10 geweldige kookeilanden ter inspiratie | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 geweldige kookeilanden ter inspiratie

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne keukens van Enrique Cabrera Arquitecto Modern
Loading admin actions …

Kookeilanden zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Dus als je overweegt er eentje te nemen, stop met twijfelen en gewoon doen. Het geeft de keuken zoveel meer mogelijkheden en tegelijkertijd ook uitstraling. Als je een kookeiland overweegt, moet je natuurlijk kijken hoe deze in je keuken past, wat je precies voor functionaliteiten wil en welke materialen je kiest. Als hij er eenmaal staat, wil je nooit meer iets anders. In dit Ideabook geven we je 10 geweldig voorbeelden, en aan de hand daarvan kun je zeker weten een weloverwogen keuze maken.

Afzuigkap

Uiteraard mag een goede afzuigkap niet ontbreken. Als je kookt op het kookeiland kun je de afzuigkap heel mooie boven het vuur plaatsen. Hierdoor heb je maximale afzuiging. In deze keuken is gekozen om de afzuigkap naadloos te laten aansluiten op de rest van het ontwerp. Maar je kan natuurlijk ook juist iets heel afwijkend kiezen.

Graniet

In deze keuken zien we hoe je het kookeiland prachtige kunt integreren. Door hetzelfde materiaal te gebruiken, in dit geval graniet, sluit het kookeiland naadloos aan op de rest van de keuken.

Kleur

Moderne keukens van homify Modern

Waar we eerder zagen dat het kookeiland mooi aansluit op de rest van de keuken, als je voor hetzelfde materiaal kiest, kun je hem juist met een beetje kleur eruit laten springen. Ook een leuke verrassende variant.

Modern en ruim

E2 KITCHEN Minimalistische keukens van arQing Minimalistisch
arQing

E2 KITCHEN

arQing

Als je, zoals de keuken op deze foto, genoeg ruimte hebt, benut deze dan ook. Deze ruime en moderne keuken heeft alles wat je van een keuken kan wensen. Door de ruime opzet is het een genot om hier te koken.

​ Op de kleine ruimte

Een groot kookeiland kan ook heel goed in een kleine ruimte staan, mits goed geplaatst. Hiermee creëer je enorm veel extra werkruimte. En als je dan kiest voor mooie donkere kleuren met hier en daar een aangenaam contrast, krijg je een prachtige keuken zoals hier op de foto.

Natuurlijke scheiding

Een kookeiland kan ook heel goed een scheiding dan wel een verbinding zijn tussen de keuken en eetkamer. Dankzij het kookeiland sta je niet meteen in de woonkamer als je de keuken uitstapt. En toch zijn de twee ruimtes indirect met elkaar verbonden.

Recycling

Met de opwarming van de aarde als zeer actueel thema is het belangrijk om na te denken waar je een steentje kan bijdragen. En dat kan makkelijker dan je denkt. Moderne kookeilanden hebben vaak een water recycling systeem waarmee je water kan hergebruiken. Goed voor het milieu en ook nog eens goed voor de portemonnee.

Uitzicht

Een enorm kookeiland, zoals hier op de foto, biedt enorm veel mogelijkheden. Veel werkplek en ook ruimte om van alles op te bergen. En als je dan ook nog zo'n geweldig uitzicht hebt, wordt koken echt een feestje.

Werkblad

Over het werkblad van het kookeiland moet je natuurlijk heel goed nadenken. Er zijn verschillende materialen denkbaar, allemaal met eigen voor- en nadelen. Waarschijnlijk zal je het kookeiland vaak gebruiken, dus is het zaak om kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit van het werkblad goed te analyseren.

Geïntegreerd

De meeste voorgaande kookeilanden stonden allemaal een ruime keukens. Maar deze laatste foto bewijst dat je ook op een klein oppervlak heel goed je droomkeuken kan realiseren. Dit kookeiland is prachtige geïntegreerd in de rest van de keuken en sluit er naadloos aan. Heel mooi!

Nog lang niet klaar met plaatjes kijken? Hier kan je nog meer geweldige keukens bewonderen. Heb je je droomkeuken gevonden, dan kunnen deze professionals je helpen met het vervolg. En in dit Ideabook lees je meer over de voordelen van een kookeiland.

Welk kookeiland past het beste bij jouw keuken? Vertel het ons in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!