homify 360°: Cottage in Bretagne | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Cottage in Bretagne

Stoa. Stoa.
Minimalistische woonkamers van RAUM Minimalistisch
Loading admin actions …

homify 360° neemt je mee naar Frankrijk, naar Bretagne om precies te zijn, waar het architectenbureau RAUM een vakantiehuis ontworpen heeft, dat erg goed in zijn omgeving past, vanwege zijn minimalistische structuur en donkere houten gevel. Het is een prachtig ontworpen gebouw, dat zowel qua exterieur als qua interieur een aantal verrassingen voor ons in petto heeft. De connectie tussen bouwsel en omgeving wordt duidelijk op de voorgrond gebracht, waardoor er een interessante architectuur ontstaat die helemaal in tune is met de hedendaagse trends. Laten we gaan kijken naar deze zeer natuurlijke cottage!

Noordwestelijke gevel

Minimalistische huizen van RAUM Minimalistisch

We naderen het huis vanuit het noordwesten, en zien dat het huis perfect ingebed is in zijn omgeving. Niet alleen het uitzicht op het pittoreske bos maakt dit huis bijzonder, vooral qua architectuur verschilt het huis significant van de diverse huizen in de nabije omgeving, die werden gebouwd in de traditionele Bretonse stijl. Maar dit gebouw is opgetrokken uit zwart hout en heeft elegante vormen, dit wordt gecombineerd met een verrassend en uniek ontwerp, waarvan het minimalistische dak een exponent is.

Westkant

Minimalistische huizen van RAUM Minimalistisch

Zo ziet het huis er dus uit vanaf de westkant. Vanuit dit oogpunt kunnen we duidelijk zien hoe de verschillende volumes van het gebouw, het aangrenzende houten dek en de grote glazen pui op de begane grond zich tot elkaar verhouden. Ook interessant is de vergelijking met de traditionele architectuur die zich op een steenworp afstand van dit schitterende zware pand bevindt.

Blik vanuit het zuiden

Minimalistische huizen van RAUM Minimalistisch

Een blik vanaf de achterzijde van de woning mag natuurlijk niet worden gemist tijdens onze tour. We zien het gebouw hier vanuit de omringende bossen, dit geeft een geheel andere kijk op het pand.  We zien nu vooral hoe vakkundig het pand gebouw is en hoe het naadloos aansluit bij de architectuur van de natuurlijke omgeving.

Zithoek

Minimalistische woonkamers van RAUM Minimalistisch

Een eerste blik in het kleine huis van 69 m² verraadt dat het zowel binnen als buiten ontworpen is in de minimalistische stijl. Deze inrichting, die ook tot uiting komt in de kleuren van het interieur, maakt de ruimte binnen veel groter dan deze in werkelijkheid is. Spannende zwart-witcontrasten en heldere designmeubels zorgen voor een moderne sfeer, waardoor de algemene stijl van het huis een perfecte harmonie laat zien.

Woonruimte

Minimalistische woonkamers van RAUM Minimalistisch

Hier zien we een ander kenmerk van het pand. Deze flexibele houten kubus kan je veel comfort bieden, als extra slaapruimte, als relaxcabine op het terras of als opslagruimte voor meubels. De kubus is handig te verplaatsten. Met deze handige kubus wordt een duidelijke relatie gelegd tussen het huis en de omgeving, tussen binnen en buiten, als je buiten slaapt komt de natuur een beetje dichterbij. Zeer sfeervol!

Patio

Minimalistische eetkamers van RAUM Minimalistisch

Het kleine huisje heeft heel wat verrassingen voor ons, zoals dit terras, dat een soort binnenplaats is die je aan de buitenkant van het huis niet vermoedt. Met zijn warme houten vloer en witte muren is het is een beschermde ruimte om in te ontspannen en tot rust komen.

Slaapkamer

Minimalistische slaapkamers van RAUM Minimalistisch

Tot slot nemen we een kijkje in de slaapkamer van het huis, deze is gelegen op de bovenverdieping. Het grote raam opent naar het noorden toe en biedt een geweldig uitzicht over de daken van de aangrenzende huizen, zelfs tot aan de Golf van Morbihan. Deze kamer is zeer minimalistisch vormgegeven en daardoor een eenvoudig decor. Wit domineert de ruimte en heeft een mooie visuele dialoog met het warme hout van het kozijn en de stoel in de hoek.

Tot zover de bijzondere cottage in Bretagne. We hopen dat je veel inspiratie opgedaan hebt! Veel plezier alvast met je nieuwe interieur!

De ladder heeft tegenwoordig een nieuwe functie: decoratieobject! Lees dit artikel en kom erachter hoe jij de ladder kunt gebruiken om je interieur op een hoge plan te brengen!

Ons forum is dé plek om jouw dromen van een perfect interieur waar te maken, onze expert helpen jou daarbij!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!