6 geweldige tips voor een huis met hoge plafonds | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 geweldige tips voor een huis met hoge plafonds

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne keukens van Onlydesign Modern
Loading admin actions …

Het hebben van een hoog plafond in huis betekent meer werkelijke ruimte om te gebruiken en te optimaliseren. Is er een betere gelegenheid om al je inspiratie te laten stromen en om uiting geven aan de meest creatieve ideeën?! Zo ja, pak dan snel je papier en bereid je voor om de komende 6 interieur tips op te schrijven. Niet zomaar tips maar een selectie van de beste tips van interieur designers. Ze zorgen niet alleen voor een verbetering van de esthetiek maar ook voor maximaal gebruiksgemak. Wow, effect gegarandeerd!

Breng planken, muren en kolommen op gelijk niveau

De pilaren in je huis optimaliseren terwijl je ook gebruik maakt van de maximale hoogte? Met zwevende planken en rekken kun je dit perfect realiseren en het ziet er ook nog eens prachtig uit! Ze zorgen voor voldoende horizontale ruimte en tevens een afscheiding van de rest van de ruimte; zeer functioneel en speels! Wanneer je pilaren en muren op gelijk niveau brengt ontstaat er rust en ruimte in je interieur.

Maak slim gebruik van verlichting

Bij hoge plafonds is het belangrijk om de juiste verlichting te plaatsen. Deze moet voldoende krachtig zijn en de hoeveelheid lampen moet ook voldoende zijn om de ruimte te verlichten. Denk aan spots aan rails en compacte cassettes met diverse lampen. Bedenk dat hoge plafonds ook samenvallen met meer verticale ruimte en dat je gemakkelijk grote hanglampen kunt plaatsen die zo een statement vormen in je interieur. Groen licht dus voor kroonluchters, design ontwerpen of doe het zelf lampen.

Groen licht voor een kastenwand

Hoe meer hoogte er beschikbaar is, hoe meer kansen om de verticale mogelijkheden van je huis te gebruiken. Als de vierkante meters beperkt zijn dan zien we vaak een opeenstapeling van kasten, planken, schilderijen en ga zo maar door. Met hoge plafonds heb je voldoende ruimte en is een enkele kast al voldoende. Kies een kast die qua vorm en functie past bij je smaak en behoefte aan opslagruimte. Je hebt een overvloed aan ruimte dus dit betekent dat je de meest uiteenlopende en fantasierijke designs kunt plaatsen die niet alleen maar nuttig zijn voor de opslag van boeken, objecten en multimedia-systemen, maar die ook op visueel vlak een echte statement vormen.

Keukeneiland met grote afzuigkap

In de keuken mag alles of althans voor wat betreft grote keukenmeubels die veel ruimte innemen. Je kunt je zelfs een groot keukeneiland met enorme afzuigkap veroorloven. Of dat prachtige grote 6-pits koksfornuis. Dus ja, als dit altijd al je droom was dan is dit je kans om je keuken te verrijken met deze moderne, praktische en esthetische elementen.

Muren met sprekende effecten

van U2 Klassiek
U2
U2

Een muur extra karakter geven is een andere prachtige manier om je huis met stijl te decoreren en een mooi visueel effect te creëren. Het spreekt voor zich dat hoge plafonds en een ruim vierkant formaat een goede voorwaarde vormen om te genieten van de voordelen van alle decoratieve mogelijkheden. Wat je ook kiest: behang, muurstickers, hout, natuursteen of textuur coatings, ze staan garant voor veel extra toegevoegde waarde.

Schilderijen en spiegels in overvloed

Zie je vooral de nadelen van alle ruimte die je beschikbaar hebt? Geen paniek! De goede oude conventionele en traditionele methoden van groot meubilair, grote schilderijen en grote spiegels zijn ideaal voor het verminderen van het gevoel van leegte en tegelijkertijd verrijken ze de ruimte. Een mooi artistiek element past perfect in elk type woning. Schilderijen va elk type en grootte worden waardevolle bondgenoten om ruimtes warm, persoonlijk en vriendelijk te maken. Zelfs spiegels kunnen daar aan bijdragen, in het bijzonder degenen met het oog springende frames.

De verticale lijnen kun je op allerlei manieren extra benadrukken.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!