Pimp je slaapkamer met 14 geweldige ideeën voor je muur! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Pimp je slaapkamer met 14 geweldige ideeën voor je muur!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van Adventive Eclectisch
Loading admin actions …

De slaapkamer is zonder twijfel de meest intieme ruimte in huis die we daarom graag sfeervol en gezellig inrichten. Hier brengen we vele uren van de dag door en niet alleen maar slapend! Het zou dus jammer zijn als de slaapkamer achterblijft qua mooie design look in huis, niet? Juist deze ruimte biedt zoveel mogelijkheden om er echt iets speciaals van de maken. Vandaag kijken we naar de muur-aankleding van je slaapkamer. Want daar kun je echt veel meer mee dan je denkt… Van pimpelpaars tot plantentuin. Kijk mee naar 14 inspirerende en bijzondere voorbeelden en ga daarna aan de slag met jouw slaapkamermuren!

Poederpastels

Vele decorateurs en interieurontwerpers geven de voorkeur aan pastelkleuren voor slaapkamers. Deze zijn namelijk zeer geschikt voor ruimtes waar we graag willen herstellen van de dagelijkse sleur. Pasteltinten zijn uniek en zorgen voor een mooie en bijzondere harmonie in je slaapkamer.

Foto's

Slaapkamers zouden idealiter een rustige uitstraling moeten hebben die je het beste kunt neerzetten door middel van lichte kleuren. Maar zorg er ook weer voor dat je slaapkamer niet al te neutraal of saai wordt en voeg wat persoonlijkheid toe aan de ruimte. Bijvoorbeeld door middel van mooie grote zwart-wit gezins- of andere foto's op canvas die je speels en in verschillende groottes op de muur plaatst.

Gekleurde muren

Ook al zijn zachte en lichte tinten ideaal om een rustige sfeer neer te zetten, dat betekent niet dat je kleur uit de weg hoeft te gaan. Wanneer je alles bewust een bepaald kleurenpalet houdt met wat meer sprekende kleuren dan ontstaat er ook rust in de ruimte. Gekleurde muren kunnen zoals je ziet ook veel persoonlijkheid toevoegen aan een ruimte. Ons advies: vermijd te sterke contrasten en kies liever voor warme tinten die ons lichaam positief beïnvloeden tijdens onze slaap.

Behang

Moderne slaapkamers van homify Modern

Eenvoudig en mooi tegelijk: behang in de slaapkamer. We vinden behang tegenwoordig in de meest prachtige ontwerpen en bovendien is het eenvoudig aan te brengen. Tip: Behang niet de hele slaapkamer met dezelfde soort behang maar kies voor verschillende patronen of alleen de wand achter het bed en schilder de rest in complementaire kleuren.

Ruwe baksteen muur

Moderne slaapkamers van GP-ARCH Modern

Een ruwe baksteen muur kom je niet vaak tegen in de slaapkamer. Toch kan dit veel sfeer toevoegen. Wanneer je gaat verbouwen kun je ervoor kiezen om de ruwe baksteen muur te laten zoals hij is en een stoer industrieel tintje in je slaapkamer neer te zetten. En wie niet zo'n natuurlijke muur heeft: Er is tegenwoordig behang op de markt met baksteen print dat bedrieglijk echt lijkt! In dit artikel lees je meer over hoe je een industriële slaapkamer inricht.

Spiegel

Kleine ruimtes lijken klaarblijkelijk groter wanneer we een grote spiegel toevoegen aan een een van de hoofdmuren. Omdat een spiegel de ruimte en het daglicht reflecteert zoals in ons voorbeeld, krijgt de kamer een luchtige en lichte sfeer met veel diepte.

Portretten

Een geweldig idee om een slaapkamermuur te versieren is door middel van grote schilderijen, foto's of prints. Overigens kun je met een solitair groot schilderij ook uitstekend een mooie minimalistische look neerzetten.

Muurstickers

Heb je wel eens gedacht aan een muursticker om de muur mee te versieren? Deze stickers zijn verkrijgbaar in oneindig veel kleuren, vormen en thema's en zijn een snelle manier om een muur nieuw leven in te blazen. En als we ze niet meer leuk vinden en een andere look willen: de sticker is net zo snel weer van je muur af!

Beton

Nou, dan is dit waarschijnlijk het tegenovergestelde van een natuurstenen muur! Betonnen muren hebben een zeer minimalistische look die goed samengaat met een minimalistisch design of een industriële look. Toch doet de slaapkamer in ons voorbeeld niet koud aan. Dit komt door de toevoeging van het warme bruine houten meubilair en de mooie neutrale stoffen die de ruimte een warme touch geven.

Kunst

Ben je een kunstliefhebber? Dan zou dit idee een leuke manier zijn om je slaapkamermuur te decoreren. Het maakt niet uit of je de voorkeur geeft aan sculpturen, schilderijen of prenten: In de intieme omgeving van de slaapkamer krijgt een kostbaar kunstwerk een geheel nieuwe betekenis. 

Natuursteen

Natuurlijk zien we een dergelijke natuurstenen muur zelden in onze particuliere woningen. Rustieke natuurstenen muren geven de slaapkamer een directe verbinding met de natuur en zorgen voor een schitterend effect. Als we houten balken en grote ramen toevoegen; elementen die het uitzicht naar de natuur openen, dan is de symbiose perfect.

Lampen

Verlichting kan een significant effect hebben op de muren in je slaapkamer. Terwijl plafondverlichting de slaapkamer doet baden in een zee van fel licht is het ook belangrijk om te zorgen voor sfeerverlichting in de vorm van lampen op het nachtkastje. Deze lampen geven mooie warme verlichting en zorgen voor een interessant schaduwspel op de muren.

Contrasten

In ons volgende voorbeeld kijken we naar een slaapkamermuur waar ook weer grote stickers zijn gebruikt. De kleuren hier zijn echter zo gekozen zodat zij een fel contract vormen op de rode muur. Onze tip: Niet alle felle kleuren hoeven voor altijd gemeden te worden. Hou jij van uitgesproken en felle kleuren? Dan kun je daar ook prima voor kiezen in je slaapkamer. Tenzij het je wakker houdt natuurlijk!

Planten

Tot slot mogen ook planten niet ontbreken! Deze verticale tuin is erg creatief en leuk. Planten ook kunnen bijdragen als afbeelding op de achtergrond als muurprint. Deze plantentuin is met speciale bevestiging stevig aan de wand bevestigd. Maar let op: sommige planten geven een sterke geur die storend kan zijn tijdens het slapen.

Een rode slaapkamer muur met muursticker? Da's zeker gewaagd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!