Deze dingen kun je nu echt uit je keuken verbannen!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Deze dingen kun je nu echt uit je keuken verbannen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
  door MAKE International
Loading admin actions …

Plastic flessen, blikken, doosjes en vale theedoeken die overal rondslingeren: enig gebrek aan orde hebben we allemaal wel in onze keukens. Daarbij zouden we eigenlijk inmiddels een routine ontwikkeld moeten hebben hoe je de keuken snel weer op orde brengt. Maar die hebben we niet, of wel? Met dit ideeënboek kun je daar verandering in brengen. Daarvoor heb je echt niet veel tijd nodig maar natuurlijk wel de juiste tips en tricks om dit succesvol te doen. Ben je er klaar voor?

Kookboeken die niemand gebruikt

We beginnen met een klassieker: namelijk onze geliefde kookboeken die er zo mooi uitzien, maar inmiddels stoffig zijn geworden omdat we ze nooit echt gebruiken. En wees eerlijk: tegenwoordig kun je elk recept ook op internet vinden. Staan ze er niet vooral om een goede indruk te maken?  Vandaag is dus de tijd aangebroken om je kookboeken te verkopen of weg te geven. Wil je alleen die paar echt stijlvolle kookboeken met heerlijk eten en mooi foto's bewaren? Geen probleem. Maar plaats ze dan in de boekenkast in de woonkamer.

Koffiemokken met print

 Keuken door MAKE International

Bij elke gelegenheid krijgen we ze: porseleinen mokken met opdruk. Samen met een fles wijn of thee, als een cadeau voor kerstmis of op een bedrijfsfeest. Misschien zien sommigen er wel mooi uit. Maar de meeste van hen kun je met een gerust hart aan de prullenbak toevertrouwen. Dus: weg met die troep!

Herbruikbare boodschappentassen

 Huishouden door Aequorea

Jute, plastic of papier, we zullen verbaasd staan hoeveel tassen we verzameld hebben door de jaren heen die overal liggen. Maar meer dan 10 tassen heeft echt geen enkel mens nodig. Tot ziens!

Overblijfselen van take away eten

 Keuken door homify

Degenen onder ons die vaak eten bestellen, kennen het probleem. Naast het eigenlijke eten krijgen we rietjes, zakken met rode saus, mayonaise of suiker en servetten. Ons milieubewustzijn spoort ons aan om deze dingen te houden. Want misschien kun je ze nog een keer gebruiken. Echt waar? Nee hoor, gooi ze maar gewoon weg! Onze tip: De volgende keer dat je eten bestelt: geef dan van te voren aan dat je deze zaken niet wilt ontvangen. Dit helpt het milieu pas echt.

Een oude vale theedoek

 Keuken door ferm LIVING

Eigenlijk weten we precies hoeveel bacteriën in een theedoek of oude vaatdoek wonen. Miljoenen! Dus investeer in wat nieuwe en gooi de oude weg. Kies dan gelijk voor een mooi design of minder opvallende kleur vaatdoek.

Tassen van de supermarkt

 Keuken door homify

Dit thema gaat hand in hand met het thema nummer 3. Gelukkig geven steeds meer bedrijven alleen een plastic tas tegen betaling. Investeer liever in een kleine opvouwbare tas of grote stevige boodschappentas die je steeds opnieuw kunt gebruiken.

Nutteloze apparatuur

 Keuken door KitchenAid

Cappuccinomaker, pastamachine, ei snijmachine: We hebben allemaal wel een van deze apparaten omdat we in een opwelling dachten dat we ze wel eens nodig zouden kunnen hebben. En dan staan ze in de hoek of een kast vol spullen. Laten we voor onszelf eens onderzoeken: Als we al gebruik maken van een dergelijk apparaat dan is het niet meer dan vier keer per jaar. Geef ze dus weg.

Keukenmessen

 Keuken door The Rustic Dish

Hoeveel keukenmessen heb je werkelijk nodig? De meeste professionele chef-koks kunnen met 3-5 messen prima uit de voeten. Dus dat zou voor ons ook voldoende moeten zijn!

Blikken, potten en doosjes

 Keuken door Lewis Alderson

Doosjes, blikken en potten zijn altijd handig. En is het ook zinvol om een paar blikken en potten als reserve te hebben. Maar als de blikken of doosjes zulke grote gaten hebben dat je je vinger erin kunt stoppen dan is het tijd voor de prullenbak. 

Tupperware

 Keuken door Dotcomgiftshop

Plastic bakjes zijn vermoedelijk verantwoordelijk voor de grootste chaos in onze keukens. Of is er iemand die in staat is een groot aantal verschillende bakjes in elkaar te stapelen netjes in de la en er ook nog de bijbehorende deksels te vinden? Nee? Dat dachten we al. 

Onze tip: Koop een set met vier of vijf dezelfde maat plastic bakjes in het juiste formaat. De rest kan vertrekken!

De koelkast als notitieblok

 Keuken door en masse bespoke

Bij de gedachte aan wat je allemaal op een koelkastdeur of afzuigkap kunt hangen, moeten we al grijnzen. Deze deuren zijn vaak een collage vol met kindertekeningen, boodschappenlijstjes of dieetplannen en herinneringen aan het volgende doktersbezoek. Voor de broodnodige rust: haal ze eraf of hang alleen het laatste kunstwerk van je kind op!

Recepten om ooit nog eens te proberen

Recepten lijken we op de een of andere manier overal te vinden. We vinden ze in de supermarkten, in tijdschriften bij de kapper of via een goede tip van een vriend. En dan zijn ze ineens in onze keuken en staan te popelen om te worden gemaakt. Maar velen zullen nooit zover komen. Maak een mooie map met recepten waarin je ze sorteert. Zo vind je ze ook sneller terug.

Waterflessen

 Eetkamer door POLKA

Of we nu kraanwater of gebotteld water drinken, is echt een persoonlijke kwestie. Maar in de keuken moeten we het aantal flessen van het aantal mensen dat in jouw huishouden wonen minimaliseren. De rest past prima in de kelder of voorraadkast. Wil je nog meer opruimen? Lees dan ook dit artikel met de belangrijkste 10 schoonmaakfouten.

Echt, die kleurige mokken met opdruk mogen nu echt naar de kringloop verhuizen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!