Openbaren parken & tuinen: prachtig en luxe | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Openbaren parken & tuinen: prachtig en luxe

Stoa. Stoa.
Aziatische tuinen van Kirchner Garten & Teich GmbH Aziatisch
Loading admin actions …

Vandaag gaan we kijken naar enkele luxe openbare parken en tuinen:  kleine en grote groene oases die zo belangrijk voor ons zijn, vooral in de grote steden, om de kwaliteit van leven op te krikken. Of ze nu groot of klein zijn: tuinen zijn altijd weer magisch. Wil je joggen of juist ontspannen? Maak met wat vrienden een vuur voor een grill of ga heerlijk ontspannen lunchen op een bankje. Openbare parken zijn de perfecte vervanging voor de eigen tuin of de trip door het bos. Vaak zijn ze mooi en creatief aangelegd, waardoor ze er prachtig uitzien. De volgende projecten van onze ontwerpers zijn een weldaad voor lichaam en geest. Kijk maar met ons mee!

Oosterse tuin in Berlijn

Deze Oosterse tuin is ontworpen door de professionals van Kamel Louafi Landschaftsarchitekten, de tuin bevindt zich in Berlijn. Deze tuin neemt ons mee naar de magische wereld van 1001 nachten. De tuin is niet alleen adembenemend mooi, maar ook zeer persoonlijk en maatschappelijk waardevol. Dit laatste omdat de tuin als het ware een bijdrage levert aan de interculturele dialoog die hij vertegenwoordigt: de stijlaspecten van tuinen uit verschillende landen, van Noord-Afrika tot India, worden in deze tuin samengevat. In tuin heerst de harmonie tussen de verschillende stijlen, deze verhouding symboliseert de wens tot eenheid tussen de verschillende volken van de wereld die allemaal stammen uit de bron van het leven. Deze symbolische ideeën zijn net zo belangrijk als de architectonische expressie, de paviljoens, torens, arcades, fonteinen en de gazons.

Bij de opera

Ook deze tuin is ontworpen door Louafi, we staan hier op het Opera-plein in Hannover, dit is echt een statig plein te noemen, met duidelijke structuren en goed ontworpen landschapselementen. De tuin heeft een klassieke stijl die helemaal past bij de geschiedenis van de stad Hannover; het natuurgebied rond de stad was vroeger zeer groen en open. De opera heeft de vorm van een driehoek en is door zijn vorm perfect geïntegreerd in zijn omgeving. Een comfortabele ligweide werd gecreëerd voor recreatie. In de zomer is dit een geliefde plek waar veel toeristen en bewonerssamenkomen om te genieten van muziek, snacks en de gezelligheid.

Japans park

In Bad Langensalza, nabij Thüringen, zijn onze ontwerpers betrokken geweest bij de aanleg van een Japans park, om de natuur een prominente plek te geven in het stedelijke leven. Tussen de typisch Japanse bomen en planten, zoals azalea's, rododendrons, kersenbomen, waterlelies, magnolia's en esdoorns, zien we een idyllische vijver, mooie watervallen, grindbedden en een authentiek theehuis. Het is alsof men zich hier bevindt in het Verre Oosten. In dit schitterende park kun je genieten van de harmonie en rust die we in het dagelijkse leven hard nodig hebben!

Park in Berlijn

Vanaf het Landwehr-kanaal op de Potsdamer Platz tot aan de Yorck-bruggen in het zuiden, werd in het voorjaar van 2013 een tien hectare tellend park geopend. Het bestaande park werd daarmee uitgebreid naar het westen. Dit nieuwe immense park is voor de bewoners van de wijk Schöneberg het gebied voor sport, spel en recreatie! Gedurende veertig jaar was het gebied niet toegankelijk en werd er gesteggeld over de bestemming; de plannen veranderden voortdurend; er leek geen einde aan te komen! Maar vandaag de dag is het een openbare groene ruimte, ontworpen door Atelier Loidl landschapsarchitecten, en een populaire bestemming voor recreatie-hongerige stadsbewoners.

Dit waren de schitterende openbare parken. Heb jij al zin in de zomer. Als jij in een van deze steden bent moet je echt eens een van de beschreven parken bezoeken!

Zoek je inspiratie bij het inrichten van je interieur? Dit appartement in Oost-Berlijn geeft je de inspiratie die zoekt! 

Op ons forum vind je veel experts die jou kunnen helpen met het verwezenlijken van je droominterieur!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!