Keukenvloeren: kies je favoriet | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Keukenvloeren: kies je favoriet

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Herenpand met originele uitstraling Moderne keukens van Kodde Architecten bna Modern
Loading admin actions …

Bij het uitkiezen van een nieuwe keuken komt meer kijken dan alleen de keuken zelf. Natuurlijk gaat veel van de aandacht naar het uitzoeken van de kastjes, het aanrechtblad en de apparatuur. Maar waar je misschien niet meteen aan denkt is de vloer. Bij de meeste mensen thuis is de vloer in de keuken dezelfde als de vloer in de rest van het huis, zeker als de keuken zich niet in een aparte ruimte bevindt. En dat is eigenlijk jammer. Want je kunt je keuken juist van de rest van je huis scheiden, door er een andere vloer in te leggen. Het geeft je keuken net dat beetje extra, wat het zo mooi kan maken. Tegenwoordig zijn er ook nog tal van vloeren waar je uit kunt kiezen. Bijzondere vloeren die je keuken extra in de spotlight zetten, maar ook praktische vloeren die vooral lekker makkelijk schoon te houden zijn. In dit Ideabook bespreken we 6 vloeren die je in jouw keuken kunt leggen. Kies je favoriet! 

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van je keuken, dan kunnen deze keukenontwerpers je wellicht helpen! 

Een houten vloer in je keuken leggen

Herenpand met originele uitstraling Moderne keukens van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Herenpand met originele uitstraling

Kodde Architecten bna

Een echte houten vloer is natuurlijk prachtig. Zeker de houten vloer met visgraatmotief die op de foto is te zien. Het geeft je huis, en zeker ook je keuken, een prachtige luxe uitstraling. Houten vloeren zijn in aanschaf wat duurder, maar als ze eenmaal liggen kunnen ze jaren mee. Eens in de zoveel jaar moet de vloer worden onderhouden, maar juist daarom kun je er zo lang van genieten. Het is wel verstandig om de houten vloer in je keuken te laten behandelen met een vochtwerende olie. De kans dat er af en toe eens wat water op valt is in de keuken aanzienlijk, en het zou zonde zijn als je houten vloer door vocht zou beschadigen. Je kunt ook kiezen voor een Frans eiken vloer, die is afgewerkt met hardwaxolie. Hierdoor is de vloer vuil- en waterafstotend, waardoor je na het knoeien alleen maar even een doekje over de vloer hoeft te halen.  

Een PVC-vloer in je keuken leggen

DanKuchen keukenimpressies Moderne keukens van DanKüchen Studio Hengelo Modern
DanKüchen Studio Hengelo

DanKuchen keukenimpressies

DanKüchen Studio Hengelo

Over PVC-vloeren wordt wel eens gezegd dat ze het nieuwe laminaat zijn. Ze hebben ook heel veel van laminaat weg, dus zo gek is dat eigenlijk niet. PVC-vloeren zijn kunststof parketvloeren, die uit verschillende lagen PVC bestaan. Ze zijn uitermate geschikt voor ruimtes waar je een kwalitatief goede vloer nodig hebt, waar de keuken zeker onder valt. PVC-vloeren zijn vochtbestendig, duurzaam, stabiel, sterk en gemakkelijk te onderhouden. Allemaal eigenschappen die in een keuken prima van pas komen. Het leuke is natuurlijk dat PVC-vloeren ondanks dat ze houtvrij zijn, toch het uiterlijk van een houten vloer hebben. De meeste mensen die bij je over huis komen zullen niet eens doorhebben dat ze over een kunststof vloer lopen. En nu de populariteit van deze vloeren toeneemt, zijn er meer dan genoeg PVC-vloeren om uit te kiezen. 

Tegels in je keuken leggen

Veel mensen vinden dat tegels wat koud aandoen, waardoor ze niet zo snel voor dit type vloer zullen kiezen. In de keuken kan de keuze voor tegels juist heel goed uitpakken. Als je keuken zich aan het uiteinde van je huis bevindt, kun je het laminaat van de rest van je huis precies tot je keuken leggen en je keuken vervolgens van tegels voorzien. Zo wordt je keuken alsnog een aparte ruimte. 

Een voordeel van tegels is dat ze veel makkelijker even snel schoon te maken zijn. De keuken is een ruimte waar zo en nu dan nog wel eens wordt geknoeid. Er valt eens wat op de grond en tijdens het koken zul je niet vreemd opkijken als de vloer vet wordt. Tegels zijn makkelijk met een doekje af te nemen. Op laminaat wil je nog wel eens veel vlekken zien, maar op tegels heb je hier veel minder last van. En dat is in een keuken waar veel wordt gekookt wel zo prettig.  

Een natuurstenen vloer in je keuken leggen

Een natuurstenen vloer is niet alleen heel erg mooi, maar ook uitermate geschikt voor gebruik in de keuken. Natuursteen is sterk en slijtvast, iets wat in een veel belopen keuken goed van pas komt. Zeker als het een woonkeuken betreft. In een keuken wordt ook vaak op dezelfde plekken gelopen, dus dan is het wel zo prettig als de vloer hier niet heel erg slijt. Daarnaast is een natuurstenen vloer water- en vlekbestendig. Bij het morsen van eten hoef je dus niet meteen in de stress te schieten en te hopen dat de vlekken er weer uit zullen gaan. Een nat doekje eroverheen en je natuurstenen vloer is weer net zo mooi als voor het knoeien.  

Laminaat in je keuken leggen

Sommige mensen houden van eenvoud en eenheid, en willen om die reden in hun hele huis laminaat hebben liggen. Soms in eenheid in huis nou eenmaal mooier. Als je keuken zich midden tussen de woon- en eetkamer in bevindt bijvoorbeeld, dan ga je daar niet opeens tegels leggen. Steeds meer laminaatvloeren kunnen prima tegen de omstandigheden die in de keuken plaatsvinden, omdat ze steeds slijt- en waterbestendiger zijn. Eigenschappen die je keukenvloer wel nodig heeft. Het is dus wel belangrijker om daar tijdens het aanschaffen van je laminaat over na te denken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de vloer bij het morsen van een beetje water meteen zijn beste tijd heeft gehad. 

Een betonvloer in je keuken leggen

Leefkeuken met een gietvloer Moderne keukens van Design Gietvloer Modern
Design Gietvloer

Leefkeuken met een gietvloer

Design Gietvloer

Een betonvloer past helemaal bij de industriële trend van dit moment. En in je keuken zal deze trend ook zeker niet misstaan. Vooral in combinatie met een moderne keuken, is een betonvloer werkelijk prachtig. Je kunt kiezen voor verschillende kleurcombinaties en de vloer is zo robuust al deze eruit ziet. De grote mate van duurzaamheid maakt de vloer uitermate geschikt voor gebruik in de keuken. Ook is de betonvloer onderhoudsvrij, en dat is wel zo prettig. Zo heb je er jarenlang geen omkijken naar. Een keuken gaat over het algemeen vrij lang mee, dus dan is het ideaal als voor de keukenvloer hetzelfde geldt.

Wil je na het lezen van dit Ideabook nog meer over vloeren weten? Lees dan ook dit Ideabook over badkamervloeren eens. 

Ben jij ook van plan om een nieuwe vloer in je keuken te leggen? Laat het ons in een comment hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!