Ideaal droomhuis voor het moderne gezin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ideaal droomhuis voor het moderne gezin

Laura ter Meer Laura ter Meer
Moderne huizen van A.As, Arquitectos Associados, Lda Modern
Loading admin actions …

Vandaag hebben we een project van een fantastische villa gelegen in Quinta da Beloura voor je klaarstaan. Voor degenen die nog nooit van deze plek gehoord hebben: Quinta da Beloura ligt in het westen van Portugal en grenst aan de plaatsen Linhó en Abrunheira. 

De villa met ongeveer 90 hectare werd geboren uit een urbanisatie vanuit het niets, opgebouwd rond een golfbaan. Het is een prachtige plek om te wonen, vandaar dat we een kijkje gaan nemen in en om deze villa. 

Zin om dit Portugese droomhuis dat omringt lijkt te worden door de meest prachtige omgeving, te ontdekken? Kijk dan snel met ons mee!

De bungalow

De bungalow, een huis waarvan alle vertrekken op de begane grond liggen, bestaat uit twee delen met beide hun eigen functie. Het eerste deel dient te voorzien in de sociale behoeftes van de bewoners en we vinden hier dus de kinder- en gastenkamers, keuken, wasplaats, garage, eet- en woonkamer, het kantoor en een kleine fitnessruimte met toiletten. 

Het tweede deel is waar het privéleven van de bewoners zich afspeelt, namelijk de slaapkamer van de ouders. Het privégedeelte van het huis bestaat verder uit een kleedkamer met twee badkamers en een uitzicht op de binnenplaats. Alle delen van het huis staan in direct contact met de tuin. 

De tuin

De uitvoering van dit gebouw is het resultaat van een aantal factoren die om een oplossing vroegen. Enerzijds waren er de wensen van de bewoners, anderzijds de klimaatfactoren, bijvoorbeeld de overheersende noordenwinden, die een grote invloed hebben gehad op de architectuur. En natuurlijk moest ook het uitzicht op de golfbaan niet vergeten worden bij de realisatie van deze woning! 

Bovendien vinden we buiten nog een ruime lounge bij het zwembad, ideaal voor de warmere dagen van de zomer. Genieten maar! 

Sociale gelegenheden

Deze weergave laat ons de zachte en discrete transacties van de woning zien. Transparantie is een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan het gevoel van lichtheid bij het zien van dit huis. Een interessant punt van het project is het feit dat de meeste sociale onderdelen, met inbegrip van de eet- en woonkamer en het kantoor, directe toegang hebben tot de buitenwereld dankzij de grote glazen schuifdeuren.

Horizontale lijnen

De vorm van het huis kenmerkt zich door horizontale lineaire lijnen. Het gazon en de vegetatie dragen bij aan het creëren van een serene sfeer die je automatisch geruststelt. Tegelijkertijd wordt een robuuste sfeer opgewekt door het steenwerk aan de gevel. We zien hier een mooi samenspel van verschillend materie: hout, gras en steen. 

Moderne keuken

De serene sfeer wordt binnen in het huis doorgevoerd door middel van minimalisme. De keuken scheidt de woonkamer van het privégebied en hier is het vooral de helderheid die opvalt in de zeer moderne setting met eigentijdse ontwerpen. 

Wit keukenmeubilair verbetert en verlengt de helderheid die de architecten probeerden te verwezenlijken. Een unieke uitstraling die van de de keuken een dynamisch en zeer moderne ruimte maakt.

Het slaapgedeelte

Dit aanzicht toont ons de subtiliteit waarmee de buitenwereld onthuld wordt door middel van de schuifdeuren. Door de gordijnen wordt de privacy van dan bewoners gehandhaafd, voor wanneer zij zich terug willen trekken van sociale gelegenheden. Ook hier blijven de bewoners in direct contact met de natuur door de transparatie van de glazen schuifdeuren. Wanneer de bewoners klaar zijn om hun privésetting in te ruilen voor het gedeelde gebied van de woning, herpakken ze de sociale momenten eenvoudigweg door zich via de schuifdeuren te verplaatsen van de ene naar de andere kant van de villa. 

Het zwembad bij nacht

Tegen de avond wordt het zwembad verlicht met als resultaat een fantastische compositie. De warme kleuren die worden opgewekt door de verlichting vormen een mooi contrast met de natuurlijke tinten van de lucht en het water, waardoor de unieke sfeer van dit huis gewaarborgd wordt. 

Benieuwd naar een villa van eigen bodem? Neem dan eens een kijkje naar deze rietgedekte villa in de velden bij Laren. Indien deze woning naar meer smaken kun je ook zelf een architect in de armen nemen. 

Wat vind jij van deze Portugese woning? Laat het ons in een reactie hieronder weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!