Succesvol verbouwen. Hoe doe je dat? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Succesvol verbouwen. Hoe doe je dat?

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Industriële woonkamers van Anomia Studio Industrieel
Loading admin actions …

Wil je de vloeren vervangen of ze in hun oorspronkelijke staat houden? En wil je de radiatoren vervangen? Of een muur doorbreken naar de keuken of deze juist scheiden van de woonkamer? Dit zijn slechts enkele van de vragen die moeten worden beantwoord wanneer we besluiten om ons huis te verbouwen. Laat je dan inspireren door de suggesties van onze experts en ontdek samen met hen een aantal inzichten die nuttig zijn om erachter te komen hoe we ons huis met succes kunnen verbouwen.

De vloer

De keuze om de vloer te vervangen is een fundamentele stap waar we vaak mee worstelen bij de renovatie van een huis. Als de originele vloer in goede staat is dan is het vaak vaak de meest eenvoudige en goedkoopste oplossing om deze niet te vervangen, zeker wanneer het een oud gebouw betreft. Uit recente projecten van architecten en interieurontwerpers is gebleken dat we steeds vaker de oude cementvloer waarderen en hergebruiken. Als we de voorkeur geven aan het vervangen van de vloer dan geeft een houten vloer vaak dat indrukwekkende effect. Als alternatief kunnen we ons richten op laminaat en vinyl met houtstructuur met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ook handig voor in de badkamer want deze is vochtbestendig.

De verwarming

Als we onze woning gaan renoveren dan kiezen we er vaak voor om de verwarming volledig te vernieuwen: we kunnen deze kans goed benutten om in een keer het hele systeem te veranderen. Zo kunnen we ervoor kiezen om de verwarming in de vloer te plaatsen als vloerverwarming of in convector putten onder de grond zodat deze uit het zicht is. Of, wanneer we het geluk hebben om over een antieke schouw te beschikken dan kunnen we deze renoveren. Je kunt ook kiezen voor de traditionele oude stijl met oude radiatoren van zink zoals we zien in dit voorbeeld.

De keuken

De keuken wel of niet vervangen? Een definitief antwoord op deze belangrijke vraag is er niet echt want alles hangt af van onze behoeften en prioriteiten. Als je het echt niet weet dan zou je kunnen kiezen voor de grote trend van de afgelopen jaren: het afbakenen van het keukengedeelte met een glaspaneel waardoor het lucht en geluiddicht wordt, maar niet volledig is afgescheiden van de rest van de ruimte. Hier zie je een prachtig voorbeeld van hoe dit eruit kan zien. Is de keuken nog redelijk goed? Je kunt de keuken ook voorzien van nieuwe panelen, laten spuiten of voorzien van een glascoating. In dit artikel kun je meer lezen over glascoatings: glascoatings: 10 ideeën voor een modern tintje in je keuken.

De verlichting

Verlichting is in elke ruimte essentieel. Niet alleen wanneer je een huis wilt renoveren. Het algemene advies is om meer lichtpunten te plaatsen in plaats van slechts één krachtige en om zo een comfortabele en functionele omgeving te creëren waarin je naar behoefte verschillende sferen kunt neerzetten. Zorg voor heldere verlichting om te werken en warmere sfeerverlichting voor in de avond.

Badkamers

Badkamers zijn vaak de meest gekozen gebieden voor een renovatie en bovendien kunnen we van de gelegenheid gebruik maken om een tweede badkamer te bouwen. In dit voorbeeld werd een kleine ruimte gecreëerd door de douche in een nis te plaatsen en de wastafel om de hoek te plaatsen waardoor er minder ruimte nodig is en toch een praktische badkamer ontstaat.

De wanden

Soms is er gewoon heel weinig nodig om een sprankje frisheid te geven aan een ruimte. Zo kunnen we de muren opnieuw schilderen in een heldere lichte kleur of voorzien van stucwerk wat de kamer weer nieuw leven in blaast.

De inrichting

Verbouwingen zijn altijd zeer intensief zowel wat betreft tijd als economisch. Om die reden is het dan ook niet altijd mogelijk om ad-hoc oplossingen te bedenken. Maar met een beetje creativiteit hoeven we niet perse te verbouwen en kunnen we ook nieuw leven in ruimtes brengen zonder al te grote kosten: de truc is het combineren van nieuwe en moderne elementen met vintage stukken en het zorgen voor een gemeenschappelijke basiskleur in plaats van allerlei verschillende materialen en kleuren.

Welke van onze tips vond je het meest nuttig?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!