7 creatieve manieren om woonkamer van de entree te scheiden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 creatieve manieren om woonkamer van de entree te scheiden

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door homify, Modern
Loading admin actions …

Soms opent de ingang van ons huis direct naar de woonkamer en willen we graag een goede en stijlvolle oplossing om deze twee ruimten te scheiden. Laat je dan inspireren door de volgende 7 projecten in dit ideeënboek en ontdek samen met onze experts de beste manier om de woonkamer van de ingang te scheiden. Dat kun je niet alleen maar doen met een scheidingswand of een muur maar dat kan op allerlei andere creatieve manieren. Kijk mee naar deze stijlvolle mogelijkheden die ook anders-dan-anders zijn en dus een goede inspiratie vormen om ideeën op te doen.

Door een spel van volumes

Soms hebben we geen muren nodig om ruimtes te scheiden: met een eenvoudig spel van volumes naast elkaar kun je verschillende secties binnen dezelfde ruimte creëren. Hier zien we bijvoorbeeld dat de ingang wordt gedefinieerd door een verlaging van het plafond. Een ander deel dat leidt naar de trap wordt weer aangegeven door een verhoging van de vloer. Het resultaat is een open ruimte met zeer vloeiende en dynamische overgangen.

Met een open kast

modern  door homify, Modern

Om de woonkamer van de entree te scheiden is hier een structuur gebruikt met open planken. Het is een praktische oplossing die overal zeer eenvoudig te implementeren is en die zorgt voor een gastvrije entree die veel privacy biedt.

Ideaal bij: weinig daglicht, waarbij een volledige scheiding zou leiden tot een te donkere omgeving.

Met een losse kastenwand

Ben je bang dat je door het verdelen van de ruimte bij de ingang kostbare ruimte kwijtraakt? Zet deze dan om in een wandsysteem voor je boeken, televisie, stereo-installatie of misschien wel een kleine werkruimte: in dit geval kunnen we zelfs denken aan een maatwerk-oplossing. Hier zien we daar een voorbeeld van: een maatwerksysteem kun je helemaal zelf inrichten naar je eigen wensen en behoeften.

Met een boekenkast als poort

modern  door homify, Modern

Je wilt graag een scheiding maken tussen de woonkamer en de entree maar je wilt niet de hoge kosten en rommel van een verbouwing? Maak dan een wand vullende boekenkast met opening zoals we zien in dit voorbeeld. Om optimaal te profiteren van alle beschikbare ruimte en de volledige hoogte tot het plafond te benutten, is het misschien handig om deze op maat te laten maken door een deskundige timmerman.

Ideaal voor: wie veel boeken heeft. Op deze manier kun je een hele muur vullen met je totale bibliotheek.

Met een muur van gipsplaat

Als alternatief voor de boekenkast kun je ook een gipskartonwand gebruiken om een ruimte te verdelen: een eenvoudige en snelle oplossing waardoor je snel verschillende functionele gebieden kunt creëren.

Met een kleine verplaatsbare kast

modern  door Extendo, Modern

Als onze woonkamer erg klein is, maar we toch graag een aparte ingang willen maken dan kunnen we ook gebruik maken van een compacte kleine kast zoals we zien in dit voorbeeld. Een mooie functionele kleine kast die zeer effectief is om de nodige afscheiding en privacy te bieden bij de ingang.

Door slim gebruik van een steunpilaar

Soms kan zelfs een pilaar kan nuttig zijn om de ruimte te verdelen en het is niet eens ingewikkeld! Zo kunnen we hem gebruiken als scheidingswand tussen de woonkamer en de entree door er aan de zijkant planken tegenaan te plaatsen waardoor een mooie, functionele en open kast ontstaat. Wil je meer lezen over het scheiden van ruimtes? Lees dan ook dit artikel.

Een boekenkast met poort... die hadden we nog niet eerder gezien!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!