homify 360º: Transformatie van een voormalig kantoor tot moderne loft | homify

homify 360º: Transformatie van een voormalig kantoor tot moderne loft

Stoa. Stoa.
ID KONCEPT Moderne huizen
Loading admin actions …

Vandaag gaan we met homify 360º een bijzonder project bekijken. Een voormalige kantoor transformeert in prachtige stedelijke loft. Dit project werd toevertrouwd aan de ontwerpstudio ID Koncept. In dit artikel laten we je het eindresultaat zien. Er is veel werk verzet tijdens het renovatieproject, deze kende ook verschillende technische uitdagingen. Maar de expertise van de deskundigen heeft een schitterend nieuw pand opgeleverd: een loft zelfs! Laten we samen kijken naar deze mooie woning. 

Interieur

Dit vertrek was vroeger een kelder, een magazijn verbonden met de wijnmakerij. Het eerste dat ons opvalt is de natuurlijke lichtval, waarvan we in deze ruimte kunnen genieten. De architecten hebben deze lichtval bereikt door een glazen patiowand te creëren die op alle niveaus elke hoek van deze prachtige loft verlicht. Deze patio is te zien als de ruggengraat van dit project. De combinatie van de houten, stalen en glazen elementen zorgt voor een dialoog tussen de moderne en de traditionele bouwkunst. Deze patio is gebouwd op een hoogte van 9 meter en grenst aan het dakterras, waardoor de bewoners heerlijk buiten kunnen recreeren.

Wenteltrap

De installatie van een wenteltrap in de kamer om toegang te krijgen tot de hogere niveaus was niet alleen een esthetische keuze, dit soort trappen zijn ook ruimtebesparend, terwijl ze elegantie brengen in het interieur. Deze trap lijkt op een sculptuur, zijn structuur bestaat uit een centrale paal waar de treden sierlijk omheen draaien. De leuning is als een wit lint en slingert zijn weg naar de eerste verdieping en creëert een band tussen de twee niveaus.

Verticaal en horizontaal

We hebben de trap beklommen en we zijn op de bovenverdieping aanbeland. Deze kleine ruimte zorgt voor de nodige verticaliteit in de ruimte en daarbij breekt hij door de massiviteit van de ruimte die er in de loft aanwezig is. Veel ruimte kan als onpersoonlijk worden ervaren, maar daar steekt dit platform een stokje voor. We kunnen genieten van het spel tussen de horizontale en verticale lijnen die sterk in het interieur van de loft aanwezig zijn. 

De keuken

Deze keuken ademt elegantie en helderheid uit en doet ons heerlijk ontspannen, zodat we heerlijk genieten van het koken. De ingetogen hoogwaardige materialen en het minimalisme van de vormgeving verleidt ons. Tijdens de restauratie is er voor de keuken veel ruimte ingeruimd, omdat het tegenwoordig de sociale hotspot voor het gezin is. De ruime keuken is dus gewijd aan het culinaire genieten met de hele familie. Grijs en rood zijn dominante kleuren en zorgen voor een mooi en eigentijds contrast. Deze keuken maakt het leven in de loft extra fijn.

Badkamer

Deze badkamer is eigentijds met een luxe charme. De vintage kast aan de voorzijde van de hedendaagse douche biedt je de nodige opruimfaciliteiten. Beige tinten domineren hier de ruimte, en de meubels zijn heerlijke visuele klodders kleur. Let ook even op het felle kleedje! Met enkele accessoires kun je de badkamer helemaal persoonlijk en fijn maken. In een schitterende loft als deze mag een mooie badkamer natuurlijk niet ontbreken. Zo dachten de ontwerpers er ook over, daarom hebben ze ook veel ruimte voor deze kamer in geruimd in hun renovatieplannen. En wat een resulaat!

Slaapkamer

Ons bezoek aan deze loft eindigt in deze luxe slaapkamer. Heldere kleuren zorgen dat deze ruimte wel wat weg heeft van een expressief schilderij, te zien op de voorgrond, maar de vintage stijl sofa's geven deze slaapkamer een pop-art uiterlijk. Let ook op de prachtige moderne verlichting aan het plafond en de muur. De kamer is in twee delen opgesplitst, waardoor links een inloopkast en rechts het slaapgedeelte tot stand gekomen is. De slaapkamer maakt deze schitterende loft compleet. 

Tot zover onze tour door deze schitterende loft. We hopen dat je veel ideeën op gedaan hebt. 

Een mooie lamp is een visuele verrijking van je interieur. Kijk mee naar deze 8 schitterende voorbeelden.

Ons forum is de plek om je interieurindeeën te bespreken. Neem er eens een kijkje!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!