Voor & Na: Een renovatie in A Coruña

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

In het kustplaatsje A Coruña in Spanje vinden we dit magische renovatieproject dat een veertig jaar oud huis van 3 verdiepingen heeft omgetoverd tot een duplex woning. De drie nieuwe appartementen die zijn ontstaan spreiden zich op een onverwachte manier over de verschillende verdiepingen. Eén van deze appartementen willen we vandaag aan jullie laten zien aan de hand van de voor en na beelden van het project. Kijk mee en laat je verbazen door de creativiteit van Intra Architects.

De woonkamer voor de verbouwing…

Als je ooit een verbouwing in huis hebt uitgevoerd dan weet je dat het moeilijkste moment is als de interne architectuur afgebroken wordt. Op dat moment zien we, in plaats van wat ooit een huis was, een bouwput vol steigers en grijpen we met de handen in het haar terwijl we beseffen dat er geen weg meer terug is. Maar geen paniek, ondanks de chaos die we hier vinden is alles onder controle. Deze foto laat de eerste stappen in de renovatie van de vloer zien die al snel de basis voor de moderne woonkamer zal vormen. Uit het gapende gat in het plafond zal de nieuwe trap neerdalen die de twee verdiepingen van dit appartement met elkaar zal verbinden.

… en erna:

Het lijkt bijna niet mogelijk na het zien van de foto hierboven, maar deze afbeelding laat precies dezelfde ruimte zien. Het resultaat is een totale tegenstelling – de sombere bouwput is getransformeerd in een lichte, luchtige en moderne ruimte. De blikvanger in de kamer is de trap, zonder stootborden en met een glazen balustrade waardoor een lineair en lichtgewicht ontwerp is gecreëerd dat het open ontwerp van deze onderste verdieping perfect aanvult.

De keuken voor de verbouwing…

Deze keuken werd veertig jaar geleden bij de bouw van het huis geïnstalleerd, in een hopeloos achterhaalde stijl. Niet alleen de kasten en het aanrecht maar ook de traditionele wandtegels spreken van vergane tijden. De nieuwe woning vereiste dan ook een keuken die aan moderne eisen en wensen aangepast is – qua technologie en qua stijl.

… en erna:

Omdat dit grote huis is omgebouwd tot drie kleinere flats is de opzet van iedere ruimte en kamer significant veranderd. Daarom heeft deze moderne keuken niet alleen een compleet andere uitstraling maar ook een compleet andere vorm. De keuken na de renovatie laat niets meer zien van de smalle, donkere kamer die het hierboven was. Licht staat hier centraal – niet alleen door middel van het natuurlijke licht dat door het nieuwe raam overvloedig naar binnen schijnt – ook dankzij het gebruik van minimalistisch design en alomtegenwoordig wit. Zuiver, puur en helder heeft ook de keuken een complete ommekeer meegemaakt en vormt een waardig onderdeel van de nieuwe woning.

De overgangsruimte voor de verbouwing…

Het project had als doelstelling de ouderwetse compartimentering te vervangen door een open en helder vloerplan. In deze foto kunnen we zien hoe de vele muren en deuren, die overigens ook onpraktische hoeken vormen, het huis een krap en donker aanzien verlenen waar maar weinig efficiënte ruimte voor de bewoners overbleef. De verbouwing heeft hier korte metten mee gemaakt…

… en erna:

Het renovatieproject leidde uiteindelijk tot dit resultaat: een luchtige ruimte die de verschillende kamers op een elegante en ruime manier verbindt. De trap vormt de overgang tussen de twee verdiepingen dat uitkomt op een open overloop met uitnodigende houten vloeren en een overvloed aan natuurlijk licht.

De badkamer voor de verbouwing…

En hoe zat het met de badkamer? Een oud, achterhaald ontwerp, armoedig betegeld en gemeubileerd, zonder ventilatie of natuurlijk licht en zonder enige bewegingsvrijheid voor de gebruikers. Bij de herinrichting van het huis zijn de badkamers verbeterd, vergroot, voorzien van ventilatie en natuurlijk van een geheel nieuwe stijl voorzien.

… en erna:

Hier zien we het resultaat – de kleine, donkere en vervallen ruimte is uitgegroeid tot een ruime, lichte en elegante badkamer, van alle gemakken voorzien. De in chocoladebruin betegelde wanden contrasteren met het serene en heldere wit van de badkamermeubels en de vloer – een bijzonder stijlvolle combinatie waar zowel warmte als licht samenkomen.

Tot dusver deze renovatie in A Coruña. Nog niet uitgekeken op dramatische renovaties? Lees dan ook deze ideabooks:

Voor & Na: Van Krappe Zolder totModerne Loft

Voor & Na: Van Aftands Zwembad totModerne Studio

Wat vind jij van het resultaat van de verbouwing? En van de inrichting? Wij horen graag jouw mening! Laat hieronder een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!