15 dingen die slimme huizeneigenaren elk jaar doen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

15 dingen die slimme huizeneigenaren elk jaar doen

Stoa. Stoa.
Modern landhuis te Vinkeveen van Building Design Architectuur Modern
Loading admin actions …

Huiseigenaar zijn is geen eenvoudige zaak. Je wilt de beste beslissingen maken die voordelig uitpakken voor je woning en woongenot. En je moet er vooral financieel op vooruit gaan. Vandaag laten we je in dit artikel een aantal handig tips zien waarmee jij helemaal bent toegerust voor je huishouden. Deze tips gaan je zeker de nodige rust opleveren, zodat je ontspannen kunt genieten van je thuis. Kijk snel met ons mee naar deze tips die goud waard zijn.

1. Controleer je woning en de inhoud van je verzekering

Entree Voorgevel- modern landhuis te Vinkeveen van Building Design Architectuur Modern
Building Design Architectuur

Entree Voorgevel- modern landhuis te Vinkeveen

Building Design Architectuur

Om de juiste deal te krijgen moet je goed checken of je inboedel nog wel goed verzekerd is. Maar misschien ben je ook wel over verzekerd. Neem de polis, al dan niet met een expert, eens goed door. 

2. Ontlucht de verwarming

White quartz worktop with undermount sink Moderne keukens van Style Within Modern
Style Within

White quartz worktop with undermount sink

Style Within

De verwarmingsinstallatie moet zo nu en dan ontlucht worden, omdat een verwarming waar lucht in zit niet meer goed warmte af kan geven. Zo kan het gebeuren, dat een deel van de verwarming koud blijft, dat kun je dus voorkomen door het water uit de verwarming te tappen en zo de lucht af te voeren. Daarna werkt het weer perfect. Samen met een expert ontwerp je de mooiste interieurs. 

3. Schoonmaken leidingen en afvoer

Belgravia - Laundry/Ironing Room off Roof Terrace Klassieke balkons, veranda's en terrassen van Meltons Klassiek
Meltons

Belgravia – Laundry/Ironing Room off Roof Terrace

Meltons

We hebben veel leidingen en afvoerpunten in ons huis: onder andere die van de droger en de afvoer van de wasbak. Deze gaan na verloop van tijd verstopt zitten, omdat er zo nu en dan per ongelijk voedselresten en vuil met het afwaswater meegaan of stof in de hete luchtafvoer gaat zitten. Eens pers jaar schoonmaken scheelt een boel ongemakken.

4. Update de look van je woning

Als we zeggen dat het raadzaam is om eens per jaar de look van je woonkamer een update te geven, dan bedoelen we niet dat al het oude de kamer uit moet (mag natuurlijk wel!), maar doelen dan meer op de accessoires en decoraties. Als je die eens per jaar, of per seizoen, verandert, behoort de kamer zijn frisheid en ga jij je niet vervelen.

5. Check het dak

Een aantal keer per jaar het dak checken kan je geld schelen. Snel een kapotte of weggewaaide dakpan spotten maakt dat je huis geen waterschade oploopt.

6. Maak de goten schoon

Een goede afvoer van het regenwater is erg belangrijk, zeker als je wilt dat je eigen woning en die van je buren waterschade vrij blijft. Een middag op de ladder, of dit laten doen als je zelf niet durft, is een investering in je huis. Laat je adviseren door een expert bij de bouw van je huis.

7. Bouwkundige check

Hilltop stone farm buildings converted and extended to form modern family home Moderne huizen van Des Ewing Residential Architects Modern
Des Ewing Residential Architects

Hilltop stone farm buildings converted and extended to form modern family home

Des Ewing Residential Architects

Je hoeft de bouwkundige staat van je woning niet elk jaar professioneel te laten checken, maar zelf een check doen is geen overbodige luxe. Een mooi huis blijft niet vanzelf mooi, je moet het onderhouden.

8. Waterschade check

The Cotes Mill Shaker Kitchen Rustieke keukens van deVOL Kitchens Rustiek & Brocante
deVOL Kitchens

The Cotes Mill Shaker Kitchen

deVOL Kitchens

Deze tip volgt heel logisch op het voorgaande, want als er wel een dakpan met de wind weggevlogen is en het heeft hard geregend, dan is het goed om je woning op waterschade te checken. Hoe sneller je er bij bent hoe beter het is

9. Reinig en re-organiseren van de garage

6m x 6m Wooden double garage Klassieke garage van Regency Timber Buildings LTD Klassiek
Regency Timber Buildings LTD

6m x 6m Wooden double garage

Regency Timber Buildings LTD

Woonoppervlakte kun je zelf creëren, dat is geen geheim. Door je garage te reinigen en eens flink op te ruimen kun je veel beter uit de voeten in deze ruimte. Daarbij heeft je oud in de avond een goede plek, waardoor er voor of achter je huis buiten ook plek vrij komt. Twee vliegen in een klap dus!

10. Check de put

Full House Renovation with Crittall Extension, London Klassieke huizen van HollandGreen Klassiek
HollandGreen

Full House Renovation with Crittall Extension, London

HollandGreen

Het is fijn als je stoep en patio droog blijven en dat het regenwater ook beneden goed wegstroomt. Controleer om de zoveel tijd, zeker na de herfst, de putten voor en achter.

11.

Wood Casement Windows van arisadam18 Modern
arisadam18

Wood Casement Windows

arisadam18

Hebben je ramen wel de juiste sloten, die dieven niet zomaar open kunnen maken. Zijn ze inbreker proof? Laat je adviseren door een expert op dit gebied.

12. Verzorg de bomen

Als jij goed zorgt voor de bomen, dan zorgen zij voor jou, dan maken ze geen problemen. We bedoelen dat je ze zo nu en dan moet snoeien, dat maakt dat de slechte takken geen voedsel meer vragen, dan heeft de boom extra voedsel voor de goede takken. Daarbij voorkom je overhangende takken. Zo blijf je de beste maatjes met je buren en kun je in de lente en zomer genieten van de prachtige bomen. 

13. Controleer de vlonder

modern  door homify, Modern

Houd je vlonder goed, check ze elk seizoen op schimmels. Zo kun je blijven genieten van je heerlijke tuin. 

14. Kast opruimen

The Cupboard van Johnny Grey Eclectisch
Johnny Grey

The Cupboard

Johnny Grey

Een uitgebreide, rijkgevulde kast is een genot voor het oog. Het ziet er zo gezellig uit! Maar houdt de kast wel netjes. Hier op de foto zie je een goed voorbeeld hoe een kast er netjes uit kan zien, maar niet al te kaarsrecht.  

15. Oude medicijnen weggooien

VINTAGE LARGE HOSPITAL MEDICINE CABINET van Retro Living Industrieel
Retro Living

VINTAGE LARGE HOSPITAL MEDICINE CABINET

Retro Living

Heb je zo'n toffe oude medicijnenkast? Staan er medicijnen in die overdatum zijn of niet meer gebruik worden? Gooi ze weg! Op de voorgeschreven manier natuurlijk. Dat ziet er toch veel beter uit zo! 

We hopen dat je veel zult hebben aan deze tips. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën. 

Wat vind je van deze tips? Laat het weten met een comment! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!