6 manieren om iets moois te maken van je tuin! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 manieren om iets moois te maken van je tuin!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Klassieke tuinen van BAIRES GREEN Klassiek
Loading admin actions …

Een mooie tuin met verschillende planten maakt gelukkig!  Niets heerlijker dan te genieten van die ene mooie bloem die aan de plant in de tuin is opgekomen of te kijken naar het verloop van de seizoenen.  Met een tuin creëer je een groene, bloemrijke en gezellige plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Een ruimte vol heldere mooie kleuren en geuren die onze zintuigen prikkelen.

Inspiratie nodig van je eigen groene eldorado? Vandaag geven wij u 6 tips om van je tuin iets moois te maken

1. Levende schutting

Kun je geen stap zetten zonder dat je de buren zien? Creëer meer privacy in de tuin met een haag met klimplanten. Een groene afscheiding is duizend keer maal mooier dan een schutting van hout en is een van de oudste manieren om je tuin te omheinen. De keuze aan hagen is enorm. Beukenhaag, liguster, coniferen, etc. Leuke bijkomstigheid. Je maakt je tuin niet alleen aantrekkelijker voor jezelf maar ook voor vogels, vlinders en andere dieren.

2. Groenblijvende planten

Groenblijvende planten zorgen ervoor dat je tuin het hele jaar aantrekkelijk is. Zelfs hartje winter als alle vaste planten zijn verdwenen en de bomen kaal zijn. Met een evenwichtige samenstelling van groenblijvende hagen, planten en bodembedekkers creëer je een mooie groene tuin zonder dat je veel tijd kwijt bent aan onkruid wieden en snoeien. Op de foto zie je hier een goed voorbeeld. Vind je het moeilijk om de juiste planten te kiezen? Laat je dan adviseren door een van onze tuinarchitecten.

3. Plant bomen

Een boom is een belangrijk element in een tuin. Ze zorgen voor hoogte, trekken vogels aan en geven privacy. Eigenlijk zou een boom in geen enkele tuin mogen ontbreken!  Is je tuin niet al te groot kies dan voor een boom die geschikt is voor een kleine tuin en niet binnen mum van tijd over de schutting van de buren groeit. Let bij het kiezen van een boom ook op de bladeren van de boom. Sommige bomen krijgen in het najaar de mooiste herfstkleuren, andere bomen vallen juist weer op door de vorm van de bladeren.

4. Verhard pad

Een pad geeft vorm aan je tuin en leidt je makkelijk van de ene plek naar de andere. Wat het effect is van het pad hangt af van het materiaal dat je kiest. Een pad van grote vierkante tegels zorgt voor een heel andere sfeer dan een kronkelig pad van schors of grind. Op de foto zie je hoe het pad de richting het huis volgt en de andere rechte lijnen benadrukt. Het pad ligt niet los in de tuin maar staat met het rechter gedeelte van de tuin in verbinding door het zijpad. Wil je weten op welke manieren je een pad in je tuin kan toepassen? Kijk ook eens in dit Ideabook!

5. Kruiden

Kruiden zijn een must om je tuin een zoete zomerse geur te geven.  Ze hebben ook een gouden troef voor koks die moeten bukken om verse muntblaadjes, basilicum, tijm en rozemarijn en kruiden te oogsten die nodig zijn om een lekkere maaltijd te bereiden.

6. Het hele jaar kleur

Geef het hele jaar kleur aan je tuin. Met in het vroege voorjaar bollen als sneeuwklokjes, narcissen en tulpen, vrolijke zomerbloeiers en eenjarige die door blijven groeien tot de eerste vorst valt. Houd bij het kiezen van de planten rekening met bloeitijd, plaats, hoogte, vormen en kleur van elke plant.

Welk voorbeeld ga jij toepassen in je tuin? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!