In 8 simpele stappen naar een neutrale look voor je interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

In 8 simpele stappen naar een neutrale look voor je interieur

TILL BEHNE TILL BEHNE
Minimalistische keukens van Sensearchitects Limited Minimalistisch
Loading admin actions …

We leiden allemaal een druk en vol leven. Banen, kinderen, reizen en een sociaal leven. Geen wonder dat we ergens tot rust moeten komen. Steeds meer mensen proberen dat in hun eigen huis te doen. En dat kan als je je interieur daarop inricht. In dit Ideabook vertellen we je hoe je in 8 simpele stappen een heerlijk rustig en neutraal interieur kan creëren. En het is niet alleen een rustgevend, maar ook nog eens hartstikke mooi.

Kies de juiste tonen

HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE Mediterrane slaapkamers van Bloomint design Mediterraan
Bloomint design

HOTEL CAL REIET – THE MAIN HOUSE

Bloomint design

Uiteraard horen bij een neutraal interieur neutrale kleuren. Maar het is ook van belang dat je de juiste tonen bij elkaar kiest. Dat betekent bijvoorbeeld dat je het verschil moeten weten tussen zand en ecru. Tonen die niet bij elkaar passen, zijn contraproductief in een neutraal interieur.

Scandinavisch design

Wij bij homify zijn groot fan van Scandinavische interieurs. En laat deze nou perfect aansluiten op de neutrale interieurs die wij vandaag bespreken. Scandinavische interieurs zijn een lichtend voorbeeld van hoe je een neutrale stijl kan combineren met functionaliteit en geweldige look.

Voeg planten toe

Minimalistische woonkamers van AShel Minimalistisch Hout Hout

Planten zijn onmisbaar in een neutraal interieur om verschillende redenen. Ze geven een natuurlijke uitstraling, voegen contrast toe en zijn ook nog eens functioneel doordat ze onder meer lucht zuiveren. En daarbij passen planten in elke soort interieur.

Hou het minimaal

​MODERN ONE Scandinavische woonkamers van SUMA Architektów Scandinavisch
SUMA Architektów

​MODERN ONE

SUMA Architektów

Ook minimalistisch interieurs sluiten naadloos aan op dit onderwerp. Immers, hoe minder meubels, hoe neutraler. Minimalisme wordt toch al niet gekenmerkt door excentrieke kleuruitspattingen dus als je ook dit tot een minimum beperkt, zit je goed.

Weelderige luxe

Living room : Neutral tones Minimalistische woonkamers van In:Style Direct Minimalistisch
In:Style Direct

Living room : Neutral tones

In:Style Direct

Heb je helemaal niks met minimalisme en wil je juist luxe, comfort en weelderige gezelligheid? Dat kan ook! Een prachtig voorbeeld zien we hier boven op de foto. Neutraal zegt niets over wat je in de ruimte neerzet, als het maar qua kleur en uitstraling bij elkaar past.

Wees creatief

Bij neutrale interieurs bestaat het gevaar dat het saai en eentonig wordt. Dit omdat je veel dezelfde kleuren, tonen en materialen gebruikt. Om dit te voorkomen, moet je creatief zijn in de details. Dus zorg hier en daar voor een bijzonder accessoire en een gek detail zodat je een persoonlijke touch aan je interieur geeft.

Contrast mag

Hoewel het in neutrale interieurs niet voor de hand ligt, kan een beetje contrast af en toe geen kwaad. Dit kan bijvoorbeeld door in een witte ruimte een zwart meubelstuk pontificaal neer te zetten. Zo vestig je daar de aandacht op en krijgt je neutrale interieur een spannend extraatje.

Hout

Hout werkt naast aardse kleuren en tonen ook heel goed om warmte aan je neutrale interieur toe te voegen. Dat kan zowel op de vloer als in de meubels als ook aan de muur of het plafond. Zorg simpelweg dat het een fraai geheel wordt.

Inspiratie voor je neutrale interieur kan je hier en hier op doen. Heb je zelf een goed idee maar weet je het niet om te zetten in de praktijk, schakel dan de hulp van een van deze professionals in. En in dit Ideabook vertellen we je meer over Scandinavisch interieurs.

Welke bovenstaande tip ga je meteen toepassen? Vertel het ons in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!