Handig en mooi: stijlvolle kledingkasten | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Handig en mooi: stijlvolle kledingkasten

Stoa. Stoa.
Moderne kleedkamers van Miaow Design Modern
Loading admin actions …

Een kledingkast is meer dan een ruimte  om je kleding in op te bergen, want zo'n kast biedt je ook de mogelijkheid om in een oogopslag de omvang van je garderobe te zien en zo snel en gemakkelijk te beslissen welke kleding je op een specifieke dag wilt dragen. Zo'n kledingkast is dus een belangrijke aangelegenheid. Ook heeft de kast een grote impact op je interieur, waardoor het belangrijk is om goed na te denken over welke stijl je kast moet hebben. Vandaag bieden wij jou een klein overzicht van de beste projecten van enkele Franse interieurontwerpers om je te helpen de inspiratie te vinden om je kledingkast, of zelfs een walk-in-closet, helemaal top te maken. Kijk met ons mee.

Hangkast

Moderne slaapkamers van homify Modern

Dorothée Sola Lefort ontwierp deze hangkast als onderdeel van de renovatie van een oud huis, daarnaast ontwierp ze een complete walk-in-closet, die we nu op de foto zien. De stijl van de kamer kunnen we omschrijven als functioneel en minimaal. De tijd lijkt voorbij dat kleding slechts de ruimte van één kledingkast tot zijn beschikking had, want tegenwoordig wordt er een hele kamer aan gewijd! De hangkast is met ringen aan het plafond bevestigd en bestaat verder uit riemen omwikkeld met een metalen pin. De witte wanden passen er mooi bij en het resultaat is een kamer waarin eenvoud en efficiëntie heersen. Door al dat wit lijkt de kamer groter dan hij in werkelijkheid is.

Open ruimte

van homify Scandinavisch

Gevestigd in Montfort l'Amaury werkt de Deense ontwerper en decorontwerper Pernille Picherit al twintig jaar aan haar ontwerpen, die altijd worden gekenmerkt door een vleugje humor en lichtheid. De eerste keer dat zij haar ideeën aan de wereld liet zien was in Parijs, op maart 2014, in het Deense huis op de Champs-Elysées. Haar concept van de open kleedruimte zorgde voor een revolutie in de manier waarop meubels en design gepresenteerd werden. Open en huiselijk, noemen we deze opstelling.

Modern en vertrouwd

Anaïs Martin staat aan het roer van zijn eigen bedrijf dat kasten, keukenarmaturen, slaapkamers en trappen inricht en ontwerpt. Deze creaties worden telkens op maat gemaakt, en zijn gebaseerd op de wensen en behoeften van haar klanten. Deze kasten van gelakt essenhout zijn versterkt met geschilderde metalen beugels, waardoor stevigheid en esthetische uitstraling gecombineerd worden. De twee schuifdeuren aan beide zijden van de toegangsdeur van de kast bevatten een veelheid aan compartimenten en planken waarop jij je kleding kwijt kunt. De kast oogt vertrouwd door zijn houten design, maar heeft ook iets moderns en iets eigenzinnigs.

Wit en strak

Het Thibaudeau architectenbureau is opgericht in 2014 en is vastbesloten om altijd de beste en meest moderne ruimtes te realiseren waarin geleefd kan worden. Hun oog voor detail is opvallend. Ze stroomlijnen hun ontwerp zeer nauwkeurig en de focus ligt altijd op de vorm in combinatie met de praktische toepassing. Hun ontwerpen zijn vaak niet de grootste qua ruimte, ze gaan eerder voor een functionele inrichting die past bij kleine ruimtes. Want niet iedereen heeft ten slotte veel ruimte tot zijn beschikking. We zien op de foto: planken, een kast en een wandtafel, dit zijn allemaal handige en sfeervolle meubels die goed passen bij een beperkte ruimte, omdat ze geen woonoppervlak innemen. Slim en mooi, dat is waar Thibaudeau naar zoekt.

Showroom

Deze kleedkamer kwam tot stand omdat de ontwerper een wens had, zij wilde een showroom maken die voor iedereen beschikbaar was. Deze wens is gerealiseerd! Het architectenbureau Miaow, onder leiding van Catherine Vuagnoux heeft de laatste jaren naam gemaakt in Parijs, dankzij haar efficiënte en gemakkelijk herkenbare stijl. Naast een esthetische- is het ook een erg handige kleedkamer geworden, die wel de perfecte synthese mag heten tussen de Scandinavische stijl en het minimalistische Japanse design. Het Noorden en het Verre-Oosten komen in dit interieur samen! 

Tot zover onze kledingkast-ideeën. Hopelijk ben je nieuwe ideeën tegengekomen waar je zelf creatief mee uit de voeten kan! Blijf ons volgen, dan houden wij je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Haal de natuur in huis met ecologische bloempotten!

Het forum biedt je de kans om te sparren met experts over je interieurontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!