Wil jij doe-het-zelven? Vermijd deze 6 fouten! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wil jij doe-het-zelven? Vermijd deze 6 fouten!

larapappers larapappers
London Art de Vivre Moderne woonkamers van Sophie Nguyen Architects Ltd Modern
Loading admin actions …

We hebben het allemaal wel eens gedaan. Je denkt dat je het wel zelf kunt, want dan ben je goedkoper uit. Maar vaak weet je niet precies hoe je het moet aanpakken en pas als je halverwege bent merk je dat het niet helemaal gaat zoals je het graag had gezien. Natuurlijk is er tegenwoordig veel informatie op internet te vinden. Je vindt handige filmpjes waarin veel wordt uitgelegd en natuurlijk vind je bij homify de juiste inspiratie. Een 'DIY'-interieur (Do It Yourself) kan dan ook veel belovend zijn, mits je het van tevoren goed hebt uitgedacht. 

Weet je niet zeker hoe je het moet aanpakken? Raadpleeg dan gerust een professional. Gelukkig hebben wij vandaag voor jou 6 veel gemaakte fouten op een rijtje gezet. Lees mee en leer ervan!

1. Voegmateriaal op muren en tegels

van homify Eclectisch

Deze fout wordt erg veel gemaakt. Je schaft een nieuwe badkamer aan en omdat je op de centjes wilt letten voeg je de tegels zelf. Na het plaatsen van de tegels dienen de tegels namelijk gevoegd te worden. Door de tegels te voegen voorkom je scheurvorming en beschadigingen. Je hebt echter voor het voegen van tegels veel materiaal nodig. Zoek daarom goed van tevoren uit wat je precies nodig hebt voor jouw badkamer. Ook moet je uitzoeken wat het geschikte voegmateriaal is voor  en zorg ervoor dat je niet teveel of te weinig water toevoegt aan het voegmateriaal.

Heb je dit alles uitgezocht, let er dan op dat je het voegmateriaal niet op de tegels laat zitten op plekken waar het niet hoort te zijn. Dit geeft achteraf namelijk een rommelig effect.

2. Muren te licht of te donker

De kleur van jouw vier wanden moet in harmonie zijn met de rest van het interieur. Een veel voorkomende beginnersfout is het kiezen van een verkeerde kleur. Een witte muur is altijd goed, tenminste, niet indien de rest van de woning leeg is. Dan zorgt een witte muur juist voor een saaie look. Een donkere muur daarentegen is sfeerverhogend, maar niet als het om een ruimte gaat zonder daglicht. Dan maken de donkere muren de ruimte extra donker. Let ook op de combinatie van jouw meubels. Past die donkere kleur echt goed bij jouw bank en stoelen?

3. Muurproblemen

Een muur verven is vaak de handigste oplossing om de sfeer in jouw woning te veranderen. Maar indien jij een natuurstenen muur hebt, of een muur waar al een aantal keren overheen is geverfd, moet je op een aantal dingen letten. Zorg ervoor dat je de muur behandelt voor je hem verft. Haal verf- en behangresten van de muren voordat je er met een kwast overheen strijkt. Je moet er even tijd in investeren, maar het eindresultaat is zoveel mooier.

4. Gaten in de muren

Modern Living room with an Asian Touch Moderne woonkamers van Rosangela Photography Modern
Rosangela Photography

Modern Living room with an Asian Touch

Rosangela Photography

Je ziet het vaker dan je denkt; gaten in de muren die niet mooi zijn afgewerkt. Je hebt bijvoorbeeld ooit een schilderij ergens opgehangen en hem daarna verplaatst. Wat achterblijft is een lelijk gat. Maar hier kun je iets aan doen. Vul de gaten op met een opvullingsmiddel en schilder eroverheen indien jouw muren geschilderd zijn. Sla deze laatste stap niet over, anders krijg je lelijke witte vlekken op jouw muren.

5. Teveel kleur

Oakland 4ft 6 Double Bed Landelijke slaapkamers van The Cotswold Company Landelijk
The Cotswold Company

Oakland 4ft 6 Double Bed

The Cotswold Company

Kleur is leuk, kleur geeft karakter aan een interieur. Maar teveel kleur in een interieur zorgt ervoor dat het een bonte boel wordt. En dat is nu juist precies niet wat je wilt bereiken. Een rustgevend interieur is rustgevend omdat de kleuren in overeenstemming met elkaar zijn. Zo zie je op deze foto dat er bij deze slaapkamer gekozen is voor kleur; groen, wit, beige. Het resultaat is schitterend omdat de kleuren in eenzelfde, herfstig kleurenpalet zijn. Denk daarom goed na over de kleurencombinaties in een ruimte; zijn de kleuren met elkaar in harmonie? Of zorgen ze juist voor een contrast? Indien ze voor een contrast zorgen, is het een gewenst contrast?

6. Korte gordijnen

van homify

Het is een pijnlijke fout, want als je hem begaat is er geen weg terug. Je schaft mooie, kleurrijke gordijnen aan, maar je hebt het niet goed opgemeten. Op de dag dat de gordijnen geleverd worden blijken ze te kort te zijn. Niet veel, maar net ietsjes te kort. En dat zie je. Het zorgt voor een rare look; een look met gordijnen die te kort zijn. Helaas kun je er niet een stuk aan laten naaien zonder dat het opvalt. Meet daarom van te voren goed de afmetingen van jouw raam en schaf de gordijnen liever iets te ruim aan, dan te kort. 

Heb jij behoefte aan meer informatie? Lees dan ook dit Ideabook over een prachtige traditionele woonkamer.

Welke fout heb jij wel eens gemaakt?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!