Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Betaalbaar Wonen: Unieke Containerhuizen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Een groot deel van Nederland droomt van een eigen huis. Toch zijn de kosten voor velen te hoog om deze droom waar te maken. Wij hebben speciaal voor jullie betaalbare tot spotgoedkope oplossingen gezocht die deze droom op een unieke manier realiteit kunnen maken. Vandaag: het containerhuis! Vooral in Duitsland zijn containerhuizen een grote trend in opkomst, en CSH Container Services in Hamburg speelt hier op een indrukwekkende manier op in. Een overzicht van de details:

Basiskosten container (ca. 12 meter lang): €1000-3000

Kosten voor de verbouwing: €7500-10.000

Totale kosten: €8500-13.000

De betaalbaarheid zal duidelijk zijn. Maar hoe zit het met het ontwerp? Aan de hand van een selectie uit de vele mogelijkheden laten we zien dat een containerhuis niet alleen betaalbaar is, maar ook mooi, comfortabel, zelfvoorzienend en zelfs ruim! Kijk met ons mee:

De container

  door CSH Container Services Hamburg GmbH
CSH Container Services Hamburg GmbH

Gebrauchter 20 Fuß ContainerSeecontainer vor dem Umbau

CSH Container Services Hamburg GmbH

Het bedrijf Containerbasis in Hamburg begon met de verkoop van oude containers die oorspronkelijk voor de transport van goederen gebruikt werden aan verschillende architecten en ontwerpers die deze een nieuw leven geven als wooneenheden. Inmiddels is de populariteit van de container als huis zo groot geworden dat deze stalen dozen nu nieuw geproduceerd worden als bouwmateriaal – zodat de containers nu zelfs de energiestandaard van een passiefhuis vervullen. Zo worden nu goedkope en energiezuinige bouweenheden ontwikkeld die als speelgoedblokken in elkaar passen en complete huizen en verdiepingen vormen. De bouw van een containerhuis is snel, makkelijk, goedkoop en vooral ook veelzijdig.

Veelzijdig

Als je aan wooncontainers denkt dan denk je waarschijnlijk automatisch aan een kist of een stapel kisten – primitieve opgestapelde wooneenheden voor studenten of snel opgebouwde onderkomens voor vluchtelingen bijvoorbeeld. Hier zien we een prachtig voorbeeld van hoe een containerwoning qua vorm compleet af kan wijken van de basisafmetingen en standaardvormen. Met behulp van ingebouwde skylights en dakramen ontstaat een compleet nieuwe ruimte, die qua complexiteit een enkele container ver overstijgt. De architect heeft hier twee gebruikte containers van 12 m lang gebruikt om een woonoppervlak van 92 m² te creëren. Deze spectaculaire woning staat in Costa Rica en is een iets duurder maar extreem luxueus exemplaar van ongeveer €35.000.

De kleine container

Dit kleine containerhuis is in 2007 ontwikkeld en biedt plaats voor wel vier personen! De wens van de opdrachtgever was om een mobiel en goedkope woonmogelijkheid te hebben en het uiteindelijke resultaat is deze moderne en lichte stacaravan van de hand van Atelierworkshop.

Vakantiehuis

Deze zeeblauwe vakantiewoning is ook uit een enkele container van 12 m bij 2,5 gebouwd zodat nu een voor die prijs royale vakantiewoning van 30 m² is ontstaan. De container is op een verhoogd platform gebouwd zodat het tegen weersinvloeden, kou en corrosie beschut is. Hier is daarnaast een terras toegevoegd, vergelijkbaar met de stacaravan hierboven, waardoor het woongemak ook naar buiten toe is uitgebreid. Deze verbouwing is uitgevoerd door het architectenbureau poteet architects in Texas.

Een containerhuis voor studenten

Dit project is uit 6 tweedehands containers ontwikkeld door architectuurstudenten die besloten hun eigen betaalbare onderkomen te ontwerpen en te bouwen. In totaal duurde het project twee hele jaren (er moet tenslotte ook gestudeerd worden) maar het resultaat is er ook wel naar! Het interieur verraadt hier en daar met een gekleurde geribbelde wand de oorsprong van het bouwwerk, maar doet verder vooral aan het interieur van moderne nieuwbouw denken. Zelfs een kleine galerij is aan het ontwerp toegevoegd en de studenten voelen zich hier dan ook helemaal in hun element. De veelzijdigheid van het materiaal en de praktische vorm, de veelkleurige uitvoeringen en de oorspronkelijke modulaire eigenschappen van de container maken dit object een fantastische basis voor betaalbare woningen die zoals we hebben kunnen zien alle mogelijke vormen kunnen aannemen – letterlijk: the sky is the limit.

Voor een ander uniek modulair en vooral betaalbaar woonsysteem raden we je dit prachtige project aan:

homify 360°: Een Mobiel en Duurzaamhuis vanaf €25.000

Of ontdek hier een ander origineel gebruik van de scheepscontainer in het interieur en meer:

Dutch Design | Buitengewone Interieurs

Hoe ziet jouw ideale containerhuis eruit? Wij horen graag meer over jouw ideeën!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!