Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Design woningen: Villa Kogelhof in Kamperland

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Op landgoed Kogelhof in Kamperland, Noord-Beveland, vinden we typisch Zeeuws deltalandschap: laag, dunbevolkt en gekenmerkt door weidse grasvlakten. Maar, naast typisch Nederlandse vergezichten vinden we hier ook spectaculaire architectuur. Hiermee bedoelen we niet de vele oude monumenten en ingenieuze deltawerken die Zeeland rijk is, maar architectuur in de vorm van een luxueuze villa – Villa Kogelhof. Dit ambitieuze project, uitgevoerd door Architectenbureau Paul de Ruiter, is een indrukwekkend staaltje architectuur dat bijna magisch boven de grond zweeft en een stijlvol modern interieur achter de grote glazen wanden tentoonstelt. Hier laten we jullie de spectaculaire details zien van een unieke design woning:

Compromisloos

Uit de grijze schemering rijst de bijna buitenaardse gevel op en begroet ons met uitnodigend licht en een uitstraling van moderne exclusiviteit. Slechts rustend op een stalen V-frame strekt de zwevende doos zich uit terwijl de glazen wanden rondom de compromisloze constructie een bijna gewichtsloos ontwerp suggereren. Een ondergrondse garage die bedekt wordt door een elegante vijver, haaks op de woning, maakt de uitnodiging compleet.

Exclusief

De tegelijk eenvoudige en exclusieve uitstraling van de externe architectuur wordt op spectaculaire manier weerspiegeld in het interieur: licht, glas, elegantie en stijl bepalen de sfeer en bieden een indrukwekkende woonervaring die veel verder gaat dan minimalisme en moderniteit.

Abstract

Ook de interne architectuur, in de vorm van de trappen en tussenmuren, is een reflectie van het designconcept. Abstracte vormen, eenvoudige uitstraling maar tegelijk exclusiviteit krijgen vorm in beton, glas en elegant in het oog springende details. De zwevende treden van deze trap zijn een subtiele referentie naar de gewichtsloze stijl die deze villa kenmerken en behouden zo het neutrale en spectaculair ruimtelijke karakter van het gehele concept.

Autarkisch

Terwijl we van het uitzicht over het water genieten willen we jullie tenslotte een aantal laatste eigenschappen van Villa Kogelhof met jullie delen. Omdat autarkie van de woning het centrale uitgangspunt van de opdracht vormde is de villa op ambitieuze manier volledig energie-neutraal ontworpen. De twee volumes van de woning – de ondergrondse ruimte en de boven het maaiveld uit zwevende architectuur – vormen samen een compleet zelfvoorzienend geheel waardoor deze villa niet slechts innovatief design representeert maar ook vooruitstrevende architectuur herbergt.

Voor meer design woningen van Nederlandse bodem kun je verder lezen over deze bijzondere architectonische projecten, zowel groots als klein:

Grote Huizen naar Groots Nederlands Ontwerp

Vijf Nederlandse Droomhuizen

Wat vind jij van dit project? Deel je mening bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!