Een opvallend verbouwd huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een opvallend verbouwd huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door AMUNT Architekten in Stuttgart und Aachen, Modern
Loading admin actions …

Je huis verbouwen en uitbreiden kan op ontzettend veel verschillende manieren. Als je een beetje bekend bent met de projecten die je op homify kunt vinden, dan weet je daar ongetwijfeld over mee te praten. Zeker bij oudere woningen is het de vraag hoe je het dan aan laat pakken. De Duitse architecten van Amunt hebben voor een opvallende oplossing gekozen. Het hoe en wat laten we je daarom ook graag zien met een aantal fraaie foto’s. En we weten wel bijna zeker dat de ideeën die hier zijn uitgevoerd een grote inspiratiebron kunnen zijn als ook jij je oude huis wilt gaan verbouwen.

Een bijzonder aanzicht

Dit oude huis maakt onderdeel uit van een aantal gelijke twee-onder-een-kapwoning. Bij dit huis zie je al vanaf de straat dat er iets geks aan de hand is, met nieuwe stenen is de oorspronkelijke topgevel iets verder uitgebreid. Aan de ene kant zorgt dat voor een vreemd contrast, maar op het gebied van architectuur is het best wel een bijzonder aanzicht.

Prachtige uitbreiding

Pas als je in de achtertuin van het huis staat, zie je hoe deze prachtige uitbreiding er precies uit is komen te zien. De tuin zelf moet overduidelijk nog even worden aangepast op de nieuwe situatie, maar als ook dat is gebeurd dan is het vooral een kwestie van genieten van je vernieuwde huis. Ideeën voor de tuin hebben wij in ieder geval wel en misschien ben jij nu in je hoofd ook al even voor tuinarchitect aan het spelen.

Fraaie serre

De uitbreiding bestaat onder andere uit deze ruimte die je als een soort van serre kunt bestempelen. Dit fraaie gedeelte kan door middel van de grote schuifdeur één geheel met de tuin worden. Als extra eetkamer erg geschikt, maar je kunt hier ook hele leuke andere dingen mee doen. De sfeer is zelfs zonder inrichting al bijzonder. Het fraaie houten dak sluit heel mooi aan bij de oude bakstenen muur en dat geeft een meer traditioneel gevoel. De moderne ramen en betonnen balk zorgen echter ook voor een modern tintje. Een leuke eclectische balans!

Leuke slaapzolder

Het oude dak bood slechts een beperkte bovenverdieping. Maar door het dak uit te breiden is een leuke extra zolder ontstaan waarop een hele leuke slaapzolder kan worden ingericht. Ideaal voor logees of voor een van de kinderen! En zo’n ladder is misschien even wennen om te beklimmen, het zorgt wel voor een hele leuke en stoere uitstraling. Verder wordt door het fraaie dakraam de lichtinval in de hele ruimte verbeterd. Dat was trouwens ook geen overbodige luxe, als je naar het oude bouwdeel kijkt dan was het daar waarschijnlijk ook behoorlijk donker.

Nog een ladder!

We zien hier nog een ladder die naar een soortgelijke slaapzolder leidt. Wat heerlijk al die extra ruimte! De vaste trap die je hier kunt zien is trouwens ook een plaatje. Een leuke opvallende rode kleur maakt deze overloop namelijk extra dynamisch. En ook hier is weer dakraam aanwezig dat voor een prachtige lichte omgeving zorgt.

Oud in een nieuw jasje

Bij veel oude badkamers zie je tegels in deze turquoise kleur. Vaak geeft dat een wat verouderd beeld en weet je niet hoe snel je van die tegels af moet komen. Maar door ze op deze wijze in een nieuw jasje te steken, komen ze prachtig tot hun recht. De lichtinval van, hoe kan het ook anders, een dakraam helpt ook zeker mee aan dat effect. En zo zie je maar hoe een oud huis op deze manier op een hele mooie manier aan een tweede leven kan beginnen.

Ben je geinteresseerd in meer verbouwde woningen? Bekijk dan ook dit leuke huis!

Geeft deze verbouwing je veel nieuwe ideeën? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!