Bijzondere tussenruimte bij een huis in Zelhem | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere tussenruimte bij een huis in Zelhem

Johan van Dijk Johan van Dijk
verbouwing Zelhem Moderne woonkamers van loko architecten Modern
Loading admin actions …

In eerste instantie zal je als je voor dit huis staat niet zo heel veel bijzonders opmerken. Het bijzondere van dit huis zit dan ook niet in iets groots, maar in een hele aparte uitbreiding die bij het huis tot stand is gekomen. Voor dit woonhuis op een industrieterrein in het Gelderse Zelhem is door Loko Architecten een plan gemaakt om de open ruimte te benutten voor een prachtige woonkamer. Wat deze uitbreiding extra speciaal maakt is dat de eigenaar van het huis zelf de bouw van dit aparte stukje architectuur voor zijn rekening heeft genomen. Laat dit met recht een goede inspiratie zijn als je van plan bent om zelf een uitbreiding aan je huis te gaan bouwen!

Kantoor, atelier of woonkamer?

verbouwing Zelhem Moderne huizen van loko architecten Modern
loko architecten

verbouwing Zelhem

loko architecten

Als je naar deze foto kijkt en je hebt geen enkele kennis van de ruimte die je ziet, dan roept dit ontwerp zeker vragen op. Is het een kantoor, een atelier of is het een praktijk aan huis van een tandarts of misschien wel een dierenarts? Het antwoord is simpel, maar dan moet je het weten. Dit is een bijzondere extra woonkamer die aan het huis is gebouwd. De stijl wijkt duidelijk af van zowel het eigenlijke huis als van het achterste gebouw, maar vormt toch een soort van natuurlijke schakel. De vijver moet nog even gevuld worden, maar de ruimte zelf is helemaal klaar om optimaal gebruikt te worden.

Diverse materialen

verbouwing Zelhem Moderne huizen van loko architecten Modern
loko architecten

verbouwing Zelhem

loko architecten

De basisconstructie van deze uitbreiding bestaat uit baksteen, metaal en glas. Maar de professionals van Loko Architecten hebben een bijzondere toevoeging gedaan door simpele houten balken voor een van de ramen te plaatsen. Van de buitenkant roept dit vooral vraagtekens op, maar als we zo meteen binnen gaan kijken dan zal duidelijk worden waarom dit het geval is. De grijze bakstenen zijn duidelijk heel anders dan de rode baksteen van het eigenlijke huis en van het achterste gebouw. En toch zorgt die grijze baksteen tussen al dat rood voor een mooie balans.

Aangename woonkamer

verbouwing Zelhem Moderne woonkamers van loko architecten Modern
loko architecten

verbouwing Zelhem

loko architecten

Het moet gezegd worden dat er woonkamers zijn die een mooier uitzicht hebben dan de ruimte die we hier zien. Maar de houten balken die voor het grote raam zijn geplaatst zorgen er juist voor dat het uitzicht eigenlijk niet meer zo van belang is. Door de architectuur heeft de ruimte meer dan genoeg karakter om op zichzelf te kunnen staan. De inrichting past daarnaast ook geheel bij de moderne uitstraling van de ruimte. Een mooie natuurstenen vloer en strakke meubels die in zowel vorm als kleur bijna een geheel vormen met de kamer.

Leven met daglicht

verbouwing Zelhem Moderne huizen van loko architecten Modern
loko architecten

verbouwing Zelhem

loko architecten

De lichtinval van het daglicht maakt deze ruimte ook erg bijzonder. Doordat ook het dak gedeeltelijk van glas is gemaakt krijg je een prachtige lichtinval. Deze natuurlijke lichtinval wordt trouwens ook ’s avonds nagebootst doordat er veel lichtspotjes in het plafond van de ruimte zijn opgenomen. De diverse toepassing van materialen blijkt ook heel goed uit deze foto. Vooral de aanwezigheid van zink als bouwmateriaal voegt iets extra’s toe aan deze uitbreiding van het woonhuis.

Rechte vormen

verbouwing Zelhem Moderne huizen van loko architecten Modern
loko architecten

verbouwing Zelhem

loko architecten

De rechte vormen vallen bij dit bijzondere stukje architectuur het meeste op. Een keuze die de experts van Loko Architecten ongetwijfeld hebben gemaakt vanwege de omgeving. En bovendien is dit natuurlijk een heel goed voorbeeld van een kleinere verbouwing die vrij gemakkelijk te realiseren is. Zeker als je die, zoals de eigenaar van dit huis, ook nog eens zelf uit gaat voeren. Zie je het toch niet zo goed zitten om met een project als dit zelf aan de slag te gaan dan is er uiteraard ook altijd de mogelijkheid om dit door een aannemer uit te laten voeren. 

Ben je benieuwd geworden naar een ander voorbeeld van een eigentijdse uitbreiding van een huis? Neem dan ook zeker hier even een kijkje!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!