Een landelijk huis van hout | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een landelijk huis van hout

Johan van Dijk Johan van Dijk
Rustieke huizen van Дмитрий Кругляк Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

Wonen in een huis van hout: je ziet op homify voornamelijk woningen voorbij komen die uit beton of baksteen zijn opgebouwd, maar soms komen er hele leuke houten exemplaren voorbij. Zoals dit huis dat door Russische architecten is ontworpen. Geen moderne fratsen, maar een eerlijk en ouderwets houten huis. Lekker landelijk en ook nog eens op een prachtige locatie gelegen. Een plek waar het in de winter heel erg koud is en in de zomer lekker warm. Kijk met ons mee om dit leuke en interessante project te bekijken!

Een chalet

Bij een eerste blik op dit project denk je toch direct aan een chalet? Alleen in plaats van Oostenrijk of Zwitserland moeten we het in dit geval wat oostelijker zoeken. Een eerlijk en traditioneel huis en toch is de aanleg van de tuin redelijk hedendaags te noemen. Dat zorgt direct voor een interessant contrast. Wat ook opvalt, zijn de leuke buitenruimtes die zijn gecreëerd. Een balkon en twee leuke kleine veranda’s. Op die manier kun je altijd een plekje in de schaduw opzoeken als het warm is of juist nog even van de zon genieten als de wind guur is. Of gewoon genieten van een regenbui en de heerlijke frisse buitenlucht.

Een serre

We nemen hier een kijkje in de zomer en waarschijnlijk zorgt de airco nu voor de nodige verkoeling in huis. De gesloten vitrage in de serre doet ook vermoeden dat het buiten behoorlijk warm is, maar in de winter kun je in zo’n ruimte met glas juist veel zonlicht opvangen en op die manier toch optimaal van het daglicht genieten. Verder zien we het fraaie dak dat is voorzien van leistenen. Dat past ook weer helemaal bij deze landelijke stijl!

Lekker ruim

Het huis zelf is lekker ruim en dat geldt ook voor het perceel waarop de woning staat. Lekker landelijk wonen in een omgeving met huizen die allemaal net zo ruim zijn opgezet. En stel je eens voor hoe leuk het is om hier een feestje te geven op een mooie zomerdag…

De opbouw van het huis

Je krijgt niet altijd de kans om te zien hoe een huis opgebouwd wordt, maar in dit geval is dat wel zo. En dat is natuurlijk erg leuk om te zien, vooral omdat je hier ziet hoe de houten constructie van het huis is opgetrokken. Dit is nog eens een mooi stukje eerlijk timmerwerk! Prachtig bewerkte balken en een constructie waar je u tegen zegt. En waarom ook niet? Als je zo naar de omgeving kijkt dan is er meer dan voldoende hout beschikbaar.

Nog een buitenruimte!

We hadden je al verteld dat dit huis beschikt over een paar mooie beschutte buitenplekjes, maar in de royale tuin is er nog meer te vinden in de vorm van een overdekt terras. Ook zo’n geweldige plek om te gebruiken bij een tuinfeest. Je kunt met gemak de hele buurt uitnodigen en waarschijnlijk nog meer mensen. Een groot buffet opstellen in deze ruimte lijkt ons dan ook een prima optie.

Buitenkeuken

Je kon het op de vorige afbeelding niet zien omdat er een boom voor stond, maar als je binnen op het overdekte terras kijkt dan zie je deze leuke kleine buitenkeuken. Hoe ideaal om dit te gebruiken bij je feest als barbecue! Reken maar dat je op die manier indruk op je gasten kunt maken. En met een fraai zicht op het huis is dit sfeerplaatje een leuke afsluiter van onze focus op deze houten woning.

Ben je op zoek naar meer landelijke wooninspiratie? Vergeet dan zeker niet om ook dit interessante project even goed te bekijken.

Wat vind jij van dit project? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!