Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Voor & Na: Van Krappe Zolder tot Moderne Loft

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Een kleine, sombere, donkere en rechtdoorzee zolderappartement in Wenen is door 3rdskin architecture onder handen genomen tot er van het oorspronkelijke saaie en deprimerende zolderwoninkje niets meer overgebleven is. Hoe de architecten van de krappe zolder een spectaculaire moderne loft hebben weten te maken zie je hier: kijk gauw verder…

De zolderruimte voor de verbouwing…

  door 3rdskin architecture gmbh
3rdskin architecture gmbh

so wurde das projekt übernommen

3rdskin architecture gmbh

Het zolderappartement voor de verbouwing was geen bouwval, geen bouwput, geen afdanker of klusprobleem – maar des te meer een stijluitdaging! Deze prima onderhouden en schoon opgeleverde ruimte vormde namelijk, zoals we hier goed kunnen zien, een bijzonder onpraktische ruimte. Het schuine dak reikt tot aan de achtermuur en creëert een hoog maar donker plafond dat de bewoners het gevoel gaf tegen de muur gedrukt te worden. Daarnaast waren de faciliteiten in uitstekende staat maar qua stijl hopeloos verouderd en met achterhaalde techniek. Het resultaat van de verbouwingen zal je verrassen…

… en erna:

 Studeerkamer/kantoor door 3rdskin architecture gmbh
3rdskin architecture gmbh

blick von der schlafebene zur arbeitsebene

3rdskin architecture gmbh

Hier kijken we vanaf de bovenste verdieping, die een knusse slaapkamer huist, neer op de vernieuwde woonruimte. Het glas dat hier de afscheiding vormt van de zwevende slaapkamer zorgt voor een optimale lichtverspreiding en een luchtiger design zodat er efficiënter van de ruimte gebruik gemaakt kon worden zonder aan licht te verliezen. Hier zien we ook deels de strategisch ingebouwde lichten die diffuus licht verspreiden en de ruimte optisch groter laten werken. 

De keuken voor de verbouwing…

  door 3rdskin architecture gmbh
3rdskin architecture gmbh

so wurde das projekt übernommen

3rdskin architecture gmbh

De oude keuken van het appartement zien we hier – in een schrijnende combinatie van marmerpatronen, mat groene meubels en glanzend rode details. Het houtwerk maakt het drukke ontwerp af en het zal niemand verbazen dat de nieuwe bewoners deze keuken gelijk de deur uit gedaan hebben. Wat ervoor in de plaats gekomen is zie je hieronder:

… en erna:

Waar de oude keuken ooit stond is niet meer terug te vinden, wat nu direct het oog trekt is deze grote, ruime keuken in eenvoudig wit met glazen details en opnieuw de spectaculaire verlichting die alles in warm geel licht baadt. Het meest bijzondere architectonische staaltje design is de trap, dat als een soort nest boven de keuken zweeft en compleet onverwacht gebruik maakt van het aanrecht als traptrede. De stalen treden naar de vloer kunnen onder het aanrecht geschoven worden dat tegelijk als bar dient, zodat er meer ruimte vrijkomt.

De badkamer voor de verbouwing…

De laatste ruimte die we aan jullie willen laten zien is de badkamer – die we hier in zeer fatsoenlijke maar ook zeer saaie toestand vinden. Het fantasieloze grijs en wit van de tegels, en de schuine wand die de ruimte domineert, zorgen samen voor een grauw geheel waarin echter de architecten grote potentie zagen. Kijk maar…

… en erna:

Het uiteindelijke resultaat is een complete ommekeer ten opzichte van de oorspronkelijke toestand. De badkamer is uitgebreid om wat hoognodige extra ruimte te creëren, dat dankzij de ruimtebesparingen in de woonruimte nu mogelijk was. Het gebruik van hout voor de vloer en de achterwand zorgt voor een warmere sfeer die prachtig harmonieert met het warme licht dat ook hier de ruimte vult. De interne glazen scheidingswanden zorgen daarnaast voor meer ruimtelijkheid terwijl de glazen deur (die afgeschermd kan worden met een gordijn) het natuurlijke licht vanaf het balkon binnenlaat.  

Kijk voor meer spectaculaire architectuur van 3rdskin verder in dit ideabook:

Interieur van de Toekomst: Minimalistisch Design in een Science Fictionhuis

Wat vind jij van het resultaat? Zou jij iets anders aangepakt hebben? Deel je mening met ons bij de berichten hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!