Landelijke boerderij als droomhuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Project gerenoveerde boerderij, De Plankerij BVBA De Plankerij BVBA Landelijke ramen & deuren Hout Hout
Loading admin actions …

Landelijk wonen is voor veel mensen de ideale manier om de alledaagse drukte enigszins te kunnen ontvluchten. Je kunt er voor kiezen om in een dorp te gaan wonen in plaats van een stad, maar als je de ultieme landelijke en rustieke ervaring wilt hebben dan is een woonboerderij jouw ideale toevluchtsoord. Zo’n oude landelijke boerderij die een tweede leven als prachtig woonhuis is begonnen is deze boerderij waar de experts van De Plankerij BVBA aan de slag zijn geweest om het huis te voorzien van prachtige vloeren, deuren en andere houten elementen in de woning. Deze verbouwing is zeker de moeite waard om goed onder de loep te nemen en inspiratie op te doen voor alles op het gebied van hout in je interieur.

Rustiek dineren

Deze afbeelding laat gelijk zien hoeveel je met hout in een woning kunt bereiken. Een prachtige houten tafel, houten deuren en houten kasten. Heel slim is er hiervoor gekozen om juist in deze eetkamer te kiezen voor een natuurstenen vloer en meubels met een rotanachtige zitting. Juist doordat deze elementen niet van hout zijn, komen de andere houten onderdelen in de ruimte beter tot hun recht. Hoe fijn is het om aan een tafel als deze heerlijk te kunnen dineren! En zelfs als je maar vijf minuten de tijd hebt om koffie te drinken dan kun je met dit prachtige uitzicht helemaal tot rust komen.

Simpele tafel als stralend middelpunt

Veel boerderijen hebben van een sober en rustiek karakter. Bij de inrichting van deze woonkamer is daar goed rekening mee gehouden. Maar is het zo gedaan dat de ruimte toch een statige en tegelijkertijd gezellige uitstraling heeft. De kunst zit hier vooral (zowel letterlijk als figuurlijk!) in de simpele salontafel. Deze tafel heeft een blad van hetzelfde hout als de prachtige lichte eikenhouten vloer. Door een simpel frame onder het tafelblad te monteren wordt de indruk gewekt dat de tafel als het ware uit de vloer wordt opgetild. In al z’n eenvoud geeft juist dit aspect extra dimensie aan de ruimte. Eigenlijk overbodig om te zeggen is hoe de kachel en het prachtige uitzicht bijdragen aan deze charmante woonkamer, dat spreekt voor zich!

Sober en stijlvol

Dit prachtige sfeerbeeld van de gang geeft weer hoeveel stijl een wat meer sobere benadering van een interieur kan hebben. De sidetable is op dezelfde wijze gemaakt als de tafel in de woonkamer. Deze sidetable geeft een extra pluspunt aan deze ruimte, maar de meeste aandacht wordt naar de prachtige rustieke deuren getrokken. Deze deuren, de lambrisering en de vloer geven zoveel kleur en sfeer aan de ruimte dat de muren meer dan voldoende hebben aan een frisse witte kleur.

Eenvoudige deuren

Dat een eenvoudige deur voor heel veel sfeer kan zorgen bewijzen deze twee slaapkamerdeuren van De Plankerij BVBA goed. De deuren passen prima bij de entourage en dit is een hele mooie oplossing om deuren toe te passen op een overloop. De houten vloer versterkt het landelijke effect, maar juist het ijzeren hek rond de trap zorgt ervoor dat er geen ‘truttige’ ambiance ontstaat. Heel mooi uitgebalanceerd dus!

Slapen op zolder

De zolder van een boerderij heeft van oorsprong vaak geen ‘woonfunctie’. Maar als een boerderij in z’n geheel als woonhuis gebruikt gaat worden dan kan een zolder natuurlijk prima dienen als slaapkamer! Je ziet hier een van de slaapkamers op de zolder van de boerderij. Ook hier is natuurlijk veel ruimte voor hout, maar enkele moderne elementen zorgen ervoor dat de slaapkamer toch een frisse en moderne uitstraling heeft. Een ideale kamer voor een kind of als logeerkamer ook uitermate geschikt!

Ben je door deze mooie toepassingen van De Plankerij BVBA helemaal enthousiast geworden over wonen in een landelijke omgeving? Als je liever voor nieuwbouw kiest in zo’n geval dan is hier een ander prachtig voorbeeld voor je. En als je met hout aan de slag wilt heb je misschien een timmerman nodig.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine