homify 360°: Grote restauratie van een monumentaal pand in Noordrijn-Westfalen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Grote restauratie van een monumentaal pand in Noordrijn-Westfalen

Stoa. Stoa.
Eclectische huizen van Gronemeyer architekten Eclectisch
Loading admin actions …

Je zult het vast al wel hebben gemerkt: de reparatie van beschermde historische gebouwen is heel trendy. Het architectenbureau Gronemeyer Architekten uit Bielefeld heeft een prachtig huis volledig gerenoveerd met groot vakmanschap en gevoel voor stijl. De historische schil van het residentiële en commerciële gebouw in Oerlinghausen is bewaard gebleven. Binnen is een elegante setting gerealiseerd die doet denken aan een klein kasteel. Het absolute hoogtepunt is de wijnkelder uit 1894. Kijk met ons mee naar dit schitterende pand.

Voor de renovatie

Op deze foto ziet je de achterkant van het huis. De gevel is behoorlijk vervallen en heeft door de elementen een grijze kleur gekregen. Het metselwerk is slecht en er is overal vochtschade, het huis lijkt meer op een ruïne dan op een woning. De indeling van de structuur, het schuurtje en de tuin, ogen rommelig.

De ingang

De voorzijde van het gebouw toont na de renovatie een heel andere vorm. De historische stenen muur moest natuurlijk bewaard blijven, want deze siert de hele straat! Rond de ramen bevindt zich een sierrand van rode bakstenen die de openingen accentueert. We lopen een flauwe helling op waarnaar we de ingang te bereiken. Typisch is de kleine muur aan de rechterkant van de foto die het perceel scheidt van de straat. Sfeervol en netjes kunnen we dit noemen!

Woonkeuken

We gaan het huis binnen. Het wordt het al snel duidelijk dat het interieur een fundamenteel andere vorm heeft dan je zou verwachten als je de buitenkant ziet. Dit moderne en lichte interieur verschilt natuurlijk zeer sterk van de  historische buitenmuren. Echt een verassing! Het keukeneiland rechts op de foto heeft een bijzondere vorm, deze wordt als het ware ondersteund door de structuur van de ingebouwde afzuigkap, deze structuur werkt als een contragewicht. De kookplaat steekt door zijn zwarte kleur mooi af bij de witte hoogglans-elementen in deze keuken. Dit laatste is een van de mooie aspecten aan dit interieur – dat evenwicht tussen donker en licht is schitterend.

Veel ruimte

De keuken beschikt over een enorm oppervlakte en het is het centrale punt van het huis. Op de foto zien we de keuken vanuit een andere hoek. In de verste hoek bevindt zich een kitchenette, de individuele werkplekken van de keuken bevinden zich op verschillende punten in de ruimte. Dit laatste heeft het praktische voordeel dat meerdere personen samen in de keuken tegelijkertijd kunnen koken zonder elkaar voor de voeten te lopen. Dat is pas handig!

Woonkamer

De elegante sfeer doordringt de gehele woonkamer, die zeer smaakvol is ingericht. De uitnodigende leren banken benadrukken het centrale punt van de woonkamer. De moderne zitplaatsen zijn verbonden door antieke houten meubels die in harmonie samenwerken. Vooral de glanzende lak op de tafel heeft een luxe effect samen met de natuurlijke kleur van de matte stoffen. De extra lange gordijnen zorgen ervoor dat deze kamer aanvoelt als een klein paleisje. In een symmetrische opstelling werden door de ontwerper een aantal mooie tafellampen geplaatst, zoals op de vensterbanken, deze onderstrepen de royale stijl van deze schitterende kamer. Ook de decoraties in deze kamer zijn bijzonder, dit zijn echte vondsten gebleken! Let vooral op de  verzilverde accessoires, zoals kandelaars en fotolijstjes die het luxe concept van deze woonkamer te benadrukken.

Een poëtische trap

De trap ziet er zeer stijlvol uit, en dit komt door de twee overheersende kleuren: de warme klank van het hout in combinatie met heldere wit. Dit is eigenlijk altijd een goede keuze! Door de ramen valt veel natuurlijk licht, zodat de oppervlakten van hout schitteren in het zonlicht. De reling kronkelt als een slang langs de contouren van het gebouw naar de bovenste verdieping. In dit huis zijn luxe, zonlicht en huiselijkheid heer en meester! Wat een resultaten zijn er geboekt, nu is het huis weer gereed voor de komende honderd jaar!

Tot zover dit prachtige monumentale pand in Noordrijn-Westfalen. We hopen dat je veel plezier zult beleven aan de ideeën die je opgedaan hebt. Veel succes met het inrichten van je woning! 

Zoek je inspiratie voor je tuin? Kijk dan hier naar de mooiste voorbeelden van dit moment!

Op het forum vind je inspiratie en tips!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!