Vrijstaande woning en winkel in Beieren | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vrijstaande woning en winkel in Beieren

Stoa. Stoa.
Winkelruimten van Peter Haimerl . Architektur
Loading admin actions …

We gaan de restauratie zien van een monumentaal pand en een nieuwe aanbouw aan de achterkant van het gebouw. De barokke voorgevel is versierd met gotische elementen, deze werd gerenoveerd en gemoderniseerd waardoor een prachtig architectonisch schouwspel ontstond. Het historisch onbelangrijke achterste gebouw werd gesloopt en vervangen door een eigentijdse moderne woning. De architect Peter Haimerl was verantwoordelijk voor de hele operatie. We vinden het erg leuk om jouw zijn werk te laten zien. Door zijn heldere kijk op de zaak en goede leiding van het renovatieproject is het huis succesvol getransformeerd. Kijk met ons mee naar het mooie resultaat en laat je inspireren! Neem gewoon de beste ideeën over en creëer je eigen top interieur!

Geschiedenis van het huis

Het pand werd gebouwd in de 13e eeuw. Het is één van de oudste bewaard gebleven gebouwen van de stad. In 1717 werd het voor het eerst beschreven. Tussen de jaren 1730 en 1790 werd het bewoond door verschillende schrijvers. Sinds die tijd werd het huis binnen niet verbouwd. De laatste bewoner was Alfred Penzkofer, hij was verantwoordelijk voor de naam van het huis, en was wars van structurele veranderingen aan het huis, dit laatste is dus de reden dat de vorm van het huis tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. Alfred Penzkofer begon in dit huis een kruidenierszaak. Achter de blauwe gevel lijkt de tijd stil te staan.

Een kleine supermarkt

De oude monumentale voorgevel van het gebouw is een grote troef om klanten te trekken en als je het pand binnenloopt is het helemaal genieten geblazen! Het oude gebouw is opgesplitst: op de begane grond bevindt zich de winkel en op de eerste verdieping bevindt zich een ruim appartement, zo wordt voldaan aan de moderne eisen van wonen en werken in hetzelfde pand! De supermarkt, die eigenlijk een groot uitgevallen kruidenier is, ziet eruit zoals we hem kennen uit de verhalen uit grootmoeders tijd.

Doorgang

De achtertuin, waar het moderne achterhuis is gelegen, is te bereiken via een grote rode houten poort. Je loopt door  een passage die wordt overspannen door een historisch tongewelf. De achtertuin ziet er ietwat introvert uit, want deze is volledig omringd door muren. Twee verschillende gebieden qua ruimte en tijd (oude winkel, nieuw achterhuis) worden met elkaar verbonden door de doorgang. Je ziet als het ware de toekomst naderen als je door de passage loopt.

Een nieuw gedeelte

Het nieuwe gebouw heeft ruime kamers en een dakterras. Het is een groot dakterras met uitzicht op het Beierse Woud. Het Penzkoferhuis is met zijn contrasterende voor- en achtergebouw een voorbeeld van het feit, dat het leven in de stad, vooral in oude gebouwen, aantrekkelijk kan zijn voor alle generaties. In deze stad met oude en nieuwe huizen leven de herinneringen aan het stedelijke leven van weleer voort.

Nieuwe stijl

Het achterste gebouw werd gesloopt en op dezelfde plek werd een nieuw gebouw opgetrokken, dat volledig anders is dan het vorige pand. Deze  nieuwe stijl is de zogenaamde  fractal-stijl, waarbij de gevel van het nieuwe gebouw een ruimtelijke dialoog aan gaat met die van het monumentale pand, dat weerspiegeld wordt in de grote ramen. Het dak van het oude gebouw had een helling van dertig graden, het nieuwe dak heeft een hoek van 45 graden. De gevel lijkt wel uit de oneindigheid van de ruimte daarboven neer te dalen. Kortom, dit gebouw, dat zowel oud als nieuw is, speelt op sfeervolle en unieke wijze met de concepten ruimte en tijd. 

Laat je vooral inspireren door deze schitterende nieuwe en historische architectuur. Blijf ons volgen dan houden wij je op de hoogte van de nieuwste trends. 

Dit gezellige houten huis in Oostenrijk is een ware bron van inspiratie! 

Ons sociale forum is de plek waar jij je ideeën kwijt kunt!

Heb jij al plannen voor nieuwbouw of een stevige renovatie van je huis? Deel je ideeën op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!