Droomzolders: 9 inspirerende voorbeelden! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Droomzolders: 9 inspirerende voorbeelden!

Mandy K. – homify Mandy K. – homify
Eclectische studeerkamer van Viterbo Interior design Eclectisch
Loading admin actions …

De zolder is een ruimte die vooral vaak voor opslag gebruikt wordt. Soms vind je er een (extra) slaapkamer of een werkkamer. Maar de inrichting en stijl van een zolder laten vaak te wensen over. Eigenlijk is dat heel erg zonde, want de zolder kan zo ontzettend leuk worden ingericht. Dat is natuurlijk ook de reden waarom we 9 prachtige zolders voor je op een rijtje hebben gezet. Zolders met de ideale inrichting, dankzij vele interieurarchitecten en andere professionals tot stand gekomen. 

We weten haast wel zeker dat jij na het zien van al deze prachtige voorbeelden niet kunt wachten om met je eigen zolder aan de slag te gaan!

De comfortabele slaapkamer

De eerste zolder die we zien, is ingericht als een prachtige slaapkamer. Het geheel ademt heel veel comfort uit. Er is niet alleen ruimte voor een bed, maar ook een bank en een aangename fauteuil passen perfect in deze rustieke ruimte. De aangenaam geschilderde dakconstructie voegt een authentiek elementje aan de ruimte toe.

Rustiek ontspannen op zolder

Als de constructie van je huis het toelaat, is het een prachtige oplossing om je zolder te veranderen in een uitgebreide badkamer of spa. En zeker als het er zo uit ziet als deze rustieke en ruime zolder, dan heb je van je zolder een klein paradijsje gemaakt. Door de houten vloer heerst hier niet de standaard uitstraling van een badkamer. Juist dat maakt deze plek zo mooi!

De moderne zolderkamer

Stof het oude concept van de zolderkamer maar eens flink af en je krijgt een ruimte als deze. Een prachtige extra woonkamer die ook prima als zelfstandige studio gebruikt zou kunnen worden. De moderne stijl voert hier de boventoon, al zijn er ook wel wat rustieke elementen toegevoegd. Daardoor is het een heel gezellig geheel.

Eclectisch plaatje

Deze zolder is een waar eclectisch plaatje en misschien wel de allermooiste zolder die we in dit overzicht tegen komen. Vooral het bijzondere dakraam geeft deze ruimte zo’n schitterende uitstraling. Een plek die prima als zelfstandig appartement gebruikt kan worden. Of als een zeer sfeervolle bed & breakfast.

Modern en industrieel

Een moderne en industriële benadering van het interieur van een zolder kan ook een schitterend beeld opleveren, dat bewijst deze kamer met pooltafel maar weer. En al ben je niet van plan om je zolder opnieuw in te gaan richten, zo’n fantastische tafel als deze kan ook een hele leuke aanzet zijn voor het herinrichten van je kamer.

Werken of ontspannen?

Als je heerlijk wilt ontspannen na een vermoeiende dag, dan kan je zolder niet zonder een aantal dingen, zoals natuurlijk licht, kunstlicht, comfortabele stoelen en een koffietafel. Een bureau is essentieel als je een werkruimte wilt creëren. 

Bibliotheek

Is het niet fantastisch om al je boeken uit te stallen op zolder?

Geniet van het uitzicht

Een zolder bevindt zich uiteraard op de bovenste verdieping. Daarom mogen we niet vergeten om ook van het fantastische uitzicht te genieten. Kies voor grote ramen!

Licht en stijlvol

Licht, ruimte en stijl kunnen de meest donkere en saaie zolder omtoveren tot een prachtig vertrek. En dat is nou ook precies het geval bij deze mooie kamer. Hier is wederom gekozen voor een eclectische inrichting. Een leuk tapijt geeft een ontzettend aangename twist aan de sfeer. Valt je op dat er vaak gebruik wordt gemaakt van een eclectische invalshoek waar het zolders betreft? Eigenlijk is een zolder, zeker als je de oude balken nog kunt zien, ook bij uitstek geschikt om gebruik te maken van een leuke eclectische sfeer.

Welke zolder vind jij het mooist? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!