Super Hip: De boxspring in je slaapkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Super Hip: De boxspring in je slaapkamer

Stoa. Stoa.
Slaapkamer van Bodamer Inneneinrichtungen
Loading admin actions …

Uit de VS is een trend komen overwaaien die zich in de moderne slaapkamers manifesteert, we zien het vaak in Angelsaksische landen, waar het meubelstuk zo langzamerhand het standaardrepertoire vormt: we hebben het natuurlijk over de geweldige boxspring. Deze bedden hebben de harten van designfans in een mum van tijd veroverd. Maar wat is nu precies een boxspring? Als je absoluut comfort zoekt, dan moet je echt dit artikel lezen, want dan kom je er achter wat een boxspring werkelijk is en wat dit bed voor je slaapkamer kan doen qua ruimte en comfort! En hoe het verschilt van de traditionele bedden met een ouderwets matras? We verduidelijken in dit artikel de belangrijke vragen over deze trend en tonen je een aantal modellen van ontwerpers die zij met veel liefde en toewijding gemaakt hebben.

Speciale structuur

van homify Klassiek

De boxspring heeft een speciale structuur. In tegenstelling tot het standaard bed met het bekende ouderwetse matras, heeft de boxspring een veerkrachtige basis die het fundament voor de matras vormt. Vervolgens komt het zogenaamde bovenmatras, deze is ook voorzien van een boxspring. Op deze manier wordt er een heerlijk bed oppervlak gecreëerd, dat is samengesteld uit de twee op elkaar gestapelde kernelementen van een boxspring en het dikke matras, deze combinatie zorgt voor het beroemde door velen geprezen slaapcomfort. We hebben het gevoel te slapen op de wolken.

Comfort

Het slaapcomfort in een boxspring is bijzonder hoog is. De verfijnde dubbele veerconstructie in de basis die veel flexibeler en elastischer dan een conventionele lattenbodem is, zorgt er voor dat jij het gevoel hebt dat je zweeft door de ruimte. Het is de elasticiteit van het matras die de boxspring zo heerlijk maakt, omdat deze zich aanpast aan je lichaam waardoor hij je perfect ondersteund. De dubbele vering dempt ook de bewegingen van het lichaam, veel beter dan een ontwerp met lattenbodem. De comfortabele in- en uitstap hoogte is ook een positief punt aan deze boxspring. Je stapt nooit meer met het verkeerde been uit bed!

Slaapklimaat

FreshBed Hybride - de uitstraling van een boxspring met de voordelen van FreshBed van FreshBed Scandinavisch
FreshBed

FreshBed Hybride – de uitstraling van een boxspring met de voordelen van FreshBed

FreshBed

Niet alleen het slaapcomfort moet goed zijn, ook de slaapomgeving is een aandachtspunt, deze is beter bij een boxspring dan bij een normaal bed, waar het matras direct rust op de houten latten van de lattenbodem. Bij deze laatste optie wordt de ventilatie door het hout onderbroken. Daarentegen krijgt de boxspring meer lucht en ruimte om te circuleren.

Het bed op de foto is een hybride model van FreshBed dat niet alleen alle voordelen heeft, maar ook is uitgerust met een temperatuurregeling- en ventilatiesysteem. Dit bed is gewoon high tech voor de perfecte slaapomgeving!

Uitstraling

Alleen al qua uitstraling verschilt de boxspring van de meeste conventionele bedden, veelal door hun enorme omvang. Door de onderbouw en de gestapelde matrassen heeft de boxspring een bijna majestueuze verschijning, die belooft al bij de eerste aanblik veel luxe en comfort. Niet elke boxspring is natuurlijk hetzelfde. Ook binnen deze trend zijn er tussen de bedden grote verschillen in termen van design. Zo zijn er boxsprings die zijn uitgevoerd in leer of stof, met of zonder kopdeel, op een subtiele wijze in gebroken wit, mysterieus zwart of helder rood. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Tot zover deze schitterende boxsprings. We hopen dat jouw smaak er tussen zat. Alvast veel plezier met je nieuwe slaapkamerinterieur en geniet van je boxspring! Blijf ons volgen, dan houden we je op de hoogte van de nieuwste trends in de designwereld. 

Er is een schitterende bedrijfspand in Beieren gerealiseerd met een wel heel bijzonder thema! In dit artikel lees je er alles over!

Op ons forum vind je praktische tips die je kunt gebruiken om je interieur helemaal top in te richten!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!