Mindfulness: Yogaloft in Kreuzberg, Berlijn | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Mindfulness: Yogaloft in Kreuzberg, Berlijn

Stoa. Stoa.
Eclectische woonkamers van spreeformat architekten GmbH Eclectisch
Loading admin actions …

In een oud fabrieksgebouw in de Berlijnse wijk Kreuzberg aan de rivier de Spree is een schitterende yogaloft gerealiseerd, waarin de Oosterse leefwijzen centraal staan. Spreeformat Architecten GMBH wist de oude ruimte met de authentieke houten vloeren om te toveren tot een yogastudio. Er is een grote praktijkruimte gecreëerd, een bad, kleedruimte en een privéslaapkamer die als een persoonlijk toevluchtsoord dienst doet. De focus van het ontwerp is de synthese van de ruige charme van de oude fabrieksruimte en de stijlvolle minimalistische vormen in die ruimte. Onder yoga kunnen we verstaan: het herboren worden van de connectie tussen lichaam en geest, deze hernieuwde connectie wordt in de yogastudio tot doel gesteld. Laten we dit prachtige pand betreden en kijken naar de behaalde resultaten

Sfeer

De verschillende gebieden in de yogaloft worden visueel gemarkeerd door de schuifdeuren, die vanaf de vloer tot aan het plafond lopen. Als deze deuren geopend zijn, vloeien de de ruimtes soepel in elkaar over. Zo is het ook met yoga, de verschillende gebieden in je lichaam werken goed samen als alle blokkades weggenomen zijn.

Keukentje

Aan de voorzijde van de oefenruimte is er een klein keukentje, deze kan worden verborgen door een schuifdeur. Leuk om te zien is het samenspel tussen de ruwe industriële elementen en het moderne minimalistische design. Het oude en het nieuwe gaat in deze ruimte een symbiose aan, waardoor een geheel eigen sfeer in het interieur van de yogaloft ontstaat.

Privé

Van de fitnesszaal leidt een gang ons direct naar de ingericht stijlvolle vintagekamer die ons uitnodigt om bij de open haard te gaan zitten. Let op de mooie zithoek, zware gordijnen, sfeerverlichting en de verfijnde accessoires. Het is een totaal andere sfeer dan de yogaruimte die we in het begin van dit artikel zagen, ook volstrekt anders dan ruimte waarin het keukentje zich bevindt. Maar het is juist de variatie in het design van de kamers die dit pand zo interessant maakt. Kom lekker tot rust in deze superpersoonlijke kamer in je yogaloft!

Slaapkamer

Er is natuurlijk ruimte voor een mooi bed in de yogaloft. Op de achtergrond zien we een prachtige kast die helemaal in de stijl past van het pand. Deze stijl zien we terug in de banken, planken en kapstokken in de studio, deze is uniek en speciaal gemaakt voor deze yogaloft. De grote kast, die niet te zien is als je het niet weet, is perfect afgestemd op de behoeften van de klant en het creatieve concept van het project. Door zijn tijdloze elegantie, gecombineerd met een moderne bewerking en ontwerptaal, heeft de kast een schitterende uitstraling in je slaapkamer. De uitvoering strekt zich uit over de gehele breedte en hoogte van de kamer, daarmee is het meubelstuk een integraal onderdeel van deze indrukwekkende ruimte.

Badkamer

In de badkamer van de yogaloft zien we een focus op een moderne minimalistische vormgeving. Let op de hoogwaardige materialen die er in deze prachtige badkamer gebruikt zijn en wat een comfortabel ontwerp! Pure luxe ontmoet hier op ontspannen wijze een elegante vormgeving.

Design & functie

Een beetje kleur mag in een interieur als dit niet worden gemist! De spiegel en de lamp zijn in retrodesign verenigd. De zachte kleurstelling werkt op een positieve wijze in op je gemoed, waardoor de functie (yoga faciliteren) en het design (retro minimalistisch met zachte kleur) van de yogaloft in een wonderlijke harmonie met elkaar verstrengeld zijn. We kunnen niets anders zeggen:  dit is de perfecte plek om na de yogales te ontspannen en je op te frissen! 

Tot zover deze bijzondere yogaloft in Kreuzberg, Berlijn. We hopen dat je inspiratie opgedaan hebt en net zo enthousiast bent geworden als wij. Blijf ons volgen, dan houden we je telkens op de hoogte van de nieuwste trends! 

Marmer is als luxe bouwmateriaal weer helemaal terug! Lees dit artikel, zodat je weet hoe je het in je eigen interieur eenvoudig kunt toepassen!

Op ons forum geven experts je advies, waardoor jij snel je interieurontwerp professioneel kunt realiseren!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!