Super inspiratie: Kleurrijk wonen in Oost-Berlijn | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Super inspiratie: Kleurrijk wonen in Oost-Berlijn

Stoa. Stoa.
Klassieke woonkamers van Discoveries Trends Klassiek
Loading admin actions …

Vandaag nemen we een kijkje in een prachtige flat in Berlijn, waarin verrassende, ongewone en kleurrijke meubels te vinden zijn. Het prachtige appartement is uitgerust met schitterend designmeubilair dat zorgt voor een unieke sfeer in huis. De vormgeving van de meubels is geïnspireerd op de dagen dat meubilair nog werd gemaakt voor de eeuwigheid, om het uiteindelijk na te laten aan je kinderen en kleinkinderen. De meubels zijn een combinatie van massief hout met een uniek karakter en stijlvolle retrokleuren, een mix waarmee je zeker een goede indruk maakt. Dus pak je koffer, stap in de auto en reis vandaag met ons mee naar Oost-Berlijn om dit mooie appartement te bekijken. Misschien wil je er niet meer weg!

Concept

First think about about an old appartment in East Berlin... (high ceilings, nice restaurants, better clubs... well, BERLIN)​ Klassieke woonkamers van Discoveries Trends Klassiek
Discoveries Trends

First think about about an old appartment in East Berlin… (high ceilings, nice restaurants, better clubs… well, BERLIN)​

Discoveries Trends

We zijn hier in een typisch oud gebouw in het centrum van Berlijn. Hoge plafonds, stucwerk en parketvloeren zijn de norm. De focus ligt op natuurlijke materialen, die worden gecombineerd met heldere kleuren die hier en daar een beetje vloeken. Deze inrichting zorg ervoor dat dit Berlijnse appartement vanuit het verleden naar het heden is gekatapulteerd, en zelfs met weinig inspanning! Deze moderne stijl kan weer jaren mee, waardoor het wonen in dit appartement ook in de toekomst een waar genot is.

Bijzondere kleuren

Laten we de verschillende aspecten van het interieur eens nader onder de loep nemen: een comfortabele sofa wordt aan weerszijden door sfeervolle boekenkasten geflankeerd, daarom is dit een optimale plek om te lezen en te ontspannen. Twee kleine tafels die voor de bank staan, hebben een ietwat organisch ontwerp. Net als de kasten zijn deze tafeltjes een koppel. Het kleurenschema van deze setting is licht en fleurig. Het meubilair is licht, waardoor de felle kleuren alle ruimte krijgen. Dit bordeaux gekleurde Perzisch tapijt is echt een uitstekende vondst van de ontwerper, het geeft deze kamer een huiselijke en mooie sfeer. Deze tapijten zijn weer helemaal in de mode en geven jou de mogelijkheid om in je woonkamer te experimenten met prachtig textiel.

Mooi geel is niet lelijk

Ze verschijnen steeds vaker in onze moderne appartementen: gele accessoires en versieringen die een rode draad in het totale woonconcept vertegenwoordigen. In deze minimalistische omgeving hebben zij een expressieve en stimulerende functie. In deze kamer zien we een visuele harmonie ontstaan tussen het bleke hout en het felle geel. Vaak is het leuk om dergelijke fel gekleurde objecten in groepjes bijeen in de ruimte te zetten. Dan krijg je echt eilandjes van kleur!

De heldere keuken

De keuken staat rechtstreeks in verbinding met de woonkamer. De hoek die volledig bestaat uit ramen levert een immense hoeveelheid licht in deze keuken. Dit heeft natuurlijk een positieve effect op ons humeur, en de houten meubels worden mooi belicht. De muur heeft een schitterde turquoise kleur, waardoor hij erg positief stemt. De kasten van de keuken werden in een L-vorm onder het raam geplaatst, waardoor er ruimte ontstond voor de grote ramen. Midden in deze keuken staat de lange tafel. Dit is de ideale metgezel tijdens het ontbijt, ook leuk is de houten bank waaraan je lekker kunt zitten. Deze geeft je keuken ook direct een huiselijke sfeer. De meubels en kasten van de keuken werden grotendeels vervaardigd uit ecologisch hout, waardoor deze keuken helemaal meedoet in het streven naar een beter milieu.

Unieke Combi

Voor de turquoise muur werd een opvallende dressoir geplaatst, dat werkelijk ieders aandacht trekt met zijn heldere gele lak. Deze combinatie is erg bijzonder en geeft de keuken een unieke sfeer. Het dressoir biedt veel opbergruimte en oogt door zijn minimalistische ontwerp zeer tijdloos!

Beeldige Werkkamer

Deze kamer is echt beeldig!  In de ruimte zijn verschillende  kleine meubelen verspreid opgesteld, waardoor er een speelse sfeer in de kamer ontstaat. De tapijten markeren de verschillende zones en zorgen voor duidelijke structuur in deze grote kamer. Het bureau aan je linkerhand is onderdeel van dezelfde collectie als het dressoir in de keuken, dit zorgt voor een bepaalde eenheid in het woonconcept. Wonen in Oost-Berlijn is erg bijzonder, helemaal als je bedenkt welke historische lading dit deel van de stad heeft. Dit schitterende appartement is voor jou een fijne en geborgen plek, waar jij je plannen kunt maken om Berlijn te verkennen! 

Tot zover dit betoverende appartement in Berlijn. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij! Veel plezier met het inrichten van je interieur en misschien tot ziens in Berlijn! 

Met een ladder als decoratie wordt je appartement helemaal hip! Lees hier over de verschillende toepassingen van de ladder als decoratieobject. 

Het forum van homify is de plek om je ideeën en plannen met experts te bespreken!

Waar in Berlijn zou jij willen wonen? Deel je ideeën op ons forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!