Een unieke containerwoning: je gelooft je ogen niet! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een unieke containerwoning: je gelooft je ogen niet!

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van A4AC Architects Modern
Loading admin actions …

Overal ter wereld worden oud zeecontainers afgedankt. Dat biedt veel openingen als het gaat om de bouw van containerwoningen. Dit type woning heeft zichzelf al bewezen zeer handig te zijn met betrekking tot het terugdringen van de woningnood, die in veel grote steden bestaat, met name voor studenten. Zo zijn er in verschillende Nederlandse steden hele huizenblokken met deze containerwoningen aangelegd waardoor de studenten toch in de stad naar keuze kunnen wonen. Een goede ontwikkeling! Je zou misschien denken, dat zo’n woning toch nooit comfortabel kan zijn, met al dat staal, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. Een containerwoning heeft vaak een aantal verrassingen voor je in petto. Zo is het ook met de woning die wij je vandaag laten zien. Echt een bijzondere variant van deze superhandige woningen. Kijk even met ons mee!

Klein maar fijn

Dat deze woning niet enorm groot is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen en dat er een hele leuke DIY-vibe omheen hangt spreekt ook vanzelf, maar dat je in deze kleine container een relaxt thuis zou kunnen maken, is toch wel een verrassing. Een slim design, zowel binnen als buiten, maakt deze containerwoning tot een thuis. Samen met een architect bouw je snel een supermooie, nieuwe woning. Laten we snel binnen gaan kijken. 

Kastruimte

Ruimtebeperking is een groot goed in deze woning, daarom is er gekozen voor een logisch design dat veel ruimte maakt en bespaart. We bedoelen dat de kastruimte op zo’n manier gerealiseerd is, dat de leefruimte niet beperkt wordt. Hier zien we een kast met een schuifdeur waar je echt veel in kan stoppen, zoals kleding en handdoeken. Deze containerwoning is voor een persoon bedoeld, dan heb je echt een zee aan ruimte. Samen met een expert ontwerp je snel een droomwoning.

Toilet

De containerwoning is een volwaardige woning, dus je beschikt natuurlijk over een goed werkend toilet. Deze handige combinatie zorgt ervoor dat er maar weinig ruimte nodig is, maar dat je toch de beschikking hebt over deze faciliteiten, dat is fijn want dan hoef je niet het sanitair met anderen te delen.

Keuken

Terug naar binnen, we nemen een kijkje in de keuken. Mooi fel rood, rustig wit en temperamentvol zwart, zorgen voor een moderne look. Deze keuken is compact en compleet. Je kun hier lekker koeken, en het raam boven het kook stel zorgt voor frisse lucht. Een fijne manier om te wonen.

Badkamer

Als je zin hebt om lekker uit te rusten na werk of studie, dan is deze daarvoor badkamer de ideale plek. Dat het überhaupt kan, zo’n badkamer in een containerwoning. Dit is echt een verrassing! Door de witte tint oogt de badkamer lekker ruim, terwijl het zwart voor een mooie tegenstelling zorgt. Met deze twee tinten zorg je direct voor evenwicht in je badkamer!

Hoe zit het in elkaar?

We zien hier een mooie schematisch weergaven van de woning. Je ziet het nu in een oogopslag: alles is erin aanwezig. Het is ook een zeer ecologische woning, want deze heeft: zonnepanelen, een zonnewaterverwarmer en zelfs een reservoir onder het huis waarmee compost gemaakt wordt. De houtvloer biedt de basis aan de keuken en de woonkamer. Deze twee functies bevinden zich dus in dezelfde ruimte. Helemaal links van de container zien we een aparte ruimte waarin het bad en het toilet te vinden zijn. Je ziet het, hoe klein de ruimte ook zijn mag, het is zeker mogelijk om er een complete woning in te maken. Het voordeel van zo’n woning is dat je nooit hoeft na te denken welke kasten je nu in je woonkamer moet zetten, want er past een tv-kast in en daar houdt het wel mee op. Gelukkig, zoals we hierboven zagen, is alle nodige kastruimte ingebakken. Deze containerwoning voelt echt aan als een thuis! Is dit het huis van de toekomst? Wij denken van wel! 

Blijf ons volgen voor meer mooie woontrends.

Wat vind je van dit idee? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!