Voor en Na: van eng en oud naar nieuw en inspirerend | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: van eng en oud naar nieuw en inspirerend

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door G.R design, Modern
Loading admin actions …

Van eng en oud naar nieuw en inspirerend? Heb je enig idee wat dat moet betekenen? Na het zien van dit interessante Ideabook weet je dat in ieder geval wel. De interieurarchitecten van G.R. Design uit de Portugese hoofdstad Lissabon hebben namelijk een zwaar verouderd en vervallen appartement om weten te toveren in een leuke en inspirerende plek. En dat enge kun je als krap opvatten, maar ook in het idee dat je in een soort van horrorhuis binnenliep. Dat laatste wil je natuurlijk absoluut niet! Gelukkig is dat nu dan ook niet meer het geval. Kijk snel mee om de verschillen te gaan bekijken.

Voor: zwaar verouderde keuken

Een zwaar verouderde keuken valt op deze afbeelding te zien. Ooit was dit een ruimte waar ouderwetse charme en allure te zien waren, maar daar is op de foto weinig meer van te zien. Opknappen in oude staat zou zeker een optie zijn geweest, maar dan zou dat eigenlijk in het gehele appartement het geval moeten zijn. Iets meer comfort en luxe in de keuken was toch wel gewenst. Laten we snel kijken hoe het hier veranderd is.

Na: lekker modern

De nieuwe keuken laat een compleet ander beeld zien. Er is gekozen voor een lekkere moderne invalshoek. Maar stijl en elegantie zijn gelukkig gebleven. Het marmer is daar een heel goed voorbeeld van. En authentieke elementjes zijn ook niet helemaal uit de lucht, de oude deur en het oude kozijn zijn in ere hersteld maar de deur is (geheel passend bij de keuken) wel voorzien van een moderne deurknop. En van de ouderwetse charme is in de gang ook nog genoeg overgebleven. Een heerlijke eclectische balans lijkt hier op perfecte wijze gevonden.

Voor: een vreselijke badkamer

Bij heel wat Voor en Na’s kom je de meest vreselijke en verouderde badkamers tegen, maar zo erg als hier kom je ze niet heel vaak tegen. Het geheel valt bijna letterlijk in elkaar! En dat terwijl dit ooit ook een hele mooie ouderwetse badkamer is geweest. Dezelfde vraag als bij de keuken komt hier naar boven drijven: de boel in aloude staat opknappen of toch de knoop doorhakken en op moderne wijze voortborduren. We zullen zien waar hier voor gekozen is.

Na: minimalistische charme

Nog meer dan in de keuken is hier voor een flinke breuk met het oude gekozen: een badkamer met minimalistische charme is ontstaan. En dat past hier ook heel erg goed. Een lekkere frisse en hippe ruimte waar je heerlijk fris en schoon kunt worden. Maar zelfs hier is toch nog wat authentieks te vinden, ook de deur is hier weer helemaal opgeknapt.

Voor: een horrorbeeld

Over eng en horror gesproken: deze ruimte zou prima dienst kunnen doen als set van een horrorfilm. Ooit was dit ook een prachtige ruimte, maar jarenlang gebrek aan aandacht heeft de gang de das om gedaan…

Na: eclectische balans

Op deze plek is een heerlijke eclectische balans gevonden. We zagen dat net vanuit de keuken ook al en hier is dat nog beter te zien. De oude deuren zijn overal mooi opgeknapt en een prachtig eigentijds beeld is ontstaan.

Na: nog een keer de gang

De gang is hier echt de spil van het huis en dit plaatje laat heel mooi zien waarom dat het geval is. Ben je dat met ons eens?

Na: lekker licht

Als je toch druk aan het verbouwen bent, dan kun je er ook gelijk voor zorgen dat er wat meer licht binnenkomt. En deze moderne ramen misstaan absoluut niet in dit huis.

We hebben je laten zien hoe iets ouds iets nieuws kan worden. Voor meer inspirerende voorbeelden op dit gebied laten we je dit project ook graag zien.

Een leuk project om te bekijken? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!