7 dingen die je moet weten als je een prefab huis overweegt! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 dingen die je moet weten als je een prefab huis overweegt!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Schoolmasters modular eco house Moderne huizen van build different Modern
Loading admin actions …

Heb je altijd al de droom gehad ooit je eigen huis te bouwen? Met prefab is deze droom dichterbij dan je denkt. Wat prefab precies inhoudt en wat de voordelen zijn, zullen we in dit Ideabook bespreken. In het kort: het is sneller, het is goedkoper en het is comfortabeler dan je misschien zou denken.

Kosten

De kosten zijn natuurlijk geen onbelangrijk onderdeel. Veel zal afhangen van het budget dat je hebt. Maar omdat prefab woningen goedkoper zijn dan traditioneel gebouwde huizen, is er meer mogelijk dan je denkt. Met een beetje geluk kan je al tot 50% besparen. Dit omdat je bouwt met voorgefabriceerde onderdelen en de kostprijs dus lager ligt.

Snelheid

Net als dat de kosten lager liggen omdat je met voorgefabriceerde materialen werkt, gaat de bouw ook sneller. Omdat niet elke muurtje gemetseld moet worden, maar je werkt met voorgefabriceerde onderdelen kan je net als op de kosten ook op de bouwtijd flink besparen. Een prefab woning kan er al binnen enkele weken staan.

Onderhoud

Lucky 4 Ranch Rustieke huizen van Uptic Studios Rustiek & Brocante
Uptic Studios

Lucky 4 Ranch

Uptic Studios

Het onderhoud van een prefab huis is te vergelijken met een traditioneel gebouwd huis. Als je een prefab woning hebt uit hout, moet je er wel voor zorgen dat je het hout goed hebt behandeld en waterdicht hebt gemaakt.

Materiaal

Prefab huizen bestaan doorgaans uit of hout of uit beton. Beide materialen hebben zo hun voordelen en nadelen. Hout is doorgaans iets goedkoper maar wel arbeidsintensiever qua onderhoud. Beton is wat steviger maar dus ook wat duurder en wat minder veelzijdig dan hout.

Stijl

Schoolmasters eco house Moderne huizen van build different Modern
build different

Schoolmasters eco house

build different

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende prefab woningen op de markt, dat er voor iedere smaak wel iets bijzit. Wat je toch wel vaak ziet zijn de vierkante of rechthoekige vormen met grote ramen. Maar zoals gezegd, zeker als je in het hogere prijssegment zit, valt er heel wat te kiezen.

Interieur

Moderne huizen van HAUS Modern

Omdat je op de bouw van je huis al flink bespaart hebt, kan je misschien bij het interieur iets meer uitgeven. Vaak zijn het interieur en het exterieur van een prefab huis qua materiaal een beetje hetzelfde waardoor er een leuke eenheid ontstaat. Zoals gezegd zijn er in prefab huizen vaak grote ramen, waardoor er een fijne connectie tussen binnen en buiten ontstaat.

Inspiratie voor je eigen prefab woning kun je hier op doen. Heb je een beetje hulp nodig, schakel dan de hulp in van een van deze professionals. En in dit Ideabook laten we je nog meer fijne prefab huizen zien.

Zorg

Zowel voor de houten als voor de stenen variant van het prefab huis moet goed gezorgd worden. Houd de constructie, de fundering en het hout, dan wel de steen goed in de gaten en je zult nog veel langer van je prefab huis kunnen genieten.

Hoe zou jouw ideale prefab huis eruit zien, en hoeveel zou deze mogen kosten? Vertel het ons in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!