Voor & Na: Een oude fabriek wordt gezellige woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor & Na: Een oude fabriek wordt gezellige woning

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
O-RENOVATION Moderne huizen van TOFU Modern
Loading admin actions …

Het voor & na project van vandaag voert ons naar het verre Osaka, Japan waar een oud fabrieksgebouw getransformeerd is tot een verbazingwekkend gezellige woning. In het vijf verdiepingen hoge gebouw wordt nu niet meer gewerkt maar nodigt een nieuw ingericht theehuis uit tot ontspannen. Voor de renovatie zijn onze Japanse experts van Architectenbureau TOFU verantwoordelijk die een typisch Japanse woonstijl op prachtige manier met westerse elementen hebben gecombineerd. Hoe dit er precies uitziet zien jullie in deze collectie afbeeldingen.

De woning voor de renovatie…

O-RENOVATION van TOFU
TOFU

O-RENOVATION

TOFU

Voor de renovatie was het oude fabrieksgebouw onbewoonbaar. Vooral het vieze oude tapijt en de koude tl-verlichting straalden kille afstandelijkheid uit. Men heeft wel wat fantasie nodig om hier een gezellige woning in te ontdekken… Gelukkig voor ons is het de architecten gelukt, zoals de volgende foto zal bewijzen!

… en erna: de keuken

O-RENOVATION Moderne huizen van TOFU Modern
TOFU

O-RENOVATION

TOFU

In het uiteindelijke resultaat is het grauwe tapijt en de kille verlichting verdwenen om plaats te maken voor sfeervolle ledverlichting en afwisselende vloerbekleding met een overvloedige warme uitstraling. De woonkamer wordt door het parket afgebakend terwijl in de keuken beige-bruin linoleum de show steelt. Een witte inbouwkeuken, in combinatie met witte kasten en wandplanken, zorgen daarnaast voor orde en een lichte en ruimtelijke sfeer.

De woonkamer

O-RENOVATION Moderne huizen van TOFU Modern
TOFU

O-RENOVATION

TOFU

Ook vanuit een ander perspectief is de verbouwing beslist succesvol te noemen. Hier kijken we vanuit de keuken de woonkamer in waar houten meubels en een elegante grijze sofa voor een gezellige ambiance zorgen. Een lampion geeft het interieur daarnaast een origineel karakter dat door het grote raam aangenaam met natuurlijk licht aangevuld wordt.

Het theehuis voor de verbouwing…

O-RENOVATION van TOFU
TOFU

O-RENOVATION

TOFU

Bijna niet te geloven dat van deze trieste, sombere ruimte in korte tijd een stijlvol Japans theehuis is ontstaan. De theeceremonie is een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur waarvan de oorsprong tot eeuwen geleden te herleiden is. Deze traditie werd door boeddhistische monniken en de Japanse Keizer op het eiland populair gemaakt en nog steeds is het theeritueel bijzonder geliefd bij de inwoners van dit land.

Natuurlijk kan zo'n historische ceremonie niet een ruimte als dit uitgevoerd worden, want rust, ontspanning en gezelligheid zijn elementair. Vandaar de radicale verandering die je in de volgende foto zult zien:

… en erna:

O-RENOVATION Moderne huizen van TOFU Modern
TOFU

O-RENOVATION

TOFU

Na de renovatie herinnert gelukkig niets meer aan de desolate toestand van de oude fabriek. In plaats daarvan vinden we een typisch Japans theehuis terug vol iconische materialen en stijl. Door grote ramen is er contact met de buitenwereld terwijl het eenvoudige, serene interieur de gasten samenbrengt in een vriendelijke, harmonieuze omgeving. Alleen kunstige kalligrafie en een aantal elegante zwarte meubels creëren een subtiel en perfect decoratief geheel.

Keukeneiland

O-RENOVATION Moderne huizen van TOFU Modern
TOFU

O-RENOVATION

TOFU

Direct verbonden met het theehuis is een klein werkbereik waarin de thee bereid wordt. Om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken is een centraal keukeneiland geplaatst waaraan meerdere mensen tegelijk de theeceremonie kunnen voorbereiden. Om genoeg licht in de ruimte te creëren, ook 's avonds, zijn meerdere spots aan het plafond geïnstalleerd die de werkruimte gul verlichten. Het houtwerk voegt daarnaast warmte toe aan het verder pragmatisch ingerichte interieur en contrasteert elegant met het verder wit gelaten interieur. 

Van buiten gezien

O-RENOVATION Moderne huizen van TOFU Modern
TOFU

O-RENOVATION

TOFU

Glazen schuifdeuren voor de ingang van de theekeuken zorgen voor veel natuurlijk licht overdag en een ruime en open sfeer in de gehele ruimte. Hier zien we ook hoe de verschillende woongebieden zich als een eenheid samenvoegen en een uitnodigende sfeer uitstralen. Een compleet geslaagde verbouwing vinden wij!

Lees meer over het Japanse theeritueel of geniet van een geheel andere renovatie in A Coruña.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!