deze kast gelijk een multifunctionele bestemming. Bovendien is het mooi dat de trap op deze manier uit het zicht is gehaald. Duidelijk zichtbaar op deze foto is ook de mooie rustieke houten vloer die is aangebracht. Dat past natuurlijk perfect bij de oude houten dakconstructie en met de boekenkast wordt de eclectische balans hier heel goed in evenwicht gehouden.

Een compleet overzicht

Met een compleet overzicht van de zolder sluiten we onze kleine rondleiding al weer af. Let nog even extra op de stijl en denk maar vast na over de aanpak van je eigen zolder. Je kunt een verbouwing als deze voor niet al te veel geld uit laten voeren en kunt dan genieten van een slaapkamer voor jezelf, voor je kinderen of voor je gasten. Voor iedereen die een min of meer ongebruikte zolder heeft een absolute aanrader.

Wil je meer leuke inspiratie op doen op het gebied van zolders? Dit Ideabook moet je dan ook zeker niet missen!

Een idee voor je eigen zolder? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!